Agatha Christie - A ​Hét Számlap rejtélye

Hamar sorra kerítettem az áprilisi terveim közül a következő Agatha Christe regényt. A könyvei olyan világot adnak számomra, amiben nem csalódom, ami megnyugtat (még akkor is amikor gyilkosságok után nyomoznak benne). Kicsit sajnálom, a Chimneys titka regényt nem olvastam előbb, mert A Hét Számlap rejtélyének egyfajta előzménye. Ahogy abban, itt is Battle főfelügyelő az egyik nyomozó karakter, mellette pedig több fiatal göngyölíti fel az ügyet.* 

A helyszín tehát ismét Chimneys: az udvarházat most egy gazdag vállalkozó bérli, vendégei között több fiatal is jelen van a regény kezdetekor. Egyikük a derék Lady Coote nagy megdöbbenésére délnél előbb le se jön reggelizni. A társai kapnak is az alkalmon, elhatározzák hogy megtréfálják - hajnali fél 7-kor felébresztik. De hiába csörög a nyolc ébresztőóra, ez a vendég már nem kel fel.

A tragikus hétvége még csak a kezdet. Lady Eileen (Batyu) Brent és Lord Caterham miután visszatértek Chimneysbe nem tudnak nyugodni. Jobban mondva a lord egész nyugodt lenne, de lánya úgy dönt utánajár a dolgoknak. Batyu felderíti a hétvége eseményeit, találkozik az ismerős fiatalemberekkel, sőt még egy titkos londoni klubba is bejut, hogy a végére járjon miért kellett meghalnia a későn ébredő fiatalembernek. 
A nyomozás közben kikéri Battle főfelügyelő tanácsát is, aki a háttérben mozogva bonyolítja a saját nyomozását. 

Izgalmas és humoros kötet volt, amit két részletben 'fogyasztottam el', sodródtam az eseményekkel, és amikor már azt hittem volna hogy sejtem ki a tettes, akkor Agatha behozott egy olyan szálat amire nem is gondoltam :) 

Könnyed, remek kikapcsolódás volt, azt kaptam amit vártam - ide nekem Battle főfelügyelő sorozatának többi részét is!

* Ebben kicsit a februárban olvasott Miért nem szóltak Evansnak? kötetre hasonlít, ahol szintén egy talpraesett lány igazából aki felderíti az ügyet.

5/5

Kiadó: Helikon
Kiadás éve: 2019
Eredeti cím: The Seven Dials Mystery
Fordító: Borbás Mária
Oldalszám: 312
Ár: 2699 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Chimneys, ahol utoljára a herzoszlovák trónkövetelőt gyilkolták meg, ismét rejtélyes haláleset színhelye. Most sokkal kevésbé romantikus az ügy: a külügyminisztérium angyalarcú (és rossz nyelvek szerint angyali lustaságú) hivatalnoka egy reggel nem ébred fel. Ágya mellett vizespohár és altatószeres üvegcse. A következtetés egyértelmű, öngyilkosság történt.Batyu Brent, Lord Caterham leánya és Bill Eversleigh, akit a külügyminisztérium alkalmaz, de csak dísznek, akkor kezdenek nyomozni, amikor egy másik fiatalember is meghal. Az ő halálát nehéz lenne öngyilkosságnak álcázni, mert lelőtték. Utolsó szavai „a Hét Számlap”.De micsoda is a Hét Számlap? Titkos társaság London közepén? És milyen nagyszabású gaztettre készülnek, ha ilyen olcsó nekik az emberélet?Batyu és Bill segítségére nem más siet, mint Battle főfelügyelő, a faarcú és pengeagyú Scotland Yard-i detektív.

2 megjegyzés:

  1. Agatha Christie számomra mindig remek kikapcsolódást jelent, főleg a zseniális csavaros megoldásai miatt. Örülök, h Te is rátaláltál ezekre a gyöngyszemekre és tetszenek Neked is. Ui: a fotódat imádom, nagyon hangulatos.😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, idén nagyon rákaptam a könyveire :))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.