Nagy nevek, akiktől olvasnom kellene (?)

február 19, 2024

Ez a bejegyzésötlet már egy éve csücsül a vázlatok között - többek közt a Csütörtöki könyvklub podcast adása*, Nina posztjai (fordításai) ihlették, ill. több szerzőre már más értékelések - ajánlások miatt felfigyeltem.
A kémregények ill. a kemény vonalas sci-fi azok a műfajok, zsánerek amik után nem nyúlok, de szeretném tágítani az ismereteimet - ezért vettem fel a várólistámra ezeket a könyveket:

John le Carré - brit szerző, a kémregényeiről híres. Még semmit nem olvastam tőle, de az Éjszakai szolgálat c. regényéből Tom Hiddleston főszereplésével készült sorozatadaptációt megnéztem és tetszett. Ügynök ​a terepen - regényét tettem fel a várólistámra, a fülszöveg és a vélemények alapján könnyedebb első találkozásnak tűnik.

Philip K. Dick - szintén filmadaptáció formában ismerkedtem meg vele először: a Különvélemény, és az az új Szárnyas fejvadász filmmel. 
Álmodnak-e ​az androidok elektronikus bárányokkal? - Szárnyas fejvadász alapja, 1001 könyv listás
Elektronikus álmok - novellák

Ursula K. Le Guin - fantasy és scifi szerző, a GABO néhány éve kezdett el kiadni tőle novellagyűjteményeket (pl.: A ​megtalált és az elveszett, Valós és valótlan) - jó lenne, ha a Szigetvilág sorozatot is felkarolnák - ezeket néztem ki tőle

Frank Herbert - amerikai scifi író - sokakhoz hasonlóan az új Dűne film(ek) miatt szeretnék megismerkedni vele. A történetet képregény formában már 'fogyasztottam', de tartok a regény komplex világától :D 

Isaac Asimov - szintén a scifi egyik klasszikusa, talán tőle tartok a legjobban - Én, a robot novellagyűjteményét néztem ki (amiből szintén láttam régen a filmet :D)

* Sci-fi kezdőknek és haladóknak

Nektek vannak hasonló 'nagy nevek', klasszikus szerzők - akik kívül esnek a komfortzónátokon, de szeretnétek olvasni tőlük?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.