Friss könyvek - Március

február 17, 2024

Travis Baldree - Koponyák ​és könyvesboltok 

Megjelenik: 2024. március 6., Fumax, 5495 Ft
Egy ​csésze habkönnyű fantasy mellé egy falat mézédes sütemény
A rendkívüli sikerű Legendás latték előtörténetében egy dicsőségre éhes orknak rá kell döbbennie, hogy az, amit leginkább hajszolunk, gyakran nem az, amire valóban szükségünk van.
Az ifjú zsoldos, Viv nem egészen így képzelte a katonalétet, amikor beállt Rackam Rétisasai közé.
Legalábbis azt semmiképp sem tervezte, hogy egy hatalmas nekromanta levadászása közben olyan szörnyű sérülést szenved, hogy egy gyógyító kezére adják a világ legunalmasabb kisvárosában, Borongóban, olyan messzire az izgalmaktól és társaitól, hogy már-már attól fél, soha nem jönnek vissza érte. Mivel ütheti el idejét egy lenyomorodott ork harcos? Álmában sem hitte volna, hogy a sors egy viharvert könyvesboltba vezeti – azt pedig főleg elképzelni sem tudta volna, hogy a mocskosszájú tulaj és az ódon kötetek milyen változások magját ültetik majd el a lelkében. Minden nyugalom ellenére a kaland azonban nem kerüli el. Egy rejtélyes, szürke idegen, egy izgága gnóm, egy nem várt szerelem és egynél jóval több csontváz sokkal eseménydúsabbá teszi Borongót, mint Viv valaha hitte volna. A New York Times-bestseller Travis Baldree a Legendás latték után újabb bájos hangulatú történettel kápráztatja el olvasóit.

Clémentine Beauvais - Király ​lányok
Megjelenik: 2024. március 7., Metropolis Media, 6490 Ft
Három ​kamasz lányt egy facebook-os szavazáson a gimnáziumban megválasztanak „Hurká”-nak nem túl vonzó külsejük miatt, vagyis hivatalosan ők hárman a gimnázium legrondább lányai. Telesírják a párnájukat emiatt?
Hát… igen, egy kicsit, de nem sokáig! A trió biciklire pattan és a nyári szünetben a vidéki kisvárosból elkerekezik Párizsba. Úticéljuk: Július 14-én egy kerti partin részt venni a francia elnökkel. Amire nem számítanak: időközben a közösségi oldalak és a sajtó is felfigyel rájuk, és igazi hírességekként érkeznek meg a fővárosba. És hogy mindezt miből finanszírozzák? Természetesen hurkaárusításból!
Pezsgő humorú, szórakoztató könyv, amely még betekintést is ad Franciaország ínyenc gasztronómiájába és turisztikai látványosságaiba. A lányok rátalálnak a hírnévre, a barátságra és a boldogságra, és útközben természetesen jókat lakomáznak.
A három barátnő története abszolút bestseller lett Franciaországban, és számos díjat nyert, köztük a rangos Prix Sorcières-t a legjobb tinédzser könyvért.

Bob Mortimer - A ​Szacuma-rejtély
Megjelenik: 2024. március 12., Agave, 4480 Ft
A bestselleríró és humorista Bob Mortimer briliánsan vicces első regénye garantáltan egy új kedvenc A csütörtöki nyomozóklub rajongóinak!
Gary Thorn beül egy sörre Brendannal, akit munkából ismer. Miután Brendan hirtelen lelép, Gary találkozik egy lánnyal is a kocsmában. A nevét ugyan nem tudja, mégis beleszeret, ahogyan kell. Miután viszont a lány is hirtelen távozik, Garynek csak a könyv marad emlékül, amit a kezében látott: A Szacuma-rejtély.
Nem sokkal később Brendannek végleg nyoma vész, ami Garynek jó apropó arra, hogy felkutassa a lányt, akit magában immár csak Szacumaként emleget, hátha ő segíthet kideríteni, mi történt a férfival. Pláne, hogy azóta már más, elég gyanúsan kinéző alakok is nagyon szeretnék megtalálni. Hamarosan őrült nyomozás veszi kezdetét Dél-London utcáit bejárva ebben a képtelen történetben, mely telis-tele van felejthetetlen szereplőkkel, a humoráról nem beszélve.

