Havi zárás - Október

október 31, 2022

Sokszínű volt az október - olvasmányokat és őszi programokat tekintve egyaránt. 

A hónap elején Szabados Ági volt ismét a BDK vendége, ezen az eseményen vettem meg két újdonságot a Libertine Kiadótól. Tolkien életét elvihetős könyvek között találtam, a Mézga család az egyik új Poket. A budapesti kiránduláson vettem meg a Shafak könyvet a Libertine Könyvesboltban - a Cukorszín égboltot pedig ugyanezen a kiránduláson, a Szellemlovasban vettem.

Szerzemények

1. Kovács Eszter: Köszi, jól
2. Sara Nisha Adams: A könyvlista
3. Humphrey Carpenter: J. R. R. Tolkien élete
4. Rigó Béla: A Mézga család
5. Elif Shafak: A szerelem 40 szabálya
6. Seanan McGuire: Cukorszín égbolt alatt

Olvasmányok

1. V. E. Schwab: Gallant 4/5
2. Elle Cosimano: Finlay Donovan mindent visz 5/5
3. Veres Attila: A valóság helyreállítása 4/5
4. Koniorczyk Borbála – Merker Dávid: Hosszúlépés Budapesten 5/5
5. Barbara Cantini: Halálka 5/5
6. Barbara Cantini: Halálka és a kísértetbarát 5/5
7. Sara Nisha Adams: A könyvlista 5/5
8. Kovács Eszter: Köszi, jól 5/5
9. Stephenie Meyer: Eclipse – Napfogyatkozás 3/5
10. Stephenie Meyer: A Twilight világa 4/5
11. Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete 4/5
12. Robin Stevens: Hova ​tűnt Miss Bell? 5/5
13. Aaron Durán: Season of the Bruja 3/5
14. Katherine Arden: Apró terek 5/5
15. Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz 5/5
16. Colleen Hoover: Verity 3/5
17. Rainbow Rowell: Pumpkinheads 5/5
18. Ruth Edna Kelly: Halloween 4/5

A hónap elején a szeptemberi Agave újdonságokat olvastam el - a legjobban Finlay Donovan új kalandjai tetszettek. V. E. Schwab új kötete tökéletes rövid - halloweeni olvasmány, elhatároztam ezután hogy többet fogok olvasni tőle (a Viszályt néztem ki következőnek). Veres Attila novelláskötete nagyon erős, nekem komfortzónán kívüli - még mindig, de nagyon egyedi hang a magyar piacon.

A Hosszúlépés Budapestet a hónap közepére tervezett kirándulás miatt olvastam el és élveztem az elméleti kalandozást, sok újdonságot tartogatott számomra.

Két Libertine újdonságot párhuzamosan olvastam el - a Köszi jól egy jó ismétlés volt, A könyvlista pedig egy hatalmas ölelés, amire éppen szükségem is volt. Mindkét kötet inspirált és segített megtalálni a jó dolgokat a hétköznapokban, nehezebb helyzetekben.

A hónap közepén egy kis Twilight-maratont tartottam: a havi újraolvasásom az Eclipse volt (novemberben felkészül a Breaking dawn ;)), ehhez elolvastam végre Bree Tannerről és az egész sorozatról szóló kiegészítő köteteket. 

Ezután Halloweenhoz kapcsolódó könyveket olvastam - a Halálka egy nagyon cuki mese volt, aminek majd a második részét is el fogom olvasni, ha a könyvtárban a kezembe kerül. A Season of the Bruja egy Netgalley-s reci volt, direkt boszorkányos képregényt keresgéltem. Az Apró terek a Könyves Creepathon közös olvasmánya volt és már tavaly is kinéztem magamnak, és végre a Scribdnek hála elolvastam a Pumpkinheadst is (szintén képregény).

Több várólistás krimi-thriller is sorra került - a Hová tűnt Miss Bell? egy szuper sorozatindító, ahogy a Jó kislányok kézikönyve... is. A Verity egy komfortzónán kívüli olvasás volt, de tökéletesen illett a halloweeni hangulathoz a sötétségével. A hónapot pedig egy kimondottan ezzel az ünneppel foglalkozó történeti munkával zártam. 

Agatha Christie most kimaradt, de jól állok az életművel - de szerintem novemberben ismét sorra kerítek valamit tőle, ő egy biztos pont az olvasánylistámon.

Filmek - sorozatok

Miss Marple a sorozatnézéseimnél mégis megjelent októberben - két részt is láttam. Befejeztem a This is us (Rólunk szól) utolsó, 6. évadát - szívszorító volt, de szépen lezárták a sorozatot. Ezután kezdtem el a szintén várólistás Only Murders in the Building első évadát, amiben Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez játszik. Behúzott, már a második évadot is elkezdtem - őszre/télre ajánlom ;)

Az Eclipse újraolvasást - a film újrázása követte, ami egész jó volt még most is. Halloweenra pedig a Hocus Pocus 2-t ütemeztem be, könnyed - cuki kikapcsolódást nyújtott.

Mindenmás

Őszi programokban bővelkedett ez a hónap, ami miatt nagyon hálás vagyok - több őszi terv, kirándulás, fotóséta is összejött. Voltunk gombászni, ahogy írtam - Budapesten, megvettem a jövő évi Lifebookot, társasoztunk, találkoztam Zituuval. Halloweenhoz nem csak olvastam, hanem faragtam tökfejet és még ma meglátogattuk a teljes rémisztő pompában feldíszített TheBoxDonutot is. 


A többiek októbere:

Amadea, Kritta, Pupilla, Sister

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.