Melissa Albert - Bűnös ​szívünk mélyén

Majdnem pontosan egy éve jelent meg ez a könyv, de egy ideig elment a radarom alatt - Nita és később Kata pozitív értékelései miatt került fel a várólistámra. Most megszólított a boszorkányos témája miatt (szeptemberre ez volt az egyik tematika, amit megálmodtam magamnak :)).

Ivy és expasija éppen hazafelé tartanak egy buliból, amikor az autóúton majdnem elütnek egy meztelen nőt. Félrehúzódnak és a nyomába erednek: a nő nagyon furán viselkedik, és úgy tűnik tudja Ivy nevét... Hátborzongató az egész jelenet, inkább hazamenekülnek Nate-el, de előtte még Ivy otthagyja neki a felsőjét.

A nyári szünet első napjai főszereplőnk számára szobafogsággal kezdődnek, szülei ezzel büntetik, hogy beült a részeg Nate mellé. 
Az eset után egyre több fura dolog történik: valaki egy lefejezett nyulat hagy Ivy-ék háza előtt, az anyja távolságtartóan és rejtélyesen viselkedik, később el is tűnik legjobb barátnőjével, Fee-vel együtt. Ivy szinte teljesen magára marad és elkezd nyomozni. Végignézi anyja cuccait, ráakad egy széfre, amiben megtalálja egy gyerekkori emlékdobozát ill. egy furcsa arany tárgyat. Hátborzongató dolgok történnek - mintha valaki járna Ivyék házában, a meztelen nő mintha őt követné...

A jelenkori szállal párhuzamosan fokozatosan bepillantást nyerünk Dana, Ivy édesanyja múltjába, kamaszkorának legfontosabb eseményeibe. Danának mindig voltak valamilyen megérzései, amik segítettek neki elkerülni a bajt, vagy épp megtalálni dolgokat - gyerekkori legjobb barátnője, Fee szintén rendelkezik valamiféle erővel - ő az embereknek mindig a megfelelő módon tud segíteni, megérzi mire van szükségük. Kamaszkorukban találkoznak egy lánnyal, aki segít kibontakoztatni a képességeiket - aminek már nevet is tudnak adni. Ám a mágia gyakorlásának ára van... 

Nagyon tetszett, ahogy a szerző felépítette a mágiarendszerét - van egyrészt a saját belső erő amivel Dana és Fee is gazdálkodik, de összekapcsolódva még többhöz hozzá tudnak férni, azok akik rendelkeznek valamiféle képességgel. A szerző szépen beillesztette a valóságba a boszorkányok rejtett világát, szívesen olvasnék még hasonló történeteket tőle!

Izgalmassá tette a regényt, hogy párhuzamosan haladt a múltbeli, 1990-es évekbeli és a jelenkori szál. Egyrészt Ivyt követhetjük, ahogy próbálja megfejteni édesanyja körüli titkokat, majd rájön hogy a saját magáról sem tud mindent. Másrészt elmerülünk Dana és Fee "bűnös szívük mélyén" rejlő emlékekben. 

A boszorkányság és egy bűnös titok témáján túl nagy szerepet kap az anya-lánya kapcsolat. Érdekes volt a mágia vetületén megnézni mit ad át egy szülő a gyermekének: erőt, hatalmat, de megoldatlan feladatokat is.

A könyv nagy része nyáron játszódik (tökéletes summerween kötet ;)), nagyon hangulatos olvasmány volt a rejtélyekkel, a nyári viharokkal, az éjszakai külvárosban - erdőben bolyongással. Hamar behúzott és két nap alatt elolvastam (a háromnegyedét vasárnap) - teljesen nekem való regény volt! Jó szívvel ajánlom, ha egy gyorsan pörgő, boszorkányos, rejtélyes történetet kerestek! A főszereplők egy része kamasz, de ettől függetlenül nem mondanám, hogy ifjúsági kötet - inkább YA, de felnőtteknek is tökéletes választás.

5/5

Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Our Crooked Hearts
Fordító: Rusznyák Csaba
Oldalszám: 336
Ár: 4480 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Egy ​buliból hazafelé tartva a tizenhét éves Ivy és jövendőbeli expasija majdnem elgázolnak egy meztelen, fiatal nőt egy fákkal övezett út közepén. És ez csak a kezdete az egyre hátborzongatóbb eseményeknek. Ivy hamarosan meghökkentő dolgokra figyel fel otthon is: egy döglött nyulat talál a kocsibejárón, majd anyja bizarr főzetét a kertben elásva, de kisvártatva előkerül egy gyermekkori kincses doboza is a szülei gardróbszéfjéből.
Hamarosan a felszínre bugyognak Ivy titkolózó anyja múltbeli titkai. Mit követett el annak idején? És mi van, ha a természetfeletti erők, amelyekkel tinédzserkorában dacolt, most visszatérnek, hogy mindkettejüket kísértsék? Ivynak válaszokra lesz szüksége, ha el akarja kerülni a vészesen közelgő sötétséget. A részben Ivy jelenkori, külvárosi otthonában, részben pedig anyja mágiával átitatott, 1990-es évekbeli Chicagójában játszódó történet boszorkányos lendülettel, letehetetlenül száguld izgalmas befejezése felé.
Melissa Albert regénye titkokkal, hazugságokkal, rossz döntésekkel és veszélyes mágiával szőtt paranormális fantasy, ami a horror eszköztárából sem rest válogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.