Casey McQuiston - Red, White & Royal Blue – Vörös, fehér és királykék

Erre a könyvre tavaly figyeltem fel, több ismerősöm ill. a booktuberek közül Sanna is rajongva nyilatkozott róla. Nekem a komfortzónámon kívül vannak a hasonló new adult könyvek, de Valentin-nap miatt szerettem volna valami csöpögős romantikus regényben elmerülni. Egész jól választottam, mert egy érdekes környezettel játszó történetet kaptam. Fun fact: érkezik a filmadaptáció is a könyvből, amit biztosan meg fogok nézni.

Már csak amiatt is érdekelt a regény, mert egy olyan párhuzamos világban játszódik, amelyben az USA elnöke egy nő - ill. szerepel benne az angol királyi család. Alex Claremont-Diaz az első női amerikai elnök fia, aki politikus karrierrel kacérkodik. Nővérével és legjobb barátjukkal, Norával a Fehér Ház szuper triója, akikkel a pletykalapok foglalkoznak. Alex élvezi ezt az életet, édesanyja kampányát aktívan követi, besegít ahol tud ill. tanulmányait szintén ezen a területen végzi. 

Az angol királyi család legidősebb fia, Philip esküvője hivatalosak, amikor Alex elindít egy diplomáciai válságot, azzal hogy belevágódik Henry herceggel az esküvői tortába...

Alex kiskamasz kora óta követi Henry életét, és megmagyarázhatatlan ellenszenv van benne iránta. Többször találkoztak az elmúlt évek során, ám beszólogatáson kívül eddig nem tartottak fent kapcsolatot. Most viszont, hogy a közvélemény ne higgye azt, hogy az esküvőn durván megsértették egymást és ezért keveredtek verekedésbe, el kell játszaniuk, hogy legjobb barátok. Komoly protokoll alapján, titoktartási szerződésekkel, meghatározott találkozókon kell részt venniük, ahol a sajtó láthatja, hogy milyen jó barátok. Egyiküknek sem fűlik a foga az egészhez, de - ahogy sejthető - egyre őszintébb beszélgetéseket folytatnak és kapcsolatuk meglepő fordulatot vesz...

Ami meglepett, hogy a szerző milyen részletesen mutatja be a két fiú hátterét - a politikai életét, főként az amerikai oldalról, az elnökválasztási kampányt, az életet a Fehér Házban. A regényben főként Alex szemszögét követhetjük, de az angol királyi család működésébe is beleláthatunk.

A regény nagy kérdése, hogy Alex és Henry miként teheti működőképessé kapcsolatukat. Henry a királyi család tagjaként nem vállalhatja fel, hogy a férfiakhoz vonzódik - micsoda botrány kerekedne abból? Illetve Alex, mint az elnök fia veszélyeztetné édesanyja újraválasztását, ha kiderülne, hogy az angol királyi család egyik tagjával kavar...

A történet két fiú szerelméről szól, de ezen kívül a nemi identitásra való rádöbbenésről, az előbújásról, ill. a közvélemény megítéléséről. Alex ráadásul egy mexikói bevándorló férfi gyermeke, így bőrszíne miatt is érhetik támadások. 

Nem jutott még eszedbe, hogy esetleg több út is állhat előtted, mint amin elindultál? Hogy eljuss oda, ahova akarsz, és megváltoztasd a világot, amennyire csak lehet?

A befejezés egy ideális világot, ideális reakciókat mutat be - de érdekes volt, hogy hogyan jutottak el odáig. Jó olvasmány volt, kedves és humoros jelenetekkel, a szerelem ébredéséről - a távkapcsolat miatti nehézségekről, vágyról. Kellemesen meglepett a háttér részletes bemutatása miatt, így nem csak egy tucat - erotikus* - LMBTQ regényt kaptam. 

* Több szexjelenet is szerepel a regényben, de a szerző nagyjából tartózkodik a nyílt leírásoktól, de több nagyon forró jelenetetet olvashatunk. 

4/5

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: Red, White & Royal Blue
Fordító: Moldova Júlia
Oldalszám: 440
Ár: 4999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Mi ​történik, ha egymásba szeret az amerikai elnök fia és a walesi herceg?

Mikor édesanyját megválaszják az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Alex Claremont-Diazból azonnal afféle királyi herceg lesz amerikai módra. Jóképű, karizmatikus, zseniális – a mai fiataloknak szóló színarany a marketingcsapat kezében. Csak egyetlen gond van vele: Alex ellenségeskedése egy valódi herceggel, Henryvel az óceán túlpartjáról. És mikor a bulvársajtó kezébe jut egy fénykép Alex és Henry – a walesi trónörökös esküvőjén előadott – botrányos összecsapásáról, ez az amerikai-brit kapcsolatokra is hatást gyakorol.

A család- és államfők kárenyhítési tervvel állnak elő: megrendezik a két rivális megbékélését. Ami eleinte csak az Instagramnak szóló, megrendezett barátság, hamarosan elmélyül, és veszélyesebb lesz, mint azt akár Alex, akár Henry valaha várta volna. Hamarosan Alex azon kapja magát, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódott a korántsem régimódi Henryvel, ami befolyásolhatja az elnökválasztási kampányt, a feje tetejére állíthat két országot, és kérlelhetetlenül felveti a kérdést: a szerelem végső soron megmentheti a világot? Miből merítsenek elég bátorságot, és lesz-e akkora hatalmuk, hogy azok legyenek, akiknek lenniük kell? Hogyan érjék el, hogy a valódi énjüket is kifejezhessék a politikai protokoll lépéseiben?

Casey McQuiston bebizonyítja ebben a könyvében, hogy a szerelem nem mindig diplomatikus.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.