Lucy Maud Montgomery - Gleni ​krónikák
Megjelenik: 2024. március 13., Lazi, 3490 Ft
Anne Shirley immár Mrs. dr. Blythe, a Prince Edward-szigeteki Glent St. Maryben él családjával. Képzelőerejének teremtő varázsa és egyéniségének soha nem szűnő bája továbbra is rabul ejti a szíveket.
Noha Glen nem számít népes városnak, Avonlea-hez hasonlóan ezt a helyet is regényessé teszi a sok érdekes esemény, amik az itteniekkel vagy a környékbeliekkel esnek meg. Az egyszerű emberek életének tragikuma vagy éppen komikuma izgalmasabb bármely történelmi személy életútjánál. A hétköznapoknak varázsa van, a házaknak egyéniségük, a kerteknek titkaik, az álmok pedig igenis valóra válhatnak.
Legyen a helyszín akár Avonlea, akár Glen, vagy a világ bármely szeglete, Lucy Maud Montgomery minden sora azt bizonyítja, hogy a képzelet birodalma nemcsak menedéket adhat, de szó szerint életet menthet.

Colleen Cambridge - Gyilkosság ​Mallowan Hallban
Megjelenik: 2024. március 17., Cartaphilus, 5499 Ft
A ​festői szépségű angliai Devonban található Mallowan Hall egyike az angol vidéket pettyező udvarházaknak. Ám ez a rezidencia más, mint a többi, mivel falai között él a neves régész, Max Mallowan – és még nevesebb felesége, Agatha Christie.
Házvezetőnőként Phyllida Bright felel az udvarház lakóinak kényelméért, és azért, hogy a krimi nagyasszonya zavartalan körülmények között írhassa meg legújabb bűnügyi történetét. Phyllida maga is lelkes krimiolvasó, Hercule Poirot hűséges rajongója. Hiába találkozott azonban papíron számtalan agyafúrt gyilkossággal, és hiába vesézte ki a legkülönbözőbb gyilkossági módokat munkaadójával, a könyvtárszobába padlóján heverő, nagyon is valódi holttest így is váratlanul éri.
Phyllidának így nemcsak a hétvégi partira érkezett vendégsereggel kell megküzdenie, hanem a szenzációs haláleset nyomán a vidéket ellepő újságírókkal, no meg a gyilkossal, aki nemsokára újra lecsap. A józan és gyakorlatias házvezetőnő azonban nem futamodik meg a kihívások elől. Úgy dönt, irodalmi hőse, monsieur Poirot példáját követve a gyilkos nyomába ered. Már csak egy dologra kell figyelnie: azelőtt fejtse meg a bűntényeket, mielőtt külön bejáratú krimije a halálával váratlan véget érne…
Colleen Cambridge szellemes, elbűvölő történelmi krimije tökéletes olvasmány Agatha Christie és a Downton Abbey rajongóinak – illetve mindenkinek, aki egy régi vágású bűnügyi történetre vágyik.

Agatha Christie - Baljós ​tavasz
Megjelenik: 2024. március 18., Helikon, 5999 Ft
„- Na, nem várhatja el mindenkitől, hogy olyan ragyogó ötletei
támadjanak, mint magának. Magából zseniális gonosztevő válhatott volna. Egyéb észrevétel, M. Poirot?”
Vadonatúj válogatás Agatha Christie tavasszal játszódó novelláiból! A napok egyre hosszabbak és melegebbek, az éjszakák rövidülnek… elő a nyugággyal, üljünk ki a kertbe a műfaj koronázatlan királynőjének történeteivel. Kibújtak a virágok, sétára csábítanak a vidéki ösvényeken, de egyszer csak eltölt minket valami baljós érzés. Gyilkosság szaga száll a levegőben? Óvakodjunk hát, ha világvégi házikóval, lopott kincsekkel vagy bosszút forraló emberekkel kerülünk szembe! De ha ott van velünk Miss Marple, Hercule Poirot, Mr. Quin és Mr. Satterthwaite, Tommy és Tuppence vagy épp Parker Pyne, akkor biztonságban leszünk. Fordította Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Katona Tamás, Kállai Tibor, Prekop Gabriella, Sipos Katalin.

