Elsie Silver - Flawless ​– Hibátlan

Elsie Silver kanadai romantikus regényíróról (is) Andinál hallottam először, aki teljesen beleszeretett a Chestnut Springs sorozatba. A Kossuth Kiadó szintén felfigyelt a szerzőre, már a sorozat 3. részének megjelenéséről is van infónk (jövő május, a 2. rész pedig szeptember végén - a Könyvfesztiválra érkezik). 

A történettel nagyjából képben voltam Andi ajánlói miatt. Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon erotikus lesz - néhány kiragadott példa miatt, de igazából a könyv háromnegyedéig nem történik nagyobb akció. Szépen - lassan építkezik a romantikus szál, persze néhány izzó pillantás és izgalmas esemény azért megesik korábban. 

Na de mi ez az egész? 

Summer édesapja ügynök, aki népszerű sportolókat menedzsel - többek közt egy kanadai bikarodeósztárt, Rhett Eatont. Egy véltelenül nyilvánosságra került videó, a tej leszólása és egy újságíró orrba gyűrése után Kip Hamilton úgy dönt, lányát fogja ráküldeni a macsó sportolóra, hogy vigyázzon rá a következő két hónapban, hogy ne okozzon több botrányt. 

Summer a jogi egyetem után gyakornokként dolgozik apja cégénél, szeretne teljesíteni és átvenni majd apjától a stafétát. Elég furcsa az új helyzet amibe kerül: kamaszkorában bálványozta Rhettet, a szexi rodeóst, aki versenyről versenyre életét kockáztatva ül fel a felvadult bikák hátára. Most próbál távolságtartó és professzionális lenni és kézbe venni a férfi médiamegjelenéseit, ill. idővel az egészségével is egyre többet törődik. Ehhez be kell költöznie a kanadai Chestnut Spring kisvárosában található farmjukra, ahol Rhett édesapjával él a családi házban, ill. nem messze lakik tőlük legidősebb bátyja. Summer belecsöppen ebbe a viszonylag nagy családba, ahol mindig készek egymás ugratására - de a szeretet átszövi a kapcsolatukat. 

Fokozatosan - Summerrel együtt - kerülünk képbe a sportról, Rhett mindennapjairól - és kihívásairól. A váltott szemszögnek köszönhetően egyformán láthatunk bele mindkét karakter fejébe, ami izgalmas és érdekes volt a megszokott női szemszögű chiklitekkel szemben. Mindketten komolyabb lelki terhekkel küzdenek, először teljesen elzárkóznak egymástól, de később persze feloldódnak és egyformán próbálnak segíteni a másokon. Nagyon tetszett, hogy nem csak egy romantikus-erotikus regényt kaptam, hanem realisztikus problémákat, lelki terheket, a bántalmazó kapcsolat egy formáját hozta be a szerző. Fontos szerepe volt még a családnak - Rhett és Summer részéről egyaránt, mindkettőjük esetében van valami törés - tragédia, ami meghatározza a rokonaikkal való kapcsolatot. Nagyon tetszett, ahogy Kip - Summer édesapja gondolkodott:

"– Jól figyelj rám, Summer! Csak egyféleképpen tudsz nekem csalódást okozni, ha nem éled meg az élet teljességét. Ha nem valósítod meg, ami örömöt okoz. Megérdemled. És megérdemelsz valakit, aki ugyanezt szeretné."

A végkifejlet sejthető, de izgalmas és egyedi volt az út amin végigmentek. Érdekes bepillantást kaptam a rodósok életébe - bár nehezen értettem meg Summerrel együtt, hogy miért kell így kockáztatni az életüket. Tetszett, hogy mindkét főszereplő sérülésekkel érkezett, amiken együtt dolgoztak - vagy próbáltak feloldani, megérteni. A tipikus gyönyörű férfi és nő klisé, egymás csodálása volt kicsit sok számomra, de hát a legtöbb (?) romantikus regény ilyen. 

Könnyed kikapcsolódást nyújtott - folytatni fogom a sorozatot! Remélem a következő részekben még több szerepet kap maga Chestnut Springs kisváros. :)

4/5

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Flawless
Fordító: Németh Dorottya
Oldalszám: 416
Ár: 5990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Egyszerűek ​voltak a szabályok: tartsd magad távol az ügynök lányától, és ne kerülj bajba!

Most meg itt van a nyakán. És csak egy ágy van. És hát a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket…

Rhett Eaton hivatásos rodeós. Aranyifjú. Vagy legalábbis az volt, amíg egy verekedés után minden fenekestül a feje tetejére állt. Az ügynöke azt mondja, vissza kell szereznie a népszerűségét, és a szezon hátralévő részére „teljes felügyeletet” rendel el neki belevaló lánya személyében.

De Rhettnek nem kell egy istenverte bébiszitter – különösen nem olyan, aki szűk farmerban és szexi mosollyal az arcán járkál, miközben be nem áll a szája.

A szája, amiről Rhett ábrándozik.

De csakhamar rá kell jönnie, hogy Summer Hamilton nem lesz újabb trófea a gyűjteményében. A nő meglátja az álarc mögé bújt férfit, és nem hajlandó elfutni – egyre közelebb húzza magához, még akkor is, amikor nem kéne.

Summer azt mondja, az egész nem jelent semmit.

Rhett azt mondja, hogy a mindenséget jelenti.

Summer azt mondja, vannak határok, amiket nem kéne átlépniük. Rhett hírneve nem bír el még egy csapást…, ahogy az ő összetört szíve sem.

Rhett azt mondja, mindenképp meghódítja azt a szívet.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.