Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2024

Élménydús volt az augusztus: két könyv érkezett hozzám, 24-et fejeztem be (több képeskönyv, mese, képregény nyomja ismét a létszámot).

Szerzemények

1. Kate Robb: Szerelem a végzetem
2. Gönczi Erika: Elveszve Franciaországban

Olvasmányok

1. Octavia E. Butler: Rokonság 4/5
2. Nathan W. Pyle: Furcsa Planéta 1. 5/5
3. Maybell Eequay: Kis béka nagy gondolatai az öngondoskodásról 4/5
4. Isabel Allende: Kísértetház 4/5
5. Zajácz D. Zoltán: Sötétség Malmőben 4/5
6. Kate Robb: Szerelem a végzetem 5/5
7. Susan Faludi: Előhívás 4/5
8. Riley Sager: Egy ház a tónál 4/5
9. Ellis Kaut – Uli Leistenschneider: Pumukli nyári meséi 5/5
10. Mr Tan: Jizo 4/5
11. Michael Bond: Paddington besegít 5/5
12. Ali Hazelwood: Bride – A menyasszony 4/5
13. Erin Hunter: Hív a vadon 4/5
14. Gönczi Erika: Elveszve Franciaországban 5/5
15. Elsie Silver: Flawless – Hibátlan 4/5
16. Agatha Christie: Függöny 4/5
17. Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent kockára tesz 5/5
18. Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok 5/5
19. Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok 2. 4/5
20. Budai Lotti: Rizsporos hétköznapok 3. 5/5
21. Catriona Ward: Az utolsó ház az utcában 4/5
22. Michael Bond: Minden lében Paddington 4/5
23. J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone 5/5
24. Matthew Perry: Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet 3/5

Több nyári új megjelenést elolvastam ebben a hónapban: júliusról csúszott át a Rokonság, ami egy amerikai scifi klasszikus (ideje lesz a szerzőtől befejeznem a Földmag-duológát!).
Zajácz D. Zoltán új krimijén végiszáguldottam, ez volt az egyik első olvasmányom a nyári leállás alatt :)
A Szerelem a végzetem meggyőzött, hogy kellenek nekem az ilyen cuki romantikus regények, amik újragondolják a mágikus realizmus zsánerét. Romantikus-erotikus vonalon maradva: Ali Hazelwood ismét bizonyított, hogy erős romantikus sztorikat tud írni - a fantasy műfajában is. És már én is tudom mi zajlik Chestnut Springsben, legalábbi egy kis részletét :D 

Rövid olvasmányaim voltak: az eszement Furcsa planéta képregény, a fura de kedves Kis béka..., Pumukli nyári meséi felidézték a gyerekkorom, a Jizo gyomorszorító manga volt. Gönczi Erika saját kiadású meséje (Elveszve Franciaországban) egy cuki kaland volt. A Hív a vadon pedig meglepően realista macska nézőpontú kalandregény :)

Sorozatok amiket folytattam: két Paddington kötetet fejeztem be - már csak egy vár rám magyarul és ennek a sorozatnak is a végére érek :O
Finlay Donovan sorozatát szintén folytattam, ez a kaland jobban tetszett mint az előző - várom a következő részt! 
Egyben olvastam el Budai Lotti nőtörténei - divattörténeti trilógiáját, amire egy kihívás miatt figyeltem fel - magamat is meglepve, hogy ismét Álomgyáras könyveket olvasok :)
Befejeztem a Poirot sorozatot - a Függöny kötettel - az Agatha Christie plecsnitől két könyv választ el (Négy dráma, Az óriás kenyere - utóbbiból szeptemberben jön új kiadás a Helikonnál).

A várólista csökkentő listámről két könyvet is sorra kerítettem - a Kísértetházat, amivel megtörtént az első Isabel Allende olvasásom, ill. az évek óta a polcon porosodó Előhívást. (Fun fact azóta mindkettőt eladtam a Vinteden :D)

A summerween tematikára olvastam Riley Sager regényét, ami amúgy ősszel játszódik és Az utolsó ház az utcábant. 

Két újraolvasást is elkezdtem az utolsó héten: a Harry Potter 1. részét angolul és a Soullesst - végül előbbire fordítottam több időt és fejeztem be tegnap. Utóbbit most félretettem, de tervben van Gail Carriger steampunk-fantasy sorozatának újraolvasása is :)

A sikeres tavaszi és nyári forduló után elkészítettem a saját tematikus kihívásom új fordulóját:

Filmek-sorozatok

Augusztusban viszonylag (az utóbbi hónapokhoz képest) sok sorozatot néztem - Bűbájos gyilkosok 2020-as feldolgozását, Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz adaptációját, visszatértem a Doctor Who világába és a 14. évad speciális részeinek - David Tennantnak köszönhetően újra beleszerettem ebbe a sorozatba. + tévéből több Poirot részt is elcsíptem, ami szépen kiegészítette az utolsó Poirot könyvélményemet - nem búcsúzom el tőle, mert mindig képes vagyok megnézni egy sorozatrészt, ill. elkezdem majd újraolvasni a könyveket, ha hiányozni fog :)

Mindenmás

Megvoltak a hagyományos nyári programok (strand, kávézás barátokkal - sőt ez egy macskás kávézóban történt, Karnevál), pihenősen és sok olvasással telt a nyári leállás; de a hétköznapokat a lakásfelújítás határozta meg. Utóbbi címszavakban: csalódások, újratervezés, por, kosz, de két nagy előrelépés (villanyszerelés - új ajtók-ablakok) is történt.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.