Peter Wohlleben - Értsük ​meg a fákat
Megjelenik: 2024. március 18., Park Kiadó, 4999 Ft
„Minden ​egyes fa ezer történetet mesél arról, hogy mi formálta a karakterét, mi sebezte meg a kérgét és a lényét, mi tette egyedivé.”
A fák látszólag némán állnak a kertünkben, a parkban, az erdőben, pedig nem csak egymással kommunikálnak, felénk is jelzéseket küldenek. Ha odafigyelünk. Ha értjük a „nyelvüket”. Bizonyos jelekkel értésünkre adják, milyen állapotban vannak, mire van szükségük. Milyen színűek a levelek? Foltosak-e? Mitől vastagszik meg a törzs egy része palack formájúra? Honnan tudjuk, hogy egy fa „szomjas” vagy „napszúrást” kapott? Aki értelmezni tudja a jeleket, az nemcsak egy számára eddig ismeretlen világba pillanthat be, de az is tudatosul benne, milyen sokat tehet a természet e csodálatos lényeinek egészségéért, a környezet- és természetvédelemért.
Peter Wohlleben (1964) gyermekkora óta természetvédőnek készült. Erdőgazdálkodást tanult, napjainkban az Eifel-hegységben irányít egy környezetbarát erdőgazdaságot. Számos tévéműsor vendége, népszerű előadó. A gyerekeknek szóló Érted a fák beszédét? Kalandozások az erdőben című kötettel együtt nyolc könyve olvasható magyarul.

Híragi Szanaka - Az ​elvesztett emlékek lámpása 
Megjelenik: 2024. március 18., Libri, 4499 Ft
Létezik egy különleges fotóstúdió, ahol előbb-utóbb mindenki megfordul. Ez a hely ugyanis a túlvilág felé vezető út első állomása, ahol egy titokzatos férfi, Hiraszaka fogadja az eltávozottakat. Mindenki, aki ide kerül, egy halom fényképet kap, egyet-egyet élete minden egyes napjáról. Ahhoz, hogy valaki továbbléphessen a túlvilág felé, ki kell választania a legmeghatározóbb, legkedvesebb emlékeit ábrázoló fotókat – minden megélt évből egyet. Előfordul azonban, hogy épp a legfontosabb pillanatokról nem készül kép, vagy a meglévő fotó életlen, esetleg sérült. Ilyenkor az elhunytaknak lehetőségük van Hiraszaka kíséretében visszautazni a múltba, hogy megörökítsék, és egyben újra átéljék azt a jelentőségteljes pillanatot. Van azonban egy szigorú szabály: soha, semmilyen körülmények között nem szabad beavatkozni a múltba…

Alix E. Harrow - A ​Starling-ház
Megjelenik: 2024. március 19., Agave, 5980 Ft
Néha ​egy olyan házról álmodom, amit még soha nem láttam…
Opalról sok mindent el lehet mondani – árván maradt, kibukott a középiskolából, főállásban űzi a cinizmust, részmunkaidőben pénztáros –, de az számára a legfontosabb, hogy jobb életet teremtsen az öccsének, Jaspernek. Egy olyat, ami mindkettejüket kijuttatja Edenből. Ez a Kentucky államban található kisváros két dologról híres: a balszerencséjéről és E. Starlingról, Az Alvidék tizenkilencedik századi írójáról, akinek több mint száz éve nyoma veszett.
A remeteként élt író semmi mást nem hagyott maga után, csak baljós pletykákat és az otthonát. Mindenki úgy gondolja, legjobb tudomást sem venni a hátborzongató házról és annak emberkerülő örököséről, Arthurról. Vagy majdnem mindenki.
Félnem kellene, de álmomban nem tétovázom.
Opal gyerekkora óta Az Alvidék megszállottja. Amikor esélye nyílik belépni a Starling-házba – és pénzt szerezni az öccse jövőjének megalapozásához –, nem tud ellenállni a kísértésnek.
Ám gonosz erők egyre mélyebbre ásnak a Starling-ház eltemetett titkaiban, és Arthur rémálmai túlságosan valóságossá válnak. Miközben Eden a saját szellemei között fulladozik, Opal rádöbben arra, hogy végre talán lesz oka a városban maradni.
Álmomban otthon vagyok.
És most harcolnia kell.
Üdv a Starling-házban: belépés csak saját felelősségre.

