Havi zárás - Június

június 30, 2018
A június ismét sokat olvasósra sikerült - nekem még nem kezdődött meg a nyaralásos időszak, majd júliustól remélem kicsit módosul a 'mérleg' :)

9 könyvvel gazdagodtak a polcaim és szinte mindent elolvastam (vagy ebben a hónapban, vagy korábban). A Magyar mesék lázadó lányoknak könyvre nagyon kíváncsi voltam, ezt molyon nyertem a Móra Kiadótól. :) Az üvegbura és a Szoba kilátással könyvtári turkálóban talált gyöngyszemek - előbbit olvastam már, de szerettem volna újra, utóbbi meg tervben volt egy ideje.
Szerencsére ebben a hónapban az eladásaim is felpörögtek: 6 könyvem talált új gazdára.


Enczi Zoltán: Digitális fotózás műhelytitkai kezdőknek – 2018
Enczi Zoltán: Digitális fotózás Tükörreflexes és MILC géppel
Paul Auster: Brooklyni balgaságok
Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete
Kate Quinn: Alice hálózata
Jodi Picoult: Ítélet
Magyar mesék lázadó lányoknak
André Aciman: Szólíts a neveden
Sylvia Plath: Az üvegbura (ezt a bejegyzést még a bloggerkedésem elején írtam, elég béna - nem is emlékeztem, hogy volt belőle saját példányom :D)
E. M. Forster: Szoba kilátással

Olvasmányaim: 15 könyv
A júniusi terveim közül hármat sikerült teljesíteni, mert záporozni kezdtek az új könyvek és inkább azokat vettem előre. Igyekszem a következő két hónapban ezeket visszafogni és a meglévőkkel haladni... Majd kiderül mennyire sikerül :D

Több régóta tervezett könyvre sort kerítettem - ilyen volt A Kör (nagyon tetszett), A dombok halvány képe (nem tetszett elsőre, utána meg órákig agyaltam rajta), A szerelemről és más démonokról (jobbra számítottam) és az Aszály (különleges krimi). A legtöbb könyv szuper választás volt, egy kimondott csalódásom volt (Minden, minden). Lezárhattam ebben a hónapban sorozatot is: a Papírmágus trilógiát :)

Új írókkal is megismerkedtem, közülük kiemelkedik Lucia Berlin, Sofia Lundberg, Jodi Picoult és Jane Harper is. Ismeretterjesztő könyvek is becsúsztak a regények közé: a Kávékedvelők kézikönyve, a Digitális fotózás és a Sinrin-joku - a maga nemében mindegyik szuper választás ;)

A bp-i könyvhétre nem jutottam el, de az időjárást tekintve lehet, hogy jobban is jártam - viszont a helyi könyvheti programokból kivettem egy kicsit a részem.

Sokat olvasós hónap volt ez is, külön örülök, hogy több filmre is sort kerítettem, ill. egyik kollegámmal elmentünk már kétszer kávézni-beszélgetni, ami miatt mindkettőnk várólistája is bővült a másik ajánlásai miatt :D

A többiek júniusa:
Amadea, Nita, NikkincsLiliane Evans, Pupilla

2 megjegyzés:

  1. Tudom, nem kéne mindig ledöbbennem, mennyit olvastál a hónapban, meg a blogszülinapnál írtad is, mi ennek az oka, de azért kicsit hadd lepődjek meg a 15 könyvön. :D
    Tök jó, hogy hat könyvet el tudtál adni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sikerül a hónap végére magamat is meglepnem, a július remélhetőleg nem lesz ennyire olvasós :D
      Nagyon örülök annak is - muszáj, mert nem férek el :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.