Havi zárás - Szeptember

szeptember 30, 2020
Nagy lendülettel vetettem bele magam az olvasmányokba, programokba, tanfolyamokba - ameddig még lehet. Megkerülhetetlen téma ismét a covid, az ember minden napjára rányomja a bélyegét a félelem, aggódás, idegeskedés... Baráti találkozókra még a hónap elején sikerült sort keríteni - a beszerzéseim nagy része azon a napon keletkezett - köszi Zituu :D

A kiadók is beindultak, a Könyvhétre jelentek meg szép számmal könyvek - az újdonságok közül kettőt kaptam meg és olvastam (Madame Picasso) - olvasok (Az alkimista lányának különleges esete).

A szeptemberi Poket ismét nagyon különleges: az Édes Anna cenzúrázatlan és illusztrált kiadása, amire nagyon kíváncsi vagyok - ez egy újraolvasás lesz valamikor.

Nyakigláb Apó egy régi tervem, szeptember elején az Alexandra könyvesboltban bóklászva vettem meg, akciósan - az Agnes Browne-t is itt találtam.

Szerzemények:
1. Sirokai Mátyás: Lomboldal
2. Kiss Noémi: Balaton
3. Jean Webster: Nyakigláb Apó
4. Brendan O'Carroll: Agnes Browne
5. Anne Girard: Madame Picasso
6. Kosztolányi Dezső: Édes Anna
7. Theodora Goss: Az alkimista lányának különleges esete

Olvasmányok:
1. Peter Wohlleben: Erdei kalauz 4/5
2. Grecsó Krisztián: Vízjelek a honvágyról 3/5
3. Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség (Vaják 5.) 5/5
4. Sirokai Mátyás: Lomboldal 5/5
5. M. C. Beaton: Agatha Raisin és a halott harangozó 3/5
6. Tisza Kata: A legjobb hely a városban te vagy 4/5
7. Agatha Christie: Gyilkosság a diákszállóban 4/5
8. Natalie Babbitt: Örök kaland 4/5
9. Göthe Salmander: Legendás állatok és megfigyelésük (újraolvasás) 5/5
10. Noelle Stevenson: Nimona (újraolvasás5/5
11. Nádasdy Ádám: A szakállas Neptun 5/5
12. Peter Wohlleben: A fák titkos élete 4/5
13. Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 3. – Rejtek 4/5
14. Jennifer Donnelly: Stepsister – Egy sötét mese 4/5
15. Anne Girard: Madame Picasso 4/5

A szeptemberi terveim közül végül csak 3 könyvet nem olvastam el: a Magyar Superfoodba belelapoztam, csodaszép - de ameddig nincs saját háztartásom nem láttam értelmét, hogy olvasgassam. A Frida Kahlo regényt mindenképp olvasni fogom, az Avonlea-i krónikákat, és a Balaton c. novelláskötetet is - ezek saját példányok :)

Az olvasott könyveim nagy részéről készült önálló blogbejegyzés is, aminek külön örülök, mert ez segít lassítani, tudatosabban olvasni - értékelni.

A hónapomat végigkísérte a német erdész, Peter Wohlleben és könyvei: az Erdei kalauz tetszett a legjobban ill. az augusztusban olvasott Az állatok érzelmi élete.

Több sorozatot is folytattam: a Vajákot (már nagyon várom a 6. rész új kiadását!), Agatha Raisint (ez most nem tetszett annyira), Poirot kalandjait, a Monstress képregény 3. részét. Illetve új sorozatokba is kezdtem a hónap végén: Az eltűnt hitves A Brontë nővérek nyomoznak 1. része (idén ősszel jön angolul a 2. rész), ill. az októberre átfolyó egyik olvasmányom Az ​alkimista lányának különleges esete, ami szintén egy sorozatkezdő rész a magyar származású Theodora Gosstól! Októberben fogom befejezni a szeptember utolsó napjaiban elkezdett A Por könyvének 2. részét, ami már Az Úr sötét anyagai után játszódik! 

Kiérdemeltem molyon a Grecsó Krisztián szerzői plecsnit is (eddig egyedül én :O), a Vízjelek a honvággyal kötet volt az utolsó olvasatlan tőle.

Két újraolvasásom is volt, egymás után - a Nimonát magyarul, a Legendás állatokat pedig sokadszorra, de most Olivia Lomenech Gill által illusztrált formában olvastam.

Kellemes meglepetést több könyv is okozott: Lomboldal, Örök kaland, A szakállas Neptun, Stepsister, Madame Picasso és Az eltűnt hitves ill. a Wabi Sabi.

A könyvértékeléseken túl ismét részt vettem a Témázunk bejegyzéssorozatban - ezúttal a könyvgyűjtögetésről beszélgettünk. Megosztottam az őszi terveimet - fogadalmaimat, amiket jól állítottam össze, mert napi szinten foglalkoztat ez a két lista, haladok vele :) Illetve kitöltöttem egy booktaget is, amit Youtuberól hoztam el.

Összességében ebben a hónap nagyon sok jó könyvet olvastam és több saját szerzeményre is sorra kerítettem. A hónap két szava: sűrű és stresszes... Na de a könyvek terén nem csalódtam :) Októberre már összeállítottam magamnak egy borzongató, fantasys listát!

A többiek szeptembere:
Czenema (+augusztus ;)), Nita, Pupilla, Sister, Amadea

4 megjegyzés:

  1. Theodora Goss magyar származású? Nahát, ez meglepett, lemaradtam a hírről. :O Érdekesnek tűnik a könyve, látom már közben befejezted, majd figyelem a posztot róla. :)
    Az Édes Anna nekem is kelleni fog ebben a szuper, poket verzióban. :)

    VálaszTörlés
  2. Remélem az október már nyugisabb lesz. :)
    A Balatonhoz kíváncsi vagyok, mit szólsz majd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. <3
      Jó lenne azt is mielőbb sorra keríteni! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.