Jennifer E. Smith - Vajon ​létezik szerelem első látásra?

Az amerikai írónő nem volt ismeretlen számomra, néhány éve belekezdtem az egyik regényébe (Milyen is a boldogság?) - de valamiért félbehagytam. Nemrég ennek a regénynek az új kiadása került a kezembe: a repülés, London olyan hívószavak voltak, amik miatt kihoztam a könyvtárból. A romantikus readathon tökéletes kezdő (egydélutánosestés) olvasmánya lett. Tervezem megnézni belőle a filmadaptációt, kíváncsi vagyok a helyszínekre - szereplőkre :)

Főszereplőnk a 17 éves* Hadley a New York-i reptéren szembesül azzal, hogy lekéste a Londonba tartó gépét. A következő órákkal később indul, így várakozni kényszerül. Az egész úthoz semmi kedve, ugyanis édesapja esküvőjére hivatalos... Több visszaemlékezésből ismerjük meg a körülményeket - édesapja néhány éve munka miatt költözött Angliába, majd szülei elváltak, sőt új párt találtak maguknak. Hadleynek nehéz ezt a helyzetet feldolgozni, mindkettejükre dühös.

A reptéren várakozva a segítségére siet egy jóképű srác, Oliver - aki ugyanazzal a géppel fog repülni, amivel ő, sőt majdnem mellé szól a jegye. Elkezdenek beszélgetni, ezzel mindkettejükben oldódik a feszültség, a Londonban rájuk váró helyzetek miatt.

Humoros, kedves, ugyanakkor több komoly témát boncolgató ifjúsági regényről van szó - amelyben nagy hangsúlyt kap az apa-lánya kapcsolat, a válás, az újrakezdés. Oliver és Hadley számára a szereleme esés egyfajta menekülés, tipikus instalove. A repülőúton sokat beszélgetnek, vonzódnak egymáshoz - kérdés, hogy a jövő hogyan alakul számukra. De itt persze nem ez volt a lényeg: a szerző felvillant egy sorsfordító találkozást, ami segít megbírkózni főszereplőinknek nehéz élethelyzetekkel. Tökéletes kikapcsolódást nyújtott - nem is vártam tőle többet:

5/5

Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: The Statistical Probability of Love at First Sight 
Fordító: Komáromy Zsófia
Oldalszám: 280
Ár: 4499 Ft
Borító: 5/5 (A könyvborítón - ill. a filmplakáton látható életkorok gondolom a filmhez lettek igazítva - 17 és 18 évesek a főszereplők.)

Fülszöveg:

Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?

A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a New York-i repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még sohasem találkozott.

Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.

A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőzi az olvasót arról, hogy az igaz szerelem akkor bukkan fel, amikor a legkevésbé számítunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.