J. K. Rowling - Harry Potter and the Chamber of Secrets (újraolvasás)

Nem vártam sokat arra, hogy angolul folytassam a Harry Potter sorozat újraolvasását. Ezt a részt már teljes egészében hangoskönyvként hallgattam meg. Mivel az első három - négy részt olvastam újra magyarul a legtöbbször az elmúlt 20+ (:O) alatt, ezért itt sem okozott gondot követni a cselekményt eredetiben ill. csupán hallgatva a szöveget. 

A cselekményről most sem írok, de ajánlom a 2011-es újraolvasásról (szintén hangoskönyvben) és a 2016-os illusztrált kiadás kapcsán írt bejegyzéseimet.

Ahogy az első résznél, most is jegyzeteltem a hallgatás közben: (spoileres a későbbi részekre)

Előrevetítések a későbbi részekre:
- amikor Harry elbújik a Borgin&Burkes boltban, akkor a volt nincs szekrénybe bújik - a szekrény párja még ebben a részben megjelenik - ezt dobja le Hóborc, amikor Harryre lecsap Friccs
- még ugyanekkor megjelenik szerintem a nyaklánc, amit Draco az ötödik részben használ
- Harry vonzódása a naplóhoz megmagyarázhatatlan - de mi tudjuk hogy az egyik lélekrész hívja magához a másikat...

Amik a filmből kimaradtak:
Ez a rész sokáig a legkevésbé kedvelt kötetem volt, nagyon nyomasztó az a hangulat, ami átjárja az iskolát - Harry-t egy idő után napi szinten követik a baljós tekintetek, a könyvben szerepel is egy jelenet ahol a Hugrabugosok kibeszélik, hogy ő Mardekár utódja és Justinra vadászik.

Jópofa jelenet - Lockhart által szervezett Valentin-nap ami felforgatja az egész iskolát - ill. Ginny itt közvetve szerelmet vall Harrynek. Szegény lánynak elég húzús tanéve van a napló miatt, végre a Roxfortban van, ráadásul napi szinten látja első - és egyetlen? - szerelmét :) Bátor lány, na.

A tanév végén szakirányt kell választaniuk - vagyis hogy milyen tantárgyakat fognak felvenni harmadévtől, ez már a karrierválasztás - RBF-ek előszele. 

Percy romantikus élete. :)

Felkészül a harmadik rész! 

5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.