Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2021

Nem terveztem augusztusban könyveket venni - végül egy jó molyos vétel (Cranford, A fülemülerdő titka) és egy Geopen raktárvásár került az utamba :D A könyvek nagy részét korábban olvastam (9/6), így nem a várólistámat, hanem 'csak' a polcaimat hizlalják.

Szerzemények:

1. Varga Éva (szerk.): Hétköznapi kalauz
2. Elizabeth Gaskell: Cranford / Egy orvos vallomásai
3. Lucy Strange: A fülemüleerdő titka
4. John Banville: A tenger (ezt konkrétan augusztus elején olvastam :D)
5. Tracy Chevalier: Az utolsó szökevény
6. Marina Lewycka: Rövid traktortörténet ukránul
7. Marina Lewycka: Eperföldek
8. Hélène Grémillon: A bizalmas
9. Kate Atkinson: Élet az élet után

Olvasmányok:

1. Robin Hobb: Bűvös hajó I-II. 5/5
2. Jean Dufaux: Murena 2. – Homokból és vérből 3/5
3. Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 4. – A kiválasztott 4/5
4. Agatha Christie: Tragédia három felvonásban 5/5
5. John Banville: A tenger 5/5
6. María Isabel Sanchez Vegara: Coco Chanel 4/5
7. Jeffrey Eugenides: Házassági összeesküvés 4/5
8. Agatha Christie: Halál a felhők között 4/5
9. Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed! 4/5
10. Charles Soule: Star Wars: Kylo Ren felemelkedése 3/5
11. Alice Hoffman: Hetedik mennyország 5/5
12. Babiczky Tibor: Szapphó-paradigma 5/5
13. Baráth Katalin: Afázia 4/5
15. Ilma Rakusa: Love after love 3/5
16. Agatha Christie: Parker Pyne esetei 4/5
17. Lauren Groff: Vágy és végzet 5/5

Augusztusban két könyvet is olvastam a várólista csökkentő - alap! - listámról, aminek nagyon örülök, témájukban hasonlóan is voltak: Házassági összeesküvés és a Vágy és végzet.

Júliusról nyúlt át a Bűvös hajó, ami egy szép barátság kezdete - mindenképpen folytatni fogom Robin Hobb sorozatát - sőt, ha a megérzéseim helyesek, akkor lehet hogy a szeptemberi Delta Vision "könyvfiesztáján" meg is fogom rendelni, hogy legyen saját példányom :D

Képregények közül több is az olvasmánylistámra került: a Monstress folytatása (el kell majd egyben olvasom az összes részt, ha lezárul egyszer a sorozat), az ókori római Neró karakterének feldolgozását (Murena) és egy Kylo Ren történetet.

Három Agatha Christie is sorra került (és tegnap este is elkezdtem egyet - Mrs. McGinty meghalt) - ezek komfortolvasmányok voltak, egyúttal szépen haladok az életműolvasás beteljesítése felé.

Olyan régi adósságok is sorra kerültek, mint Banville A tenger c. kisregénye, ami annyira megfogott hogy a Geopen raktárvásárán meg is rendeltem, de ide tartozik Jeffrey Eugenides regénye, akitől már 6 éve szerettem volna újra olvasni. 

Új megjelenések is a kezembe kerültek - pl. Viszkok Fruzsi életmódkönyve, ami nem volt rossz, de nekem sok újat nem mondott; Baráth Katalin az Afáziája, amitől eléggé tartottam, de kellemesen meglepett :D

A verseskötetek sem maradtak ki: Babiczky Tibor Szapphó-paradigmája idei megjelenés, ami szintén meglepően tetszett - Ilma Rakusa kötete idei szerzeményem, de annyira nem fogott meg.

Az újraolvasásommal csatlakoztam Avilda augusztusban indul könyvklubjához, aminek már a szeptemberi témájára is izgatottan készülök ;)

Augusztusban jó olvasmányaim voltak, külön örülök, hogy egyrészt régóta halogatott könyvekre szántam időt és még tetszettek is! Több tematikus bejegyzést is írtam - Avilda könyvklubján túl a Balaton az irodalomban fogott meg ill. készülök a könyvhétre is ;)

Az augusztus több kirándulást, strandolást is tartogatott - egy kis betegséget is sajnos, de összességében egy jó - de gyorsan elrepülő - hónapot zárhatok. Nektek milyen volt a nyárzárás?

A többiek hónapja:

Pupilla, Amadea, Nita

2 megjegyzés:

  1. Mindig azokban a hónapokban jön a legtöbb beszerzés, mikor az ember nem is tervez könyvet venni. :D
    Robin Hobbot folytatnom kéne, egy könyvet olvastam csak tőle, de annyian szeretitek, hogy meghoztátok a kedvemet.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.