Emma Carroll - Deresvölgy ​legendája

Lucy Strange ifjúsági regényei óta nyitott vagyok a történelmi, fiatalabb korosztályt megszólító könyvekre (pl: olvastam világháborús, fantasy-mesés sztorit). Emma Carroll Angliában játszódó története tökéletesen hozta a LS könyveiben megszeretett világot, történetmesélést – bár ez a kötet már 2013-ban megjelent. 

A januári olvasmányaimhoz kapcsolódva - ez is egy tökéletes téli regény volt, amelyben egy fiatal lány néhány sorsfordító napját követhetjük.

Tilly szép vasárnapi ruhájában épp apukájára vár, aki már hetek óta távol van otthonától. Édesanyja és nővére ugratja kitartása miatt, végül a hentes fia toppan be. Will igazi csibész, mindig benne van valamilyen kihívásban - most éppen Tillyt próbálja elcsábítani, hogy menjen vele korcsolyázni. A lány némi húzódozás után elindul vele, de azt még nem tudja, hogy a közeli udvarház birtokára készülnek, amelynek tavában épp 10 évvel ezelőtt lelte halálát a fiatal örökös... A birtokháborítás majdnem tragikusan végződik - innentől Tilly élete megváltozik: álmokat lát az elhunyt fiúról, Kitről és valami az udvarház, Deresvölgy felé húzza. 

Nem derül ki főszereplőink életkora, de kiskamaszok - kamaszok lehetnek: épp kezdenek kinőni a gyerekkorból, kezd megakadni a szemük egymáson. 

A történet egy ponton a Dowton Abbey sorozat hangulatát idézte, bepillantást nyerhetünk az udvarház működésébe és egy gyászoló család mindennapjaiba.

Tilly próbálja megtudni mi is történt tíz évvel ezelőtt, hogyan nyelte el örökre a tó Kit-et, és miért kísért álmaiban. Eközben családjának új helyzettel kell megküzdenie, még nagyobb terhet jelentve főszereplőnk számára. 

Olyan témákkal foglalkozik a regény, mint a gyász (a szülők szemszögéből), felbomló családok, szegénység, bimbózó szerelem. Összességében egy érdekes történelmi ifjúsági regényt kaptam, néhol üresjáratokkal és talán túl egyszerű befejezéssel. 

Azoknak ajánlom, akik szerették a fent emlegetett könyveket - szerzőket, ill. vágynak egy igazi téli olvasmányra!

4/5

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: Frost Hollow Hall
Fordító: Rindó Klára, Szabados Tamás
Oldalszám: 328
Ár: 3490 Ft
Borító: 4/5

Fülszöveg:

Tilly izgatott lesz, mikor Will korcsolyázni hívja Deresvölgy kastély tavához. Senki sem szívesen merészkedik oda. Az a hír járja, hogy kísértetek járják a vidéket… Tíz évvel ezelőtt a tóban halt meg Kit Barrington, az ifjú vikomt. Ám Tilly szereti a kihívásokat. Csakhogy a kaland rosszul végződik. A jég betörik a lány alatt, és ő a vízbe zuhan. A halál előtti pillanatban gyönyörű angyal tűnik fel a vízben, és megmenti őt – nem más, mint Kit Barrington szelleme. Kit szeretné, ha Tilly megoldaná a halála rejtélyét, és végre békében nyugodhatna. Tilly, hogy a végére járjon a titoknak, beáll a deresvölgyi kastélyba szobalánynak. A komor kastély minden szegletében a halál árnya rejtőzik, és Tilly hamarosan felfedezi a sötét titkok forrását. A Deresvölgy legendája lebilincselő történelmi kalandregény. Tilly története szerelemről és veszteségről szól, és arról, hogy a megbocsájtás nyitja meg az utat a gyógyulás felé.

10 éves kortól

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.