Charlie N. Holmberg - A mestermágus


A papírmágussal kezdtem az évet, Az üvegmágust tavasszal olvastam - most a nyár elején lezárom ezt a YA fantasy trilógiát. Ritkán történik ilyen, hogy fél év alatt magam mögött tudok egy trilógiát, ez persze a kiadónak is köszönhető: a GABO egy éven belül kihozta a részeket. Ezért és Sánta Kira csodás borítófestményeiért maximális pluszpont nekik! :)

A mestermágus két évvel a 2. rész után játszódik: Ceony készen áll a mestervizsgája letételére, nyugalomban élnek Emeryvel - ezt csak az árnyékolja be, hogy a múltbeli események miatt a lány néha rémálmokkal küzd. A másik nehézség, hogy Emery elintézte, Ceony egy másik papírmágusnál tegye le a mestervizsgáját, nehogy a kettejük közti szorosabb kapcsolatot bárki is kifogásolhassa. Ezt leszámítva boldog várakozásban és tanulással töltve telnek a napjaik. Az idillt az zavarja meg, amikor Emery egy táviratot kap: megszökött Saraj Prendi, aki a 2. részben tört Ceony életére. A lányban beindul a menekülő és harcoló ösztön, ezért megint a saját feje után megy, titokban nyomoz, miközben Emery egy régi ismerősénél, Baileynél készült fel a vizsgájára. 

tumblr
Pritwin Bailey mágus szintén hajtogató, és Londonban él egy hatalmas házban. Innen Ceony még könnyebben is elszökdöshet, hogy nyomozgasson az indiai metsző után. Közben a mágia újabb szintjeit fedezi fel és használja ki egyre ötletesebben a hajsza közben. 

A könyv végére az események a tetőpontjához érnek - és több téren is méltóképpen lezárul a sorozat.

Annyira kis rövid volt mindhárom rész, hogy igazából akár egy kötetben is helyet kaphattak volna - ezt a rész is egy nap alatt (24 h) elolvastam. Több esemény csak elnagyolva jelent meg, nagyon csak Ceonyra fókuszált a sorozat - nyitva hagy jó néhány kérdést, de összességében szerettem ezt a világot. Amennyire nem tudtam még az első kötet fülszövegét olvasva, hogyan lehet érdekes bűbájokat végrehajtani a papírral, a könyv végére még ez is tartogatott újabb meglepetéseket. 
A romantikus szál is tetszett, a szereplők édesek - ha szeretnétek egy nagyon könnyed, de azért izgalmas fantasy sorozatot olvasni, akkor ezt ajánlom. 

4/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2018
Eredeti cím: The Master Magician
Oldalszám: 224
Ár: 2990 Ft
Borító: 5/5***

Fülszöveg:
Ceony Twill súlyos titkot őriz, amit még tanárával, Emery Thane-nel sem mer megosztani. Miközben olyan kísérleteket végez, amelyeket korábban egy mágus sem tartott lehetségesnek, készül a végső vizsgájára is.Emery Thane, hogy a részrehajlás látszatát is elkerülje, régi riválisához küldi Ceonyt, hogy ott készüljön fel a sorsdöntő vizsgára, ám a lány nem tudja teljes mértékben a tanulásnak szentelni idejét, múltjából ugyanis felbukkan egy gyilkos bűnöző. Ceony a családját féltve a szökött fegyenc nyomába ered, akinek mágiája talán erősebbnek bizonyul, mint a papírmágustanonc minden képessége együttvéve, bosszúszomja pedig csillapíthatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.