Colleen Hoover - Verity

Colleen Hoovertől korábban nem olvastam, ezért amikor a kezembe került a könyvtárban a Verity, gondoltam teszek vele egy próbát. A szerző könyvei (new adult, romantikus-erotikus, tragikus témák) a komfortzónámon kívül vannak, de néha szeretek kísérletezni. 

Az biztos, hogy olvastatta magát a könyv és értem miért imádják annyian – pörgő jelenetek, megdöbbentő témák, erotikus részletek, érdekes helyzetek jelennek meg a könyveiben. A Verity már csak azért is érdekelt, mert New Yorkban és a könyviparban játszódik - előbbi nem sokáig igaz, mert főszereplőnk hamar egy vermonti luxusházban találja magát.

Lowen Ashleigh egy harmincas éveiben járó nő, akinek megjelent néhány könyve, de nem igazán sikeres. Édesanyja nemrég halt meg, kapcsolatuk nem volt jó, mégis ő ápolta utolsó hónapjaiban. Régóta nem hagyta el albérletét, a regény kezdetén is munkaügy miatt mozdul ki és lesz tanúja egy gyalogosgázolásnak. Ez azért az első oldalon elég brutális volt… Ekkor találkozik Jeremy Crawforddal, aki néhány órán belül a munkaadója lesz.

Jeremy felesége Verity Crawford, sikeres író, aki egy tragikus baleset után nem tudja vállalni, hogy befejezi sikeres regénysorozatát. Ezért Jeremy társírót szerez neki Lowen személyében. Kiderül, hogy a munka teljesen főszereplőnkre marad - Verity vegetál, nem tud önállóan mozogni, beszélni, nemhogy  könyveket írni. Lowen megijed a feladat súlyától, de szép lassan beszippantja az új helyzet - élvezi a kényelmet és Jeremy társaságát. 

A dolgozószobában át kell néznie Verity jegyzeteit, hátha megtalálja a következő regény vázlatát. A folytatást nem, viszont rábukkan egy megdöbbentő önéletrajzra, amiben a nő egész házasságát leírja. Crawford család tele van tragédiával, kiderül hogy nem csak Verity sérült meg, hanem korábban elhunytak ikerlányaik is. Jeremy öt éves kisfiúkkal maradt magára és egy ápoló segítségével látja el feleségét. A ház légköre nyomasztó, a tragédia árnyéka ül rajta, ráadásul Lowen egyre inkább gyanakszik – valami nem stimmel a házban. Verity önéletrajza tele van borzasztó titkokkal, gyomorforgató jelenetekkel, amikben egy elmebeteg nő képe rajzolódik ki…

Lowen nem tud szabadulni a házból - köti a munkája, másrészt egyre jobban belehabarodik Jeremybe, akit szeretne megvédeni Veritytől.

Meglepő fordulattal zárul a regény, ami több kérdést felvet, mint amennyit megválaszol. Én tovább is gondoltam, lehet hogy spoiler: mi van ha a férfi a bűnös, az elmebeteg? Talán Jeremy tervelte ki az egészet, valahogy megrendezettnek tűnik találkozása Lowennel, a megbízatása… spoiler vége.

A cselekmény inkább vázlatos, a fő részeket a gyanakvás, a naplójegyzetek és az erotikus jelenetek töltötték ki - az írói munkáról nem tudtunk meg sokat, ami pedig érdekelt volna. Érdekes volt maga az alapötlet - A Manderley-ház asszonya hangulatát idézte. Összességében több dolog nem tetszett a könyvben: nekem túl sok volt a tragédiából és a szexjelenetekből, a fordulatot erőltetettnek érzem.

Egy olvasmánynak elment, gyorsan haladtam vele, és most már elmondhatom, hogy olvastam a szerzőtől, de nem az én világom.

3/5

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2020
Eredeti cím: Verity
Fordító: Barthó Eszter
Oldalszám: 310
Ár: 3699 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.

Claire Contreras New York Times bestseller szerző.

Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.

Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.

Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.

Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.