Elle Cosimano - Finlay Donovan mindent visz

Márciusban olvastam Finlay Donovan kalandjainak első részét és nemrég meg is jelent magyarul a folytatás az Agavénál. A harmadik rész jövő év elején várható Amerikában, remélem tavasszal-nyáron olvashatjuk!

Finlay Donovan harmincas évei elején járó anyuka - írónő - és amatőr bérgyilkos. 

Az előző részben megismerhettük hogyan állt talpra válása után és keveredett bele a helyi maffia ügyleteibe, illetve kapott megbízást több ember meggyilkolására. Eközben két férfi - egy jogásznak tanuló szívdöglesztő csapos és az egyik helyi nyomozó is megnyerte a szívét, miközben próbál zsönglőrködni az anyaság - írói szerep és új feladata, a nyomozás között. Ebben segítője is akad, Vero személyében aki eleinte bébiszitterként, majd igaz barátként és társként lép be Finn életébe.

Az előző kötet izgalmas ponton ér véget: Finlay felfedezi, hogy egy online női fórumon valaki hirdetést adott fel volt férje, Steven meggyilkolására, persze mindezt virágnyelven megfogalmazva. A regény nagy részét ez a nyomozás teszi ki, melynek során Finn és Vero megpróbálja felderíteni ki ElégVolt, ill. egy TisztaMunka néven bekapcsolódó figura, aki úgy néz ki el fogja vállalni a melót... Finn közben nem szabadul ügynökétől, Sylviától sem, aki új regényénék vázlatát és persze első fejezeteit várja tőle. Ám elég nehéz írnia, miközben minden energiáját az köti le, hogy próbálja megvédeni volt férjét, egyúttal gyerekeit attól a drámai eseménytől, hogy Stevent meggyilkolják. 

A szerelmi szálak alakulgatnak ebben a részben: Julian, a szexi csapos elutazik, hogy átadja a terepet Nicknek, a jóképű nyomozónak. Finn örlődik a két vonzó férfi között - eszével jól tudja, hogy melyikhez illik, de 'másodállása' miatt veszélyes vele folytatni a kapcsolatát. 

Ha még mindez nem lenne elég, Vero gyanúsan viselkedik, amikor szóba kerülnek a pénzügyek. Ám ez már tényleg egy sokadlagos tényező, amivel főszereplőnk foglalkozni tud. Miután felgyújtja valaki Steven üzletének konténerirodáját - amiben Finn és Vero éppen bent tartózkodik... - magasabb fokozatra kapcsolnak botcsinálta nyomozóink és egyre több érdekes titokra derül fény, amiben a helyi maffia ismét szerepet kap. Hiába került a helyi vezér rácsok mögé, úgy tűnik gond nélkül mozgatja a szálakat. 

Ez a regény sem nélkülözni az akciódús jeleneteket, a befejezés több meglepő fordulatot tartogat. Van itt klasszikus megfigyelés, egy tini hacker bevonása, egy sportautó elkötése, látogatás a börtönben és régi szereplők háttértörténetének kibontása. Ismét remekül szórakoztam olvasás közben, talán még az első résznél is jobban tetszett a cselekmény, a humor pont megfelelő volt. Kíváncsian várom a következő részt! A regény ősz végén játszódik, így valamennyire a hálaadás - karácsonyi készülődés is a történet része - ha épp ilyen történetre vágytok.

Azoknak ajánlom ez a sorozatot, akik könnyed kikapcsolódást keresnek és szeretik a humoros krimiket, mint például a kiadónál megjelent - szintén szívem csücske - Csütörtöki nyomozóklubot.

5/5

Kiadó: Agave Kiadó
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Finlay Donovan Knocks 'Em Dead
Sorozat: Finlay Donovan 2.
Fordító: Török Krisztina
Oldalszám: 384
Ár: 4680 Ft (Rendeld meg a kiadótól kedvezményesen ;))
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Finlay ​olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.

Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.

Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.

Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.

Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.