Ali Hazelwood - Bride ​– A menyasszony

Ali Hazelwoodtól eddig két könyvet olvastam el (A szerelem képlete, A szerelem elmélete), a Sakk-mattot félbehagytam nemrég - viszont nagyon kíváncsi voltam, hogy a paranormális romantikus műfajban mit alkotott. 

A Bride-ban egy (urban) fantasy világba csöppenünk, ahol a vámpírok, vérfarkasok és emberek együtt élnek - na nem mindenhol békésen. Észak-Amerikában, ahol a történet játszódik, komoly feszültségek és nagy erőkkel biztosított viszonylagos béke honol, meglepő módon az egyes fajok gyerekei szolgálnak zálogként. Főszereplőnk Misery is ilyen zálog volt - apja a helyi vámpírtársadalom vezető tagja, ezért adták gyerekkorában az emberekhez. 18 éves kora óta szabadon él, az emberek között, de valódi identitását elrejtve. Ám egyik nap betoppan a munkahelyére apja egyik tanácsnoka és azonnal vissza kell térnie apjához. Hamar kiderül, hogy újabb zálog-szerep vár rá, méghozzá a helyi vérfarkas falka alfája mellett... A vérfarkasok és vámpírok évszázadok óta ellenségek, a múltban már történt hasonló zálogcsere - egy érdekházasság, ám ez véres összecsapásba torkollt. Misery meglepő módon igent mond, miután meghallja hogy hívják az új alfát, akinek a menyasszonya lenne. 

Fejezetről fejezetre egyre többen megtudunk a vérfarkas-vámpír társadalmakról, ill. a szerző nem hazudtolja meg magát - inkább tudományos módon közelít a fantasy irodalom két klasszikus faja felé. A köztudatba beépült jelenségeket humoros módon cáfolja (fokhagyma, ezüst lövedék, stb), ill. egyedi jellemzőket - jelenségeket hoz be.

A regény nem csak a két faj közti ellentét bemutatásáról szól, hanem követhetjük Misery nyomozását gyerekkori barátnője után, aki nemrég nyom nélkül eltűnt. Főszereplőnk próbál ellavírozni az új helyzetben, visszafogja magát, de gyorsan tanul és nyitott a vérfarkas közösség életmódjára. Közben rájön, hogy más igényei vannak, mint amit eddig gondolt magáról - a társaság, a barátkozás terén (is).

Ahogy az előző köteteiből megszokhattuk, a regény vázát a romantikus-erotikus keret adja ('trope'-ok: 'grumpy-sunshine', összezárva). 
Lowe, az alfa, a férj tipikus a határozott, de gyengéd - gondoskodó férfi karakter, ami a legtöbb nő vágyálma - aki inkább ad, mint elvesz. Persze az ő esetében is vannak titkok, szívfájdító jelenetek, de kb már az elejétől éreztem, hogy hova fut ki az egész.
A 18+-os jelentek tényleg erősek, több aktust bemutat a szerző, ezt még megfejeli a két faj egyediségével (aki járatos az omegavers-knot témában - ez is megjelenik - nekem ez új volt O.O).

A regény első része lassan indult be számomra, vagy csak épp nem voltam ráhangolódva - de a második felét szinte egy este-éjszaka alatt olvastam el. 

Ali Hazelwood megírta a saját fanficjét, amibe beledolgozhatta a korosztályunk kedvenc vámpíros-vérfarkasos sztorijait (Twilight, True Blood) - de ezt ügyesen a saját képére formálta - újította. 
Tetszett ez a sztori, néhány részén meglepődtem, de összességében egy jó paranormális erotikus romantikus regény. 

Kíváncsi vagyok az újabb köteteire, bár nem mondom, hogy mindegyik elolvasom :D

4/5

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Bride
Fordító: Stier Ágnes
Oldalszám: 430
Ár: 5999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Misery ​Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának egyetlen lánya kívülálló…ismét. Az emberek között névtelenségben töltött napjainak vége. Hívatták, hogy támogasson egy történelmi, békét megőrző szövetséget a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között, és nem lát más lehetőséget, mint hogy feláldozza magát ezért… már megint.

A vérfarkasok könyörtelenek és kiszámíthatatlanok, ez alól az alfájuk, Lowe Moreland sem kivétel. Megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, de igazságosan irányítja a falkáját. És a Vámpírtanáccsal ellentétben nem érzelmek nélkül. Abból, ahogy szemmel tartja Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. Ha tudná, mennyire igaza van…

Mert Miserynek megvannak a saját indokai, amiért beleegyezett ebbe a kényszerházasságba, olyan okai, melyeknek semmi köze cselszövésekhez vagy szövetségekhez, csakis az egyetlen dologhoz, ami valaha fontos volt számára. És kész bármit megtenni azért, hogy visszaszerezze, ami az övé, még ha ehhez együtt is kell élnie… magával a farkassal.

Misery és Lowe kapcsolata érdekből indul, de a kettejük között fellángoló perzselő szenvedély hamarosan mindent megváltoztat – és veszélybe sodor. Vajon sikerül megőrizniük a népeik közötti békét, vagy forró románcuk mindenki vesztét okozza?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.