Ann Napolitano - Hello, ​gyönyörűm
Megjelenik: 2024. március 20., General Press, 4499 Ft
A ​Padavano nővérek nem csupán testvérek, hanem egymás legjobb barátnői is, akik érzelmekkel és energiával töltik meg az 1980-as évek Chicagójának egy színes szegletében álló házukat. William Waters pedig egy tragédia miatt elcsendesült otthonban nőtt fel, ahol a fájdalomtól sújtott szülei képtelenek voltak szeretettel fordulni felé. Így amikor találkozik a temperamentumos és ambiciózus Julia Padavanóval, a világ egyszerre mintha kivilágosodna körülötte.
Juliával együtt érkeznek a testvérei is: Sylvie, a család álmodozója, aki akkor a legboldogabb, ha egy könyvet bújhat; Cecelia, a szabad szellemű művész; Emeline pedig türelmesen gondoskodik mindannyiukról. Ám amikor a William múltjából áradó sötétség kezdi elhomályosítani a jövője fényét, nem Julia, hanem Sylvie lesz a fiú bizalmasa. Így azonban nem csak William lelke törik darabokra, hanem a négy nővér öröknek hitt szövetsége is.
Vajon vissza tudnak-e találni egymáshoz? És a szeretet képes-e egy széthullott családot újra egésszé varázsolni?

Fábián Janka - Márciusi ​napló
Megjelenik: 2024. március 20., Libri, 4499 Ft
A ​Cholera-naplóból megismert Gruber Georgina lánya és az Árvízi napló főszereplőjének, Gruber Vilmának az unokahúga, Mosonyi Karolina 1848 tavaszán egy tipikus tizenéves lány életét éli. Iskolába jár, rajong a színházért, az irodalomért, pletykál a barátnőivel, és olykor emiatt bajba is kerül.
Karolina naplót is ír, akárcsak annak idején édesanyja és nagynénje. Az első szerelem is megérinti ezekben a mozgalmas, lázas napokban, amikor a nagyvilágban és hazánkban sorra érkeznek a hihetetlen és egy fiatal lány számára rendkívül izgalmas hírek. Mindenki az újabb párizsi revolúcióról, a pozsonyi diétáról, majd az addig elképzelhetetlen bécsi forradalomról beszél, és egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a Pest-Budán sem kell sok a forradalmi szikra kipattanásához.
Márpedig ebből Mosonyi Karolina sem akar kimaradni! Ezért hallatlan dologra szánja el magát; megszökik otthonról, és elindul a Pilvax kávéházba, mert tudja, hogy a forradalmi ifjúság ott gyülekezik, és a szerelmét is megtalálhatja ott. Ami ezután következik, az a fiatal lány életének legnagyobb kalandja és egyúttal az ország történelmének egyik legjelentősebb napja lesz. Ahogyan főszereplőnk fogalmaz: „Vannak olyan események, amelyekben sűrűbbé válik az idő, és visszatekintve hosszabbnak érezzük, mint valójában voltak. Igen, ez a másfél nap egészen biztosan ilyen volt: évek sűrűsödtek bele.”
Kísérjük el Karolinát erre a kalandra Fábián Janka legújabb kisregényében, és járjuk végig a jól ismert helyszíneket, éljük át az eseményeket ezúttal egy fiatal lány szemszögéből nézve.

