Havi zárás - Március

március 31, 2019
A március visszafogottabbra sikerült, mint a február, de volt néhány nem tervezett beszerzésem ebben a hónapban is :)
6 könyvvel gazdagodtam - az első három megjelenését nagyon vártam és egy csomagban rendeltem meg. A Semmi lány a kiadótól érkezett újdonság, a Múmin szakácskönyv pedig egy kihagyhatatlan (40% + néhány törzsvásárlói pont) eredményeképp került hozzám. A Varázsvíz egy helyi kiadvány, ajándékba kaptam egy kedves könyvtáros kollégától :)
Az olvasásukkal egész jól állok - a 6 könyv közül 3-at olvastam.
Olvasmányaim: 18 
A tavaszi terveim közül 4 könyvet elolvastam, és egyet félbehagytam (Melmoth); de sorra került több régebb óta várt könyv is (A Bullett journal módszer, Nyugati kijárat, Altatódal, Esti mesék...2., Vera, Aki megszökik).

A hónap elején több hasonló könyvet olvastam - keleti kultúrákról, bevándorlók életéről (Nyugati kijárat, A muszlim asszony, Altatódal - ebben csak érintőlegesen).
Versesköteteket is olvastam, szám szerint 4-et, a legjobban Rupi Kaur kötete tetszett, ez egyúttal egy újraolvasás volt, mert angolul már két éve olvastam.

Ismeretterjesztő könyv közül az Esti mesék tetszett a legjobban, a BuJo könyv egy felfújt lufi - mint ahogy 'Nicolas Barreau' körüli felhajtást sem értem...

Egy képregényre is sort kerítettem, amit szintén régebb óta kinéztem magamnak - Debbie Tung önéletrajzi képsorain néhol magamra ismertem, de Sarah Andersent erősebbnek érzem, vagy már nem okozott akkora katarzist a téma.

A hónap legjobb olvasmányai a Semmi lány, Esti mesék..., Egy feminista..., Aki megszökik... voltak, de a többi olvasmányom is jó élményt adott. 

A könyvértékeléseken kívül terveztem a könyvfesztiválos programokat, megosztottam a Témázunk csapattal együtt, hogyan tartom nyilván az olvasmányaimat. Új rovatot indítottam az Elfeledettek címmel, ismét átnéztem a régi adósságaimat, összegyűjtöttem a legjobb téli olvasmányaimat na és a tavaszi terveimet
Az idei év legtöbb posztja márciusban született - szám szerint 25! :)

A többiek márciusa:
Heloise, Pupilla, Nita, Amadea, Nikkincs, Sister

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.