Riley Sager - Egy ​ház a tónál

Ez már a harmadik Riley Sager regény, amit olvasok - most is hozta a pörgős, izgalmas, érdekes helyszínen játszódó thrillert, amire számítottam. Tervezem a többi könyvét is sorra keríteni, ez a kötet tökéletes amúgy őszre - októberben egy vermonti tó partján játszódik ;)

Casey Fletcher színésznő férje tragikus halála után a családi birtokra, a Greene-tó partján álló házba vonul vissza. Édesanyja a szintén híres színésznő küldi ide, miután lánya több balhés hírrel címlapra kerül alkoholproblémái miatt. Casey-nek eszébe sincs letenni a piát, de a tóparti ház tényleg jó hely a visszavonulásra. A birtokukon kívül négy másik ház található, ill. abban is csak 3-4 ember lakik jelenleg. Épp vele szemben található új szomszédainak luxus üvegpalotája, ahol az egykori szupermodell és techguru férje él. Casey miután egy nap kimenti Katherine-t a vízből, ahol az egykori modell majdnem megfullad, elkezd érdeklőni szomszédai után. Ebben segítségére van egy távcső és rengeteg szabadidő... Furcsa dolgokat vesz észre, ill. Katherine-el folytatott néhány beszélgetése gyanúra ad okot. Egy nap pedig a nő hirtelen eltűnik... Casey elkezd nyomozni, amibe bevonja az egyik új szomszédját is. 

A múltbeli szálat megszakítják egy viharos éjszaka eseményei, ahol Casey egy megkötözött emberrel beszélget. Mindenáron ki akarja deríteni mi történt új barátnőjével, még ha ezzel ő is törvény szeg. 

A nyomozás és mindennapjai mellett néhány emlékképet kapunk a múltjáról, házasságáról, a környék rejtélyeiről, amik úgy tűnnek összekapcsolódnak. 

Igazi page turner olvasmányról van szó, ami nekem most nagyon tetszett. Casey fejében persze nem volt olyan kényelmes lenni, a szerző nagy hangsúlyt fektet az alkoholizmus bemutatásának - később megértjük miért is akar főszereplőnk ilyen kétségbeesetten felejteni. 

Az őszi tópart és környezet bemutatása volt a kedvenc részem, ill. a csavaros befejezés. Belépett egy misztikus szál, ami sokaknak nem tetszett, de számomra illett a helyszínhez - cselekményhez. (Ne nézzétek meg a molyos címkéket ;))

Tökéletes őszi thriller: tópart, egy megbízhatatlan (?) narrátor, gyilkosságok és nyomozás.

4/5

Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: The House Across the Lake
Fordító: Daróczi Péter
Oldalszám: 398
Ár: 4990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Casey, a sikeres színésznő éppen a hétvégi házában időzik. Igazából nincs nagyon mit csinálnia. Amikor a kezébe akad egy távcső, figyelni kezdi a szomszédjait: Tom és Kathrine látszólag abszolút álompár. A férj jólmenő befektető, a feleség gyönyörű ex-model. Tényleg fogalmuk sincs, hogy valaki lesi őket?
Casey megfigyelős játéka nemsokára rögeszméssé válik. Aztán váratlanul eltűnik a szép feleség a szomszédból. Vajon hol lehet? És közben miért posztol az Instagramon olyan fotókat, mintha minden rendben lenne? Tényleg annyira fontos Casey számára, mi történik a másik házban?
Ne felejtsd, mindenkinek van titka! Csak egyeseké pokolian veszélyes.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.