Rainbow Rowell - Pumpkinheads

Rainbow Rowelltől először 2013-ban olvastam - még angolul az Eleanor & Parkot, ami nagy kedvencem lett, a magyar fordítást is újráztam. A szerzőtől azóta több könyvet elolvastam, volt amit angolul - legutóbb a Csak így tovább került fel a várólistámra (több hónap halogatás után annak is neki kell állnom). A Pumpkinheads évek óta várólistámon volt - egyrészt a szerző miatt, másrészt mert egy ősszel - Halloweenkor játszódó képregény. 

Deja és Josiah középiskolás koruk óta mindig együtt dolgoznak egy tökföldön, ami persze nem csak az ültetvényből áll - ez egy komoly szórakozóközpont többféle ételes standdal, állatsimogatóval, kukoricalabirintussal és az amerikai Halloween többi kötelező elemével. 

Deja ráveszi Josiah-t, hogy az utolsó munkanapjukon végre beszéljen plátói szerelmével, a karamellás standnál dolgozó lánnyal. Az este folyamán szinte az egész parkot bejárják egyrészt a lány után kutatva, akit közben áthelyeznek más munkaállomásokra, másrészt felidézik közös emlékeiket, meglátogatják kedvenc helyeiket. Jót derültem Dejan, aki a kedvenc nasijait is igyekezett beszerezni a küldetés során, ám többször meghiúsult ez a terve.

Josiah visszahúzódó srác, aki hisz a sorszerűségben - ezzel szépen elkeni a saját felősségét a dolgok alakításában. Deja viszont extrováltabb karakter, aki nem fél beszélgetni másokkal és lépéseket tenni a boldogsága érdekében. A kedvenc jelenetem volt, amikor elmondja ezt Josiah-nak. 

Vicces, kedves és nagyon hangulatos ez a képregény, amiben több eddig számomra ismeretlen amerikai ételt is megismerhettem, mint például a succotash-t, vagy a frito pie-t. A befejezés valahogy a levegőben lógott, sejthető volt, de aranyos lett volna úgy is, ha nem változik tovább főszereplőink kapcsolata. Szívesen olvasnék egy képregényt a folytatásról, amikor már Télapó manóiként dolgoznak ;) 

Lélekmelegető volt ez a történet, örülök hogy végre sort kerítettem rá! Azoknak is ajánlom, akik nem nagyon szoktak angolul olvasni - a képregények emiatt is jók, a kevés szöveg könnyebben befogadható és a képek is segítenek a történet megértésében ;)

5/5

Kiadó: First Second
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 224
Ár: - Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Deja and Josiah are seasonal best friends.

Every autumn, all through high school, they've worked together at the best pumpkin patch in the whole wide world. (Not many people know that the best pumpkin patch in the whole wide world is in Omaha, Nebraska, but it definitely is.) They say good-bye every Halloween, and they're reunited every September 1.

But this Halloween is different – Josiah and Deja are finally seniors, and this is their last season at the pumpkin patch. Their last shift together. Their last good-bye.

Josiah's ready to spend the whole night feeling melancholy about it. Deja isn't ready to let him. She's got a plan What if--instead of moping and the usual slinging lima beans down at the Succotash Hut--they went out with a bang? They could see all the sights! Taste all the snacks! And Josiah could finally talk to that cute girl he's been mooning over for three years . . .

What if their last shift was an adventure?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.