Olivie Blake - The ​Atlas Six – Az Atlas-hatos
Megjelenik: 2024. március 20., Könyvmolyképző, 3949 Ft
Titkok, árulás, csábítás.
Minden évtizedben hat, egyedi képességekkel rendelkező mágiahasználó megkapja a lehetőséget, hogy bekerüljön a világ legelőkelőbb titkos társaságába.
Üdv az Alexandriai Társaságban!
A kiválasztottak olyan hatalomhoz és befolyáshoz jutnak, ami még a legmerészebb álmaikat is túlszárnyalja. De vajon milyen árat kell fizetniük érte?
A hat kiválasztott mindegyikének megvan rá az oka, hogy elfogadja a Társaság rejtélyes meghívását. Foggal-körömmel fognak harcolni helyükért a Társaság soraiban – még akkor is, ha meg kell kockáztatniuk, hogy közelebb kerülnek legveszedelmesebb ellenségeikhez, vagy elárulhatja őket legmegbízhatóbb szövetségesük.
Még akkor is, ha nem fogják mind túlélni az évet.
Briliáns, lenyűgöző, sodró történet, TikTok-szenzáció dark academia fantasy, hatalmas rajongótáborral! #BookTok, #OlvassEgyJót

Alice Winn - In ​Memoriam
Megjelenik: 2024. március 20., Libri, 5999 Ft
Egy ​angol elitgimnázium csapatnyi diákja éppen csak elkezdi felfedezni a testi és lelki élet gyönyöreit és kínjait, amikor kitör az első világháború. A távolinak tűnő háború egy csapásra a saját történetükké válik, amikor tizenhat-tizenhét évesen a frontvonalban találják magukat. Gaunt, a félig angol, félig német „óriás” anyja hazafiasságát bizonyítandó kényszerül bevonulni, míg szerelme, az érzékeny, újgazdag Ellwood saját identitását és a reménytelennek hitt szerelmet keresi a háború poklában.
A kamaszkor minden gyötrelme találkozik össze a legvéresebb valósággal. Látjuk a lövészárkokat Loosban, a gáztámadást Ypres-ben, a somme-i véres ütközetet, az emberi kegyetlenség és a modern haditechnika pusztítását, és mindeközben egy tökéletesen reménytelen, mégis banálisan megejtő történetnek szurkolunk, remélve, hogy a szerelem valahogy mégis győzedelmeskedik a világon. Alice Winn regénye egyszerre szól a legelemibb és legemberibb történetekről és az európai kultúrát alapjaiban megrázó szörnyű háború mindennapjairól.
Az In Memoriam alapkérdése, hogy hogyan élhető túl a háborús kataklizma, mi marad az emberi érzésekből és mi menthető meg a távolba vesző békebeli világ kincseiből. Hiába ismerjük a száz évvel ezelőtti háború történetét, mintha mégsem tanultunk volna róla, belőle eleget.

Robin Stevens - Halálos ​tűzijáték

Megjelenik: 2024. március 25., Manó Könyvek, 3990 Ft
Daisy Wells és Hazel Wong a vakáció után visszatér a Deepdean Leányiskolába, ahol rengeteg újdonság várja őket. Új diákvezére lett az intézménynek, aki saját követőiből választja ki az új prefektusokat, a végzős évfolyam öt legutálatosabb diákját. Elizabeth Hurst és az Ötök mindenkit rettegésben tartanak, borzasztó büntetéseket találnak ki azoknak, akik nem hajlandók betartani a szabályaikat.
Az Örömtüzek Éjszakáján, az ünnepi tűzijáték után azonban Elizabeth Hurstöt holtan találják. De vajon ki ölhette meg? Sok ellensége volt, mert rengeteg titkot tudott – ezeket egy füzetbe jegyezte fel, melynek lapjai a halála után itt-ott előbukkannak, óriási riadalmat okozva a diákok körében.
Daisy és Hazel nyomozni kezdenek, de közben a barátságuk is veszélybe kerül. Vajon sikerül összefogniuk és megtalálni a tettest?

Janice Hallett - A ​Twyford-kód
Megjelenik: 2024. március 25., 21. Század Kiadó, 5490 Ft

