Havi zárás - Július

július 31, 2019
Júliusban meglepően sok könyv került hozzám: egyrészt beindultak a nyári nagy leárazások (a Líránál és az Alexandrában is vásároltam); találtam jó könyveket a könyvtári turkálós könyvek között ill. érkezett még molyon megbeszélt könyvcsere-vétel is :) De nem csak a beszerzés, hanem az olvasásaim száma is jelentős - megmagyarázom! :D

Szerzemények - 13 db
  • Turi Tímea: Anna visszafordul
  • J. R. R. Tolkien: The Hobbit
  • Izsó Zita: Tengerlakó
  • Elena Ferrante: Amikor elhagytak
  • Brunella Gasperini: Én és ők
  • Jean-Paul Didierlaurent: A 6:27-es felolvasó
  • Csider István Zoltán – Pion István: Slam.Pont2
  • Doina Ruști: Ártó receptek könyve
  • Sarah Winman: Bádogember
  • Sebastian Faulks: Madárdal
  • Kiss Márton: Rossz kor
  • Elizabeth Strout: Kisvárosi életek
  • Michael Cunningham: Otthon a világ végén


Olvasmányok - 29
Nem tudom mi volt velem júliusban, de a számok szerint csak olvastam :D (Pedig dolgoztam végig, plusz a nyaralás alatt sem olvastam.)
A magyarázat:
- Verseskötetek: 12 db
- Rövid könyvek - kisregény - novelláskötet: kb 6 db
- Képregény: 3 db

A júliusi végén 'verskattanásom' még a hónap elején tartott, most egy időre elég volt ebből a műfajból. A fenti tizenkét könyv közül kiemelkedett: Izsó Zita két kötete, a Zsebuniverzum, Anna visszafordul, Szendrői Csaba kötete. A mélypont Pion István, Dékány Dávid: Dolgok C-hez, Tamás Zsuzsa: Mit tud a kert kötetei voltak, bennem nem rezonáltak, bár Tamás Zsuzsa néhány verse tetszett.

A nyári terveim közül három könyvet sikerült elolvasnom - két sajátot (Maradj velem, Kölykök) és egy könyvtárit (A vándorló palota).

A rövid olvasmányaimról a hónap középén összeraktam egy közös bejegyzést, a fenti listában szereplők egy része majd egy következőben fog szerepelni.

Amúgy a sok könyv közül meglepően kevés kapott 5 pontot - konkrétan ők tetszettek a legjobban: Hamvaimból, V mint vérbosszú, A vándorló palota, A természet ereje, Agatha Raisin és a nagy veteményesviszály.
Na azért a 4 pontosak között is van, amit szerettem - Jessica Jones 2.,  Murena 1. – Bíbor és arany (mindkettő képregény); Pedig olyan szépen éltek, Maradj velem, Hill House szelleme.

A könyveken kívül értékeltem a félévet, megemlékeztem a blog 10. szülinapjáról, adtam tippeket könyvek vásárlásához, és részt vettem a Reading Rush olvasómaratonon (bár az én hónapom teljes egészében az volt :D), ill. utóvédként csatlakoztam a Témázunk aktuális részéhez is.

Augusztusban szeretnék kevesebb, de hosszabb - erősebb könyveket olvasni, olyan terveim vannak, mint például: Edith Eva Eger: A döntés, Donna Tart: Az aranypinty, Sue Monk Kidd: A ​méhek titkos élete és a Szárnyak nélkül szabadon (utóbbi saját példányom a nyári listáról) stb.
Mivel augusztusban két hétre leáll a könyvtár ezért legalább nem lesz utánpótlásom, és persze rengeteg szabadidőm lesz (filmekre, sorozatokra is :D). Persze IRL programokat is szervezgetek, talán olyan is lesz amiről külön be fogok számolni itt. ;)

A többiek júliusa:

1 megjegyzés:

  1. 29, azta. :) Mondjuk igen, a verseskötetek többsége egy estés program. :)
    Az aranypintyről kíváncsi leszek a véleményedre, nemrég tudtam meg, hogy ősszel jön a belőle készült film.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.