Kate Robb - Szerelem a végzetem

Az elmúlt évek újra divatba hozták a romantikus regényeket, amelyek egy kis csavarral újítanak. A boszorkányos-mágikus vonulatból ez volt az első kötet, amit olvastam mostanában. A Szerelem a végzeten a 2000-es évek romkom filmjeit idézi az alternatív univerzum behozásával.

Kate Robb kanadai* írónőnek ez az első (megjelent) regénye, a második most szeptemberben követi (Prime ​Time Romance). 

Főszereplőnk Gemma, akit akkor ismerünk meg, miután több éves párkapcsolata véget ért. Gazdag, határozott, jóképű, de unalmasan biztonságos pasija, Stuart szakít vele, mert úgy érzi kiüresedett a kapcsolatuk. 

Gemma búfelejtőként csap egy görbe estét nővérével és nagynénjükkel - amiben szerepet kap túl sok alkohol, egy misztikus könyv és némi háztáji varázslat. Az estéhez legjobb barátja, Dax is csatlakozik, aki az elmúlt években Gemma állandó társa volt, egy fél mondatból - mozdulatból megértik egymást. Az este egy pontján főszereplőnk elgondolkodik, hogy mi lenne ha több lenne köztük...

Gemma másnap egy idegen pasi ágyában ébred, hamar kiderül számára, hogy nem ott lakik ahol eddig, más a munkája és legjobb barátja, Dax nem ismeri... Sikerült a varázslat, egy másik univerzumban ébredt, ahol viszont megvalósította álmát a saját kozmetikai boltról, nem találkozott Stuarttal, viszont Daxot sem ismerte meg ugyanazon a partin, amikor egykori pasiját...

Szerencsére nővére és nagynénje nyitottak az elméletére, miszerint egy párhuzamos univerzumból érkezett és segítik új életében. Egy hónapja van a következő holdfogyatkozásig, amikor meg lehet ismételni a varázslatot és semmissé tenni azt.
Ehhez az előző életéből hozott teljes Dax-tudását be kell vetnie, hogy újra összebarátkozzon a férfival, aki segíthet neki megismételni a rituálét - persze ez nem megy mindig könnyen. Szórakoztató, szívszorító módokon próbál Gemma beilleszkedni ebbe a világba, de néhány alkalom után már érezzük az izzást a két szereplő között. Egy pont után az a kérdés, hogy megéri-e visszatérnie a saját valóságába, ahol nem sikeres kisvállalkozó és nem szerelmes a legjobb barátjába?

A regény a mi lett volna ha? izgalmas kérdéskörével játszik. Mi lett volna ha Gemma nem megy el egy partira - ahol nem ismeri meg exét, ám ugyanakkor nem ismeri meg Daxot sem. Ha nincs Stuart, akkor viszont más a munkája, ill. egy másik karakternek sem tud segíteni egy üzleti kérdésben... 
A véletlenek összjátéka mindig érdekes cselekményformáló erők - itt még hozzájön a kedves támogató környezet, a testvéri kapcsolat, ill. a különc Liv néni (az egyik kedvenc szereplőm lett! :D) és a sok-sok túlfűtött jelenet. Daxot és Gemmát egymásnak teremtette az ég - írói képzelet - az együttléteik tökéletesek és forrók ;) Több 18+-os jelenet szerepel a könyvben, ill. Gemma és nővére is szókimondóbb típus, aki ezeket kerüli - az... lapozzon ;)

Gemma - azon kívül hogy rengeteg fánkot, kávét fogyaszt a regény folyamán - átértékeli a döntéseit, mer újítani és fejest ugrik az ismeretlenbe. Nagyon tetszett ahogyan nővérével, Kierstennel fejlődik a kapcsolatuk - az idősebb testvének is szüksége van a támogatására, saját időre, amit eleinte Gemma nem lát be.
– A legjobb dolgok az életemben akkor történtek, amikor azt mondtam bassza meg, és hallgattam arra a zsigeri megérzésre, ami megsúgta, mi helyes. Nem mindig nyer azonnal értelmet, de azt kell hinnem, hogy néha megéri fejest ugrani a bizonytalanba.
Másik plusz pont a kanadai helyszín: Hamilton - Toronto mellett található kisváros, a szerző saját szülővárosa, ill. a curling sportág és a köré szerveződő szabadidős-baráti tevékenységek egyéni vonást adtak ennek a romantikus történetnek. 

Tökéletes nyári olvasmány volt ez a regény, ami a barátokból szerelmesek témát/trope-ot fejti ki, egy kis csavarral, egyedi kanadai hangulatban. Megerősített, hogy bátran nyúljak ezek felé, mert szuper kikapcsolódást nyújtanak. A boszorkányos vonal miatt még jobban tetszett, bár egy idő után ennek nem volt akkora jelentősége.

* úgy látszik szerencsém van a kanadai romantikus szerzőkkel: legutóbb Carley Fortune könyvei fogtak meg, ill. Elsie Silver szintén kandai, akitől nemsokára olvasni fogom a Flawlesst.

A kötet végén kapunk egy beszélgetést Kate Goldbeck (You, Again) és Kate Robb között, akik egyforma mértékben mesélnek első könyves szerzős élményeikről, a romantika világáról. Szeretem az ilyen plusz tartalmakat, amik segítenek belátni a regények megvalósulásának folyamatába! (Szívesen olvasnám a You, Again-t, már tavaly felkerült a várólistámra Darling Desi ajánlója miatt. ;))

5/5

Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2024
Oldalszám: 352
Eredeti cím: This Spells Love
Fordító: Molnár Júlia Dóra
Ár: 5480 Ft - Rendeld meg kedvezményesen a kiadótól!
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Egy ​fiatal nő az összetört szívére keres gyógyírt ebben a szeszélyes, barátokból-szerelmesek románcban, ám váratlanul egy olyan alternatív világban ébred, ahol nem csak az exe az egyetlen, aki eltűnt az életéből.

Amikor Gemmát négy együtt töltött év után dobja a barátja, úgy reagál, ahogy minden értelmes huszonnyolc éves tenné: leissza magát a húgával, a bolondos nagynénjével és a legjobb barátjával, Daxszal. A túl sok margarita után aztán úgy döntenek, hogy mágikus szerelmi tisztítókúrát hajtanak végre, amely azt ígéri, hogy kitörli Gemma exét a múltjából. Követik az összes utasítást, beleértve egy plátói csókot Dax részéről, hogy megpecsételjék a sorsot.

Amikor Gemma másnap felébred, rádöbben, hogy a komolytalannak gondolt varázslat működött. Nemcsak olyan, mintha soha nem is járt volna az exével, de az élete többi része is a felismerhetetlenségig megváltozott. És, ami a legrosszabb: Daxnak fogalma sincs, ki ő.

Hogy visszafordítsa a varázslatot, és visszatérjen a régi életébe, Gemmának meg kell győznie egykori legjobb barátját – aki most szinte idegen –, hogy csókolja meg. Ám ahogy lassan végrehajtja tervét, azon kapja magát, hogy beleszeret a férfiba, méghozzá mindent elsöprően. Hamarosan gyötörni kezdi a kétely, hogy egyáltalán vissza akar-e térni a régi életébe. Hiszen mi van, ha Dax volt az Igazi mindvégig?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.