Catriona Ward - Az ​utolsó ház az utcában

augusztus 27, 2024

Gondoltam a Hív a vadon után jöhet még egy cicás könyv és a #summerween jegyében nekiállok ennek a kötetnek, amiről mindenki csak rejtélyesen nyilatkozik. Ahogy Avilda írta ma nekem, én is beléptem a klubba - szóóóóval nem fogok sokat elárulni a sztoriról, ami mélyebb és sötétebb, mint aminek kinéz.

A hívószavaim ehhez a kötethez a macska, rejtélyes eltűnés, tópart, ház voltak.

Nyáron kezdődik a történet, sok évvel azután hogy egy amerikai kisváros tópartjáról eltűnt egy 6 éves kislány - az egyik nézőpont karakter, Dee (Delilah) húga. Elsőként megismerhetjük az ügy egyik gyanúsítottját, Tedet, aki nem messze a tóparttól lakik. Annak idején le is fotózták az egyik helyi újságban, ám nem sikerül rábizonyítani a kislány elrablását. Dee viszont megszerzi a fotó eredetijét, kinyomozza hol lakik a férfi és beköltözik a szomszéd házba.

Ted tipikusan az a karakter, akiről el tudjuk képzelni hogy képes elrabolni és megölni egy gyereket - a szerző fokozatosan adagolja az információkat róla, furcsa családjáról, hétköznapjairól. Ted az otthonát szép fekete macskájával, Oliviával és lányával, Laurennel osztja meg - viszont több dolog bizarr velük kapcsolatban. A harmadik nézőpont meglepő módon - a borítón is látható (ami baromi ötletes amúgy!) - Olivia, aki 'Isteni' küldetésének tartja hogy Tedet segítse - időnként le is veri a Bibliát, hogy megerősítő gondolatokat olvasson belőle.

Követhetjük Dee nyomozását, akinek saját múltbeli traumáival, pánikbetegségével is meg kell küzdenie miközben egy potenciális gyilkos háza körül szaglászik.

A történet feléig kicsit untam a könyvet, na de a második részét egy nap-délután-este olvastam el, mert beindultak a csavarok! Amikor már egy dolgot kitaláltam, akkor a szerző meglepett valami mással.

Borzasztó sorsok jelentek meg ebben a regényben, ami sokkal több mint egy 'szimpla' eltűnt gyerek után nyomozunk thriller. A szerző utószavát tényleg hagyjátok a végére, mert lelövi az egész regény megoldását ill. a molyos címkéket se nagyon nézegessétek ;)

Nekem - azt hiszem - ez volt az első ilyen horror - thriller olvasmányélményem - más volt mint amire számítottam, talán még megterhelőbb volt lelkileg olvasni. Azoknak ajánlom, akik bírják a sötétebb sztorikat, amik sajnos több szempontból a valóságból merítenek (bántalmazás, pszichés betegségek terén).

4/5

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: The Last House on Needless Street
Fordító: Ipacs Tibor
Oldalszám: 368
Ár: 4999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Ted Bannerman még mindig abban a házban lakik, amelyben felnőtt. Gyakran törnek rá nyugtalanító gyermekkori emlékek, és mániákusan foglalkoztatják azok a dolgok, amiket a közeli erdőben ásott el. Két társa van: az egyik Lauren, a kamasz lánya, aki rendszeres dühkitörésekkel küzd, és akinek nem engedi, hogy rajta kívül bárkivel is kapcsolatba lépjen. A másik pedig Olivia, a hűséges macskája, aki úgy érzi, hogy Istentől kapott küldetése megvédeni Tedet. Rajtuk kívül a férfi egyetlen bizalmasa a „bogárember”, egy terapeuta, aki előtt csak nehezen tudja eltitkolni valódi érzéseit.

A Ted szomszédjába újonnan beköltöző Dee Waltersnek szilárd meggyőződése, hogy Ted rabolta el tizenegy évvel korábban a kishúgát a közeli tó partjáról. Amikor kutatni kezd utána, hirtelen felborítja Ted addigi viszonylag nyugalmas életét…

Az olvasó számára elszórt, finom nyomok rémisztő értelmet nyernek, ahogy lassan kezd összeállni Ted valódi története ebben az izgalmas és kiszámíthatatlan történetben.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.