Elle Cosimano - Finlay ​Donovan mindent kockára tesz

Majdnem pontosan egy éve olvastam az előző részt, ami izgalmas függővéggel zárult. A folytatás másnap veszi fel a történet fonalát: Finlay és Vero nem pihenhet, ahogy kiszabadultak a rendőrakadémiáról, már pakolnak is, és Atlantic City felé veszik az irányt, hogy visszaszerezzenek egy autót és Vero gyerekkori szerelmét, Javit. Persze ahogy semmi nem megy egyszerűen az esetükben - úgy ez sem. A mentőakció kiegészül Stevennel, a gyerekekkel és még Finlay édesanyja is csatlakozik - persze ők nincsenek tisztában az utazás eredeti céljával. 

Atlantic City kaszinóiról híres, Finlayék egy kaszinó+szálloda kombinációban foglalnak szállást - persze itt is megvan a hátsó szándékuk. Kapcsolatba kell kerülniük a helyi maffia egyik tagjával, hogy megoldják Vero tartozását, visszaszerezzék az Aston Martint és Javit. Az első találkozás nem sikerül olyan rosszul a páros számára, bár néhány megoldhatatlan kérést támaszt feléjük Marco Toscano (unokatestvére holléte és tetemes pénz visszaszolgáltatása). Amikor legközelebb látják, elég szerencsétlen módon pucéran és holtan fekszik jobbkezével együtt a lakosztályában... 

Beindul a daráló - meg kell keresniük az autót, el kell tussolniuk, hogy bármi közül lenne Mr. Toscano sorsához. Hogy a helyzet ne legyen egyszerű - nem csak Steven, a mama és a gyerekek elől kell bujkálniuk, de a velük szembeni szobákat elfoglalja Nick és csapata, akik Feliks Zhirovtól akarják megmenti Finlayéket. Eszement macska-egér játék veszi kezdetét, hogy főszereplőink tudjanak haladni a saját nyomozásukkal és közben nem lebuktatni magukat. 

Ezzel párhuzamosan a romantikus szálak is bonyolódnak - Steven bedobja a féltékeny exférj - kezdjük újra kártyát, Nick érthető módon már a következő szintekre lépne Finlayvel, amit Finlay anyukája is lelkesen támogat a partvonalról. Később Veronak is meg kell oldalnia évek óta tartó dillemáját szerelmi életével kapcsolatban.

Hatalmas katyvasz az egész sztori, nem tudtam elképzelni hogyan vakarják ki magukat belőle a csajok -de élveztem minden fejezetét. Most úgy éreztem tökéletes arányban van az akció, magánélet és a humor! A befejezés ismét egy érdekes esettel zárul - és már Instagramon böngészve láttam az 5. rész borítóját

Veronica Ruiz bankot rabol
A magyar kiadásban kapunk egy bónusz kisregényt, amiben Vero sorsát követhetjük miután eljött az egyetemről, addig amikor megismerkedett Finlayvel. A két esemény között a megszokott humoros, izgalmas mininyomozásról olvashatunk, amikor Vero új életet szeretne kezdeni, elhelyezedni egy bankban. A történet számozását tekintve inkább 0,5 rész lehetne, mert az első kötet előtt játszódik.

5/5

Kiadó: Agave Kiadó
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Finlay Donovan Rolls the Dice
Sorozat: Finlay Donovan 4.
Fordító: Török Krisztina
Oldalszám: 432
Ár: 5980 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Finlay ​Donovan és bébicsősz-tettestársa, Vero, igazán rászolgált már egy pihenős, csajos hétvégére. Ezért úgy döntenek, hogy elutaznak Atlantic Citybe, de mivel a kaszinók és a szórakozás csak fedősztori, hogy visszaszerezzenek egy ellopott kocsit és Vero gyerekkori szerelmét, Javit, akit Marco, a veszedelmes uzsorás rabolt el, lefogadhatjuk, hogy az igazi kikapcsolódás még várat magára. Ráadásul a kotnyeles útitársak is kellemetlenül megszaporodnak – Finlay volt férje, Steven, valamint anyja is szükségét érzi annak, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Alighogy berendezkednek a lepukkant kaszinó-szállodájukban, máris beüt a krach: Marco a teljes tartozás azonnali törlesztését követeli Javi életéért cserébe. És tudni akarja, hova tűnt unokatestvére, a rejtélyesen köddé vált Ike. Mivel Finlay és Vero semmiképpen sem tárhatja Marco elé, hogy valójában mi történt Ike-kal, kénytelenek új tervet kovácsolni – kinyomozzák, hol van Javi és az Aston Martin, és egyszerűen visszalopják.

Igen ám, de amikor a terv első lépéseként belopakodnak Marco lakosztályába, hogy kiderítsék, amit csak lehet, a férfi hullájába botlanak. Ráadásul nem sokkal később a szállodájukban felbukkannak négyen is az otthoni rendőr rokonok és ismerősök közül, akik szintén Ike után kutakodnak. Köztük van a dögös zsaru, Nick is, aki a rendőrakadémián a Finlay-vel töltött fülledt éjszakát követően túlságosan is buzgón tapad rá.

Vajon Finlay képes lesz a felszínen maradni egy féltékeny volt férj, két koraérett kisgyerek, egy házassági gondokkal küzdő anya és egy bomlófélben lévő uzsorás ostromában, és ép bőrrel megúszni Atlantic Cityt?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.