Néhány könyvről röviden #23

május 29, 2020
Májusban kevesebb bejegyzés nélküli könyvet hozok - a legtöbb olvasmányomról írtam külön. :) Meglepő módon szinte mindegyik 4 pontos, vagyis a maguk nemében jó könyvet, amiket tudok ajánlani ;)

Cassandra Calin - I ​Left the House Today!
Köszi Netgalley, hogy megjelenés előtt ezt is elolvashattam :) Cassandra képei biztos ismerősek többeteknek. Sarah Andersenhez, vagy Debbie Tunghoz hasonlóan ő is a közösségi oldalain osztotta meg a mindennapi élethelyzeteket, problémákat viccesen bemutató kis képkockáit. Én jó néhány éve tumblren futottam bele a képeibe, szerettem a rajzai stílusát és a humorát. Nem is tudtam, hogy már kiadott egy kötetet a munkáiból korábban. Most ez a könyvcím szomorúan aktuális – már ez megy szenzációszámba sokunknak, ha elhagyjuk a lakást. A kötetben nem csak az intorvertáltak kuckózása, lustaság jelenik meg, hanem a ruhák – a hajunk – motivációink okozta gondok is :) Több oldalnál hangosan felnevettem, nagyon jól esett most nekem ez a könyv. És most tudtam meg, hogy Cassandra román származású, de Monteralban (Kanada) tanult egyetemen.
5/5

Agatha Christie - Az ​utolsó szeánsz 
Gazdag gyűjtemény, ami Agatha Christie misztikus és csak annak tűnő történeteit tartalmazza. Több történetet már olvastam a Agatha Christie: A vád tanúja és a Agatha Christie: A szárnyak szava kötetekben, jó volt most felidézni ezeket. Viszont volt néhány olyan novella, amit még nem olvastam. A kötet igényes, az új Helikonos sorozat grafikai elemei visszaköszönnek az egyes novellák címe alatt – Mrs. Marple történeteinél a hölgy kalapban, Poirotnál a keménykalap és a bajuszos sziluett, a többinél pedig a nagyító. Érdemes megvenni – elolvasni ezt a kötetet, ha még nem olvastátok a fenti két kötetet, amúgy jók újdonsággal nem szolgál. 
4/5

Vecsei H. Miklós (szerk.) · Horváth Panna (szerk.) - Írott ​kövem dobom a mélybe 
A Poket tavaly megjelent válogatásához hasonló lett ez a kötet – klasszikus és kortárs költők szövegeit olvashatjuk benne. Széles a merítés – a szerzőket, témákat tekintve. A legtöbb vers számomra új volt, voltak amik nagyon megfogtak. Ezt is, az előzőhöz hasonlóan újra fogom majd olvasni. Ajánlom ezt a kötet, ha szeretnétek ismerkedni a magyar költőkkel – legyenek azok a klasszikusok, vagy a kortárs szerzők ;)
4/5

Rupi Kaur - a ​nap és az ő virágai
2017-ben olvastam el először – angolul – ezt a kötetet, akkor a nyomasztó témákat ragadtam ki belőle, de már akkor tudtam, hogy újra kell olvasnom. Ma ez sikerült is – a magyar kiadás akadt a kezemben és el is olvastam, most sokkal jobban tetszett! Az első kötethez hasonló témákat vonultat fel: párkapcsolatok (jók és rosszak egyaránt), sérelmek és fájdalmak a múltból ill. amit most nagyon erősnek éreztem az önelfogadás, egymás támogatása és a szépség relatív voltának hangsúlyozása. Emellett a bevándorlói lét, a más bőrszín, akcentus és a hagyományok is előkerülnek több helyen. Szerintem újra fogom még olvasni – magyarul, mert úgy érzem jól sikerült a fordítás és jobban szól hozzám az anyanyelvemen, mint angolul. :)
4/5

David Wild - Jóbarátok
Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció könyve után olvastam, ahhoz képest jóval kevesebb információt tartalmazott. Inkább egyfajta emlékkönyv a sorozat befejezése kapcsán, interjúkkal, néhány háttérinformációval és sok képpel, amivel fel tudjuk idézni az epizódok fontos momentumait. Ha a sorozat kulisszái mögé szeretnétek benézni, akkor Saul könyvét ajánlom inkább, ez inkább csak egy kedves kötet a nosztalgiázáshoz. 
4/5

Bryan Lee O'Malley: Repeta
Nálam kimaradtak a Scott Pilgrim képregények, de erre a képregényre felfigyeltem a fordítója miatt – @Deidra_Nicthea
A Repeta azzal a lehetőséggel játszik, hogy mi lenne ha megváltoztathatnánk a hibáinkat. Jónak tűnik, ugye? Katie is így gondolja… eleinte. A kiadás gyönyörű, keménytáblás, könyvjelzős – maga a rajzolás is nagyon tetszett. Gyorsan a végére értem, lekötött ez a sztori. A kedvencem Hazel karaktere lett.
4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.