Heather Fawcett - Emily Wilde atlasza a Másvidékről

Szeretem amikor ilyen gyorsan megjelenik egy sorozat folytatása :D Májusban olvastam Emily Wilde tündérenciklopédiáját, amire jó ideje kíváncsi voltam - több külföldi ajánlóban találkoztam már vele. A második kötet idén januárban jelent meg - az Agave már a Könyvfesztiválra hozta magyarul. A borítót ismét ki kell emelnem - Faniszló Ádám (Coverist Studio) gyönyörűt és egyedit alkotott!

Főszereplőink már kipihenték magukat a norvég kalandok után, Cambridge-ben folytatják egyetemi életüket. Emily beérkezettnek érezheti magát: jól sikerült az előadása Wendell-el, határozatlan idejű kinevést kapott az egyetemen. Unokahúga, Ariadne elkezdte tanulmányait a drüadológia tanszéken, állandó segítője és csodálója nagynénjének, de ezt egyelőre nem tudja hova tenni magában - sosem tudta jól kezelni az érzelmeket. 

Életük nem sokáig lesz nyugodt - a tanszékvezető, Farris Rose professzor rászáll Wendell-re, ki akarja rúgatni, mert rájött, hogy több tényt elferdített korábbi kutatásaiban. Wendell ráadásul furcsán érzi magát néhány napja, legyengülve, a varázsereje érdekes kitöréseket produkál... Sokáig nem merenghetnek ezen a két aggasztó dolgon, mert az egyetemre tündér orgyilkosok érkeznek és célba veszik egykori uralkodójukat.

Emily és Wendell előrehozzák az amúgy is tervezett utazásukat Ausztriába, ahol Emily ígéretes nyomokat talált a Másvidékre vezető ajtók tekintetében. Kutatásait egy eltűnt tudós, Danielle de Grey munkáira alapozza, reméli, hogy ha folytatja a nyomozást, akkor segíteni tud Wendellnek átjárót találni egykori világába ill. egyúttal dolgozni tud új könyvének anyagán. Kétfős csapatuk kiegészül a lelkes Ariadnéval és meglepő módon Rose tanszékvezetővel, aki fenyegetéssel kerül be a csapatba, de később hasznosnak bizonyul.

A baljós dolgokból még ekkor sincs elég: utazás közben többször megjelenik Emilynek egy férfi, szalagokkal, furcsa mondanivalóval - úgy érzi ez összefüggésben lehet új küldetésükkel. 

Az osztrák Alpok egy falujában szállnak meg és kezdenek el nyomozni de Grey és a tündérajtók után. 

Emily bizonyítja, hogy alapos, de merész kutató - olyan kalandokba bonyolódik, aminek sokszor nem látja a végkimenetelét. Tetszettek az új mellékszereplők - Ariadne az állandó tevékenykedésével, lelkesedésével sokszor kiakasztotta főszereplőnket, de jó társra talált Wendellben a hétköznapi dolgok, ill. a szépségek csodálatában. Rose, a tanszékvezető figurája szépen bomlott ki előttünk, a sorsán keresztül még egy réteget kapott ez a világ - a drüadológia szépsége és veszélyei.

Ismét Emily naplóbejegyzéseink kereszül bontakozik ki a történet, mely sokkal arányosabb mint az első kötet. A szerző szépen egyensúlyoz a humor, kutatás, akció, mellékszereplők, romantika és titkok között. Most nagyon jól működött számomra mindez - biztos könnyebb helyzete volt már, hogy csak be kellett kapcsolódnia az új történettel az elsőben felépített világba. Régi szereplők is visszaköszönnek, meglepő helyeken bukkannak fel barátságok és segítők. Érdekes volt megismerni egy új helyszínt, ill. a Másvidék mélyére is bepillantást kapunk, ami még jobban behúzott ebbe a világba és izgatottan várom a trilógia záró részét*!

Nehezen tudtam letenni a könyvet, hamar beszippantott (ehhez persze hozzájárult az is, hogy volt időm itthon betegszabi alatt elmerülni benne), sokkal jobban tetszett, mint az első rész - úgy érzem a szerző javított azokon a dolgokon, amiken ott fennakadtam, gördülékenyebb volt a sztori, építette a világot, de vissza is nyúlt az elsőhöz, hogy szívmelengető pillanatokat okozzon az olvasóknak (Poe).

* Jövő februárban fog megjelenni a Emily ​Wilde's Compendium of Lost Tales - remélem egy év múlva magyarul is olvashatjuk! :)

Hangulatvideóm

5/5

Kiadó: Agave
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Emily Wilde's Map of the Otherlands
Sorozat: Emily Wilde 2.
Fordító: Ballai Mária
Oldalszám: 352
Ár: 4980 Ft (Vedd meg olcsóbban a kiadótól - készült élgrafikás verzió is ;)) + Beleolvasó
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Emily ​Wilde nagyszerű tudós, aki nemrég írta meg a világ első átfogó tündérenciklopédiáját. Kalandjai során a rejtettek számos titkára fényt derített, mint ahogy tudóstársát és korábbi riválisát, Wendell Bamblebyt is leleplezte.

Mert Bambleby nemcsak őrjítően megnyerő férfi, hanem száműzött tündérkirály is egyben, aki mostohaanyja elől menekülve a birodalmába visszavezető ajtót keresi. S amíg nem jár sikerrel, Emily nem áll készen arra, hogy elfogadja a házassági ajánlatát – gyengéd érzései ellenére jól tudja, hogy egy tündért szeretni veszélyes dolog.

Mindeközben Emily új célt is kitűz maga elé: meg szeretné rajzolni a különböző tündérbirodalmak térképeit. A kutatásai előkészítése közben pedig Bambleby ismét bajba sodorja, amikor Cambridge-t megszállják a mostohaanyja által küldött orgyilkosok. Kettejükre új kalandok várnak az osztrák Alpok festői vidékén, ahol Emily szerint Bambleby birodalmának ajtaja is rejtőzhet, melynek megtalálása segíthetne a férfinak megmenekülni családja gyilkos cselszövései elől.

Heather Fawcett nagy sikerű trilógiájának második részében Emilyre ismét nagy veszély vár. Minden erdőben és hasadékban veszedelmes szerzetek leselkednek rá, miközben nemcsak a tündérajtók, de szívének rejtélyes működését is meg kell fejtenie, mielőtt kifut az időből.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.