Havi zárás - Május

május 31, 2020
A május felemás hónap volt - egy része még otthoni munkával és több nap szabadsággal telt, így elő tudtam venni a régóta halogatott vastagabb könyveket. A másik felében már kezdett visszarázódni az életem a hétköznapokba.

A beszerzéseim száma hasonlóan alakult ahhoz, amit elgondoltam a hónap elején - egy vágyott könyvet néztem csak ki, A Jóbarátok-generációt. Ha már a kiadótól rendeltem a kosárba tettem a Normális embereket Sally Rooneytól, ezt áprilisban olvastam - jelenleg pedig a tv-sorozatot nézem belőle. Az Amerika földje Blogturnés nyeremény volt, szeretném ezt is következő hónapok valamelyikében elolvasni.

Szerzemények:
1. Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció
2. Sally Rooney: Normális emberek
3. Jeanine Cummins: Amerika földje


Olvasmányok:
1. L. M. Montgomery: Anne új vizekre evez
2. L. M. Montgomery: Anne férjhez megy
3. Jane Harper: Az elveszett férfi
4. Martha Hall Kelly: Orgonalányok
5. Agatha Christie: Az utolsó szeánsz
6. Viktor E. Frankl: Mégis mondj igent az életre! / Logoterápia dióhéjban
7. Zelei Anna: Norvég utakon
8. Gabriel García Márquez: Söpredék
9. Vecsei H. Miklós – Horváth Panna (szerk.): Írott kövem dobom a mélybe
10. Donna Tartt: A kis barát
11. Christina Lauren: Autoboyography – Egy fiús könyv
12. P. Djèlí Clark: A 015-ös villamos kísértete
13. Rupi Kaur: a nap és az ő virágai
14. Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció
15. David Wild: Jóbarátok
16. Angster Mária – Bagdy Emőke – F. Várkonyi Zsuzsa – Kozma-Vízkeleti Dániel – Lukács Liza – Orvos-Tóth Noémi – Pál Ferenc – Popper Péter: Otthonról hoztuk
17. Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek
18. Matthew Inman: How to Be Perfectly Unhappy
19. Lila Quintero Weaver: Darkroom

A májusra tervezett 10 könyv közül 6-ot olvastam el és az elmúlt napokban elkezdtem Elif Safak regényét még a kupacból, de az átcsúszik júniusra.
Szokás szerint olvastam Agatha Christietől, bár ennek a gyűjteménynek jó része már ismert volt számomra. A versek sem maradtak el, a 2. Poket versválogatást olvastam el ill. a havi újraolvasást is egy verseskötettel teljesítettem (Rupi Kaur). 

Régebb óta halogatott könyvekre kerítettem sort - az Anne sorozat folytatásaira, az Orgonalányokra, Viktor Frankl könyvére, Donna Tartt 2. regényére. 

A hónap meglepetése volt A 015-ös villamos kísértete, ami egy remek steampunk-fantasy kisregény, az Otthonról hoztuk válogatás és az Ahol folyami rákok énekelnek is.

Ebben a hónapban nem olvastam olyan sok 5 pontos könyvet; a többség tetszett, csak volt valami hiányérzetem.

Több könyvnél követtem azt a módszert, hogy meglévő - elérhető olvasmányokat összekapcsoltam, pl. az Orgonalányok után ezért olvastam a koncentrációs táborokkal is foglalkozó Mégis mondj igen az életre! könyvet; A Jóbarátok-generáció után az egyetlen, magyarul elérhető másik könyvet (David Wild), az Anne 4. része után pedig értelemszerűen az 5-et. 

Volt néhány random választásom is, mint például Rupi Kaur második verseskötetének magyar fordítása, vagy az Autoboyography, de ilyen volt Delia Owens könyve is. A hónap végén pedig az Ebsco adatbázisban böngésztem - itt olvastam el Matthew Inman nagyon rövid (és nem sokat mondó) képregényét ill. Lila Quintero Weaver argentin származású író, képregényrajzoló önéletrajzi művét (Darkroom: A Memoir in Black and White).

A május változatos volt könyves és a magánélet terén is - a korlátozások feloldásával a kis életkém egyre több területét kaptam vissza. Nagyon furcsa volt ez a tavasz, a március és április mintha egy buborékban telt volna, de próbáltam a javamra fordítani a helyzetet. 

A többiek hónapja:
Czenema, Amadea, Pupilla, Liliane, Nita, Heloise,

2 megjegyzés:

  1. A három beszerzés nagyon visszafogott, az meg külön jó, hogy az egyiket nyerted. :)
    Örülök, hogy Delila Owens végül tetszett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D
      Én is, tartottam tőle, mert megosztó könyv volt - beszélgettünk róla még tavaly személyesen is Pupival, de úgy tűnik két véglet vagyunk több közös ponttal :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.