Oldjuk ​meg az évszázad gyilkosságát!
Steven Smith negyven éve megtalált egy ismert gyerekkönyvet, aminek a margóján furcsa jelölések és bejegyzések voltak. A szerző a hírhedt Edith Twyford.
Kíváncsi lett, és elvitte a könyvet az irodalomtanárnőjéhez, Miss Lickethez – ezzel tudtán kívül beindítva egy eseménysort. A tanárnőnek meggyőződése szerint a könyv egy rejtély kulcsa, és ez a titkos kód Twyford összes alkotásán végigvonul. Miss Licketnek utána az osztálykirándulás során nyoma veszett, Stevennek fogalma sincs, mi történt vele ezt követően.
Sokáig börtönben ült, most szabadlábon van, és szeretné megfejteni a rejtélyt, ami évtizedeken keresztül nem hagyta nyugodni. Vajon Miss Licketet meggyilkolták? Vagy téveszmék rabja volt? Igaza lehetett-e a kóddal kapcsolatban? Ha igen, vajon ma is használatban van-e még a kód?
Feltett szándéka, hogy visszaidézi az emlékeit, és kideríti, mi történt Miss Lickettel, ezért meglátogatja gyerekkori ismerőseit és a régi helyszíneket. Hamarosan kiderül, hogy Edith Twyford egyáltalán nem csak egy jóformán elfeledett gyerekíró volt. A Twyford-kód mögött nagy erők rejlenek, és nem Steven az egyetlen, aki próbálja megoldani a rejtélyt.

Curtis Sittenfeld - Vicces-romantikus

Megjelenik: 2024. március 25., 21. Század Kiadó, 5490 Ft
Sally ​Milz jeleneteket ír Az Éjjeli Baglyok című szombat esti tévéműsor számára. Párszor már összetörték a szívét, egy ideje nem keresi a szerelmet – időnként kavar valakivel, sikeres a munkájában, a mostohaapjával szoros kapcsolatot ápol. Ez így együtt elég.
Sally barátja és munkatársa, Danny Horst randizni kezd egy glamúros színésznővel, ezáltal bekerül a nem túl hízelgő klubba, amelyet tehetséges, de átlagos kinézetű, sőt kicsit béna pasik alkotnak, akik jártak már kivételesen gyönyörű és magasan kvalifikált nővel. Sallyt ez bosszantja, úgyhogy megírja A Danny Horst szabály című jelenetet, ami ebből a jelenségből csinál viccet – jelezve, milyen valószínűtlen, hogy fordított viszonylatban létrejöjjön ez a felállás: ahol a férfi glamúros és a nő átlagos.
Itt jön a képbe Noah Brewster, a sármos popsztár, akiről köztudott, hogy modellekkel szokott randizni. Ezen a héten fellép a műsorban, ráadásul ő lesz a műsorvezető is. Sally egészen odavan a férfitól, és egyből megtalálják a közös hangot – több jeleneten is együtt dolgoznak. Sally eltűnődik, hogy ezek itt nem szikrák-e kettejük között. Dehát ez nem romkom, ez a valóság. Márpedig a valóságban egy ilyen pasi soha nem randizna egy magafajta nővel, nem igaz?

Dolly Alderton - Jó ​alapanyag
Megjelenik: 2024. március 25., 21. Század Kiadó, 5990 Ft
Minden párkapcsolat elkezdődik valahol.
És ez például kétszer is véget ér.
Andy szerelmes Jenbe. Jen is szerelmes volt Andybe.
És Andy nem érti, ez miért maradt abba.
Ennek következtében Andynek most:
1. Nincs hol laknia
2. Várja, hogy befusson stand-uposként
3. Azon töpreng, miért van az, hogy csak egy pillanatra nem figyelt oda, és körülötte mindenki felnőtt
Andy saját összetört szívének tengerén sodródik.
Minden, amit a nőkről, az együtt lakásról és a barátságokról gondolt, olyan szinten alakult át, hogy rá sem ismer.
Andy a felbomlott párkapcsolat rejtvényét próbálja megfejteni. Ha megvan a megoldás, talán sikerül visszacsábítania magához Jent.
Andynek még sok mindenre rá kell jönnie, nem utolsósorban azt kellene tudnia, hogy a volt párja hogyan látta a szakítást.
Pompás megfigyelésekkel teli, metsző humorú regény az összetört szívről és a barátságról, és arról, hogy ezt az egészet hogyan lehet túlélni.

