Havi zárás - Június

július 01, 2019
Kezdhetném azzal a már unalmas tűnő nyitómondattal a bejegyzést, hogy hova tűnt a június? A hónap közepén jöttem rá, hogy  hol tart a naptár.
Olvastam, részt vettem a helyi könyvhéten, tegnap Győrben kirándultam és kb ennyi izgalmas történt. Nem sok nyári programot tettem bele ebbe a hónapba, na de majd most, júliusban! :)

Érkeztek hozzám könyvek szép számban, ezek közül elég sokat el is olvastam és már bejegyzés is készült róluk. A hónap végén rám jött a vágy, hogy olvassak verseket - ennek eredménye a tegnap debütáló új rovat és a 3 verseskötet (plusz még molyról érkezik egy, de az már a júliust terheli :D).
Bookdeporól is rendeltem kétszer könyvet, és már csak a kupac fotózásánál vettem észre, hogy ugyanaz a kiadó (Hodder & Stoughton) adta ki őket :) 

Szerzemények - 12 könyv
Peter Mayle: Huszonöt év Provence-ban
Rae Earl: My Fat, Mad Teenage Diary (korábbi olvasás)
Cso Namdzsu: Született 1982-ben
Jodi Taylor: Ösvény az időben
Halldóra Kristín Thoroddsen: Ablak
Edward Kelsey Moore: The Supremes Sing the Happy Heartache Blues
Bea Johnson: Zero waste otthon
Mucha Dorka: Puncs
Szendrői Csaba: Mintha muszáj lenne
Kemény Gabriella: Zsebuniverzum
Hevesi Judit: Hálátlanok búcsúja
Marjane Satrapi: Asszonybeszéd



Olvasmánylista: 15 könyv
Mostanában minden hónapra jut képregény: most a Nagyszerű nőket, Az Esernyő Akadémia 1-et és a Locke&Key 1-et olvastam el - utóbbi tetszett a legjobban. Blogbejegyzés még nem készült, de majd egy néhány könyvről röviden bejegyzésben szó lesz róluk. A teljes Mausról született külön poszt, ezt ajánlom mindenkinek. 

Több újdonságot is sorra kerítettem - Moskát Anita regénye ismét egy erőteljes alkotás lett, ahogy Mucha Dorka kisregénye is. Cso Namdzsu könyve is egyedi történet és különösképp érdekes nyugati olvasóként megismerni a dél-korai társadalmat; az Ablak egy izlandi kis gyöngyszem - különleges történet az idős korról.
Nagyon tetszett még Michelle Obama memoárja, Lucy Strange 2. regénye és Péterfy-Novák Éva novelláskötete.

Ebben a hónapban csupa jó és különleges könyvet olvastam! A nyári olvasmánylistámról csak egyet olvastam el (Baby love), de folyamatban van még egy (Elizabeth Strout - Maradj velem).

A könyvértékeléseken kívül részt vettem a Témázunk bejegyzéssorozatban, amiben most a került/tabu témájú könyvekről írtunk.
Mivel július 5-én lesz 10 éves a blog, ezért egy kicsit rendhagyó módon akartam erről megemlékezni - ezért négy héten át a blogoláshoz kapcsolódó bejegyzéseket, ajánlókat hoztam (itt találjátok az utolsót és abban belinkelve a korábbiakat).
A június még azért is volt eredményes, mert újra feltámadt bennem a vágy a kortárs magyar költőkkel való ismerkedésre - ehhez kapcsolódóan indítottam egy rovatot a blog Facebook oldalán, ill. a könyvtárunk Instagramján is szeretném reklámozni a versesköteteket (amiknek nincs akkora olvasottságuk :( ).

A többiek júniusa:

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.