Joe Hill - Locke ​& Key – Kulcs a zárját: Az aranykor

2019-ben kezdtem el olvasni a Locke & Key képregénysorozatot, ami annak ellenére, hogy van benne horror-vonulat, teljesen berántott. Azóta megnéztem a Netflix sorozat minden évadát belőle és örültem, hogy visszatérhetek a világába egy újabb képregénynek köszönhetően.
A Sandman képregényeket végigolvastam és végignéztem (szintén Netflix), de Joe Hill előszava szerint ez a kötet a korábbiak ismerete nélkül is élvezhető. 

A kötet öt fejezetből áll, amelyben az 1900-as évek elején élt Locke családot ismerhetünk meg. Apa - anya, két fiú, két lány és egy idősebb férfi alkotja a családot. A kulcsokat aktívan használják, ismeri minden családtag - nincs olyan titkolózás, mint az eredeti képregényekben.

Az első fejezetben a babaház kulcsát kapja meg ajándékba a nagyobbik lány, Mary, ami nem kis felfordulást okoz; de később ebből a kalandból nyert tudás menti meg a családtagok életét. A második kicsit furcsa, steampunk történet, amelyben egyik családtagtól kell búcsút vennünk, egészen meglepő módon. A harmadik már előkészíti a következő, hosszabb történetet, amelyben fontos szerepet kap az első világháború. A Sandman világa csak az ötödik, utolsó fejezetben lép be, de nagyon ötletes módon. Mary Locke már felnőttként kerül kapcsolatba Morfeusszal és világával. 

A kötet remek bepillantást adott a század elején élt Locke család életébe, akiket betegségek, tragédiák sem kerültek el. A kulcsokat életük megkönnyítésére használták, de a bennük dolgozó gonosz energiák több veszteséget is okoztak számukra.

A rajzolás nagyon tetszett, az oldalak jól követhetőek - megfelelő a rajzolás és a szöveg aránya. Jó szívvel ajánlom ezt a képregényt, ha szeretnétek megismerkedni a Locke & Key világával, de a Sandman rajongóknak is adhat egy kis pluszt. Persze ha minden utalást érteni szeretnétek, akkor el kell olvasni az alap sorozatot ;)

(Most kedvem támadt újraolvasni a Sandman képregényeket, ezt már könnyebben megtehetem, mert a gyűjteményes kötetek megvannak a könyvtárunkban ;))

5/5

Kiadó: Fumax
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Locke & Key: The Golden Age
Fordító: Holló-Vaskó Péter
Oldalszám: 232
Ár: 8995 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A ​VÁRVA VÁRT SANDMAN-CROSSOVER!

A Locke család és a Kulcsház hosszú történelmének egy eddig ismeretlen fejezetébe nyerhetünk bepillantást ebben a kötetben, amely végül a várva várt, a legendás Sandman-univerzummal közös történetben csúcsosodik ki!

A Locke família immár kétszáz éve lakik Kulcsházban, ahol a valóság meghasad, és vad árnyak járják az ódon folyosókat. A Locke mesterkovácsok készítik, és őrzik azokat a lehetetlen kulcsokat, amelyekkel csodákra nyíló kapuk ugyanúgy nyithatók, mint a kimondhatatlan gonoszság lakatjai.

Chamberlin Locke és összetartó családja a XX. század elején kíváncsian és optimistán tekint a jövőbe. Hamar elszabadul azonban a sötétség: kitör az első világháború és végigsöpör a világon, a Locke-oknak pedig dönteniük kell, vállalnak-e szerepet a világégésben, és ha igen, mifélét? Bezárkóznak és igyekeznek tudomást sem venni róla, vagy a hatalmas kulcsokkal a kezükben alászállnak a csataterekre, pusztulást és rettegést szórva az ellenségre?

A döntésen áll vagy bukik a Locke-család sorsa és az, hogy további életük álom vagy pokolbéli rémálom lesz-e.

A két mesemondó fejedelem, Joe Hill és Gabriel Rodriguez visszatért, megtámogatva a közreműködő Neil Gaimannel!

A kötet tartalmazza: Small World, Open the Moon, Face the Music, …In Pale Battalions Go… és Locke & Key/Sandman: Hell & Gone.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.