Leigh Bardugo - Hell ​Bent – Tűzön-vízen át
Megjelenik: 2024. március 26., Könyvmolyképző, 4186 Ft
Alex ​Stern visszatért, és az Ivy League egyenesen a pokolba tart.
Találd meg az alvilág kapuját! Ments ki egy lelket a pokolból! Egyszerű terv, csakhogy onnan ritkán térnek vissza emberek. De Galaxy „Alex” Stern elhatározza, hogy kiszabadítja Darlingtont a purgatóriumból – még akkor is, ha ez a Léthe és a Yale jövőjébe kerül.
Mivel a mentési kísérlet tiltott, Alex és Dawes nem kérhetik a kilencedik ház segítségét – ezért egy kétes szövetségesekből álló csapatot hoznak össze, hogy megmentsék a Léthe gentlemanjét. Ötüknek együtt kell eligazodniuk a titkos szövegek és bizarr ereklyék
útvesztőjében, hogy felfedjék a társaságok legjobban őrzött titkait. Eközben pedig minden elképzelhető szabályt megszegnek.
Ám amikor a tanszékeken furcsa halálesetek történnek, Alex tudja, hogy ez nem csak a véletlen műve. Valami végzetes erő munkálkodik New Havenben, és ha túl akarják élni, Alexnek számolnia kell a múltja szörnyeivel és az egyetem falai között ólálkodó sötétséggel is.
A tökéletes dark academia regény a #1 NYT bestsellerszerző Leigh Bardugo jellegzetes és utánozhatatlan stíluselemeivel és fordulataival! A kilencedik ház-sorozat hevesen várt új kötete.
Fedezd fel szörnyekkel teli, intrikus világát!

Kate Alice Marshall - A ​titkok erdeje
Megjelenik: 2024. március 26., Magnólia, 5480 Ft
Naomi Shaw egykor hitt a dolgok különlegességében. Huszonkét évvel ezelőtt két legjobb barátnőjével, Cassidyvel és Oliviával az erdőben barangolva töltötték a nyarat, saját varázslatos játékukat játszva. A vakációjuk azonban tragikus véget ért: Naomit megtámadták. Csodával határos módon túlélte a tizenhét késszúrást, és azonosította támadóját. A lányok vallomása börtönbe juttatott egy sorozatgyilkost, aki korábban már hat áldozatot szedett. Mindenki hősként ünnepelte őket.
Pedig hazudtak.
Évtizedekig őrizték végzetes titkukat. Most azonban Olivia el akarja mondani az igazságot, így Naomi visszatér a kisvárosba, ahol felnőtt, hogy kiderítse, mi történt valójában az erdőben. Bármilyen veszélyes is legyen a válasz.
Kate Alice Marshall első felnőtteknek írt regénye 2023 váratlan meglepetése volt a krimi- és thrillerrajongók körében, a kötet több év végi toplistára is felkerült új tehetséget üdvözölve a műfajban.

Jane Harper - Számkivetettek (Aaron Falk 3.)
Megjelenik: 2024. március 29., GABO, 4990 Ft
Aaron ​Falk szövetségi ügynök régi barátja, Raco őrmester gyerekének keresztelőjére érkezik a dél-ausztrál kisvárosba, egy borvidék kellős közepére, de ezúttal is nyomozásba bonyolódik. Egy évvel korábban a népszerű helyi fesztiválon nyoma veszett Kim Gillespie-nek: a középkorú nő gondosan bebugyolálta alvó csecsemőjét a babakocsijában, aztán útnak indult, és azóta sem látta senki. Kim idősebb lánya még mindig nem adta fel a reményt, hogy megtalálhatják az édesanyját, Falk és Raco pedig beleveti magát az ügy felgöngyölítésébe. Minél több időt tölt Falk a szemet gyönyörködtető borvidéken, annál közelebbi kapcsolatba kerül Kim szűk baráti és rokoni körével. A társaság azonban nem olyan összetartó, mint amilyennek első látásra tűnik. Nyugtalanító kérdések merülnek fel, miközben rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra. Mi kell ahhoz, hogy egy anya magára hagyja újszülött gyermekét? Mi történt valójában Kim Gillespie-vel?
Mielőtt regényírónak állt volna, Jane Harper tizenhárom évig dolgozott nyomtatott lapok újságírójaként Ausztráliában és Angliában. Krimijei világszerte óriási sikert arattak, az Aszályból és A természet erejéből mozifilm is készült Eric Bana főszereplésével.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.