#haviegyujraolvasaskihivas - Augusztus

augusztus 22, 2019
A hónap elején megálmodott saját kihívásommal nagyon lelkesen haladtam - sikerült újraolvasnom a nemrég beszerzett Bádogembert.

Sarah Winman regénye tavaly jelent meg magyarul a 21. Század Kiadónál és akkor a könyvtárból vettem ki. Akkor egy nap alatt el is olvastam, mert annyira vitt magával a történet. Elsőre azt 'róttam fel' a könyvnek, hogy az elején nehezen rázódtam bele Ellis elbeszélésébe. Most újraolvasásnál természetesen gördülékenyebb volt ez is, olyannyira, hogy fel is pontoztam - 5/5 :)

A könyv olvasása után egy beszélgetésben került elő az újraolvasás témája, hogy milyen élmény - mit ad hozzá az emberhez. Akkor jöttem rá, hogy nekem most a lassabb, elmerültebb olvasmányélményt jelentette az újrázás.
Mivel általában gyorsan olvasok, sokszor a hangulatok helyett a cselekményre figyelek - ennél a könyvnél viszont jobban koncentráltam a környezetre, az érzelmekre és a hangulatra a második olvasásnál. Tudtam már hogy mi volt a tragédia, ami Ellis életét tönkretette és szívesen merültem el újra a boldog és érdekes múltjában. Plusz élményt adott hozzá az olvasáshoz az is, hogy Az Aranypinty után olvastam, amiben szintén fontos szerepet játszanak a festmények és a művészet.
Rövid, de ütős könyv Sarah Winman regénye és még mindig tervben van az elsőként magyarul megjelent könyvének (Amikor Isten nyúl volt) olvasása. 

Akik csatlakoztak hozzám, vagy éppen újraolvastak a környezetemben:
CzenemaPupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.