Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2019
Azzal zártam az elképesztő júliusi hónapzáró bejegyzésemet, hogy "Augusztusban szeretnék kevesebb, de hosszabb - erősebb könyveket olvasni, olyan terveim vannak, mint például: Edith Eva Eger: A döntés, Donna Tart: Az aranypinty, Sue Monk Kidd: A ​méhek titkos élete és a Szárnyak nélkül szabadon (utóbbi saját példányom a nyári listáról) stb." Jelentem a fentieket maradéktalan teljesítettem és jól is esett lelassulni egy-egy hosszabb regénnyel. A hónap végén néhány kisregény is rám talált, de olyan szép-egyedi történetek voltak, hogy nem bántam a rövidségüket sem.

A vásárlások terén is tartottam magam nagyjából a céljaimhoz: a hónap közepétől nem vettem új könyvet, vissza akarom fogni a vásárlásokat most egy időre. Majd az őszi csemegék idején úgysem tudom megállni :D

6 új könyv került hozzám - az első három egy elég jó Libris akció + kuponkombónak köszönhető, de ezzel teljes lett a magyarul eddig megjelent Ferrante gyűjteményem. Az őz és a Rémségek cirkusza Poket. A Nyuszika egy új megjelenés, ami nagyon elgondolkodtató és meglepő olvasmányélmény volt. A 6 könyv közül 3-at már el is olvastam - jeee :)

Szerzemények:
1. Elena Ferrante: Tékozló szeretet
2. Ian McEwan: A Chesil-parton
3. Alice Munro: Ifjúkori barátnőm
4. Mona Awad: Nyuszika
5. Szabó Magda: Az őz
6. Darren Shan: Rémségek Cirkusza


Olvasmányok:
1. Kiss Márton: Rossz kor 4/5
2. Donna Tartt: Az Aranypinty 4/5
3. Sarah Winman: Bádogember (újraolvasás) 5/5 
4. Darren Shan: Rémségek Cirkusza 3/5
5. Mona Awad: Nyuszika 4/5
6. Sue Monk Kidd: A méhek titkos élete 4/5
7. Sue Monk Kidd: Szárnyak nélkül szabadon 5/5
8. Edith Eva Eger: A döntés 5/5
9. Olivier Bourdeaut: Merre jársz, Bojangles? 4/5
10. Ian McEwan: A Chesil-parton 4/5
11. Somogyi György – Dobó István – Tebeli Szabolcs: Kittenberger – Fabriqué en Belgique 4/5
12. Somogyi György – Dobó István – Tebeli Szabolcs: Kittenberger 2. – A hiéna átka 4/5
13. Salman Rushdie: Hárún és a mesék tengere 4/5
14. Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima 5/5

Nyári várólista - fail

nyári várólistámról (ami lehet, hogy egy időre az utolsó ilyen volt) két könyvet olvastam el augusztusban, a Szárnyak nélkül szabadont - amit megelőzött a szerző korábbi, és régóta tervben lévő regényének elolvasása, A méhek titkos élete. Ráadásként a filmet is megnéztem, érik is egy könyvadaptációs bejegyzés, mert mostanában több ilyet láttam. Illetve az első Rushdie könyvet is magam mögött tudhatom - ez szintén nyári listás 'kötelező' volt. A június elején megálmodott 15 könyv közül végül 8-at elolvastam, ami egész jó arány.

Nehéz, de jó olvasmányok

Augusztusban több olyan könyvet olvastam amik kemény élettörténeteket mutattak be, és amik képesek voltak akár könnyeket csalni a szemembe: ilyen volt Az Aranypinty, egy kicsit a Bádogember is, a Szárnyak nélkül szabadon, A döntés (a legdurvább), a Merre jársz, Bojangles na és a Csernobili ima. A Chesil-parton után el is gondolkodtam, hogy egy vidámabb könyv sincs most a közelebbi terveim között??? Ekkor olvastam el a két Kittenberger képregényt és a Hárunt, hogy utánuk a sokak által olvasott - tervezett Csernobili imában merüljek el...

A legnagyobb...

meglepetésMona Awad: Nyuszika 4/5 Nem azt kaptam mint amire a fülszövegből gondoltam, de ez nem volt baj :)

 #haviegyujraolvasaskihivas

Az újraolvasási kedvem motiválása érdekében kitaláltam magamnak egy kihívást, aminek keretében augusztusban sikerült egy könyvet újráznom (Bádogember). A szeptemberi két kiszemelt már megvan - Instagramon fogom megszavaztatni holnap, hogy melyikkel kezdjek :)

A hónap fontos eseményei

Ez az augusztus csupa fontos és régóta tervezett könyv olvasásáról szól, aminek nagyon örültem. Ezen kívül kihasználtam a két hetes szabadságot is - kirándulásra, strandolásra, baráti találkozókra (az egyik eredménye a varázslatos új profilképem) sőt egy budapesti útra is. A hónap fontos eseménye volt, hogy szerepelhettem a LibrAmore podcast egyik adásában is - nagyon jót beszélgettünk és nagyon örültem, hogy személyesen is megismerhettem a készítőket!

A többiek augusztusa:

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis hónapod volt! A LibrAmore podcastot pedig már meghallgattam, úgy örültem, hogy valaki olyan van benne, akit "ismerek". :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.