Havi zárás - Június

június 30, 2021

Júniusban igyekeztem visszafogni a beszerzéseimet: az első három könyv még május végéről csúszott át - rendelés (Kenneth Grahame gyűjteményes kötet), molyos vétel (A dzsungel könyve) és egy kiadótól érkezett újdonság. A Kisded tenger az új Poket, ami a Balaton-téma miatt kötelező beszerzés volt, az utóbbi években beleszerettem a tóba, szeretnék minél többször eljutni ide - olvasmányok által is. 

A májusban érkezett újdonságokon kívül igyekeztem saját könyveimet és az egyik nap összedobált nyári várólistámról olvasgatni.

Szerzeményeim:

1. Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
2. Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub
3. Kenneth Grahame: The Penguin Kenneth Grahame
4. Ugron Zsolna (szerk.): Kisded tenger

Olvasmányaim:

1. Peter Wohlleben: Érted az állatok beszédét? 5/5
2. Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét? 5/5
3. Jodi Taylor: Mi baj történhet? 5/5
4. Agatha Christie – Charles Osborne: Feketekávé 4/5
5. T. J. Klune: Ház az égszínkék tengernél 5/5
6. Mariah Marsden: Anne of Green Gables 5/5
7. Richard Osman: A csütörtöki nyomozóklub 5/5
8. Tom King: A Vízió 4/5
9. Pilinszky János: Pilinszky János összes versei 4/5
10. Agatha Christie: Mert többen nincsenek 4/5
11. Nagy Márta Júlia: Elígért lány 4/5
12. Kim Fay: Sárga Babilon 5/5
13. Závada Péter: Gondoskodás 4/5
14. Tove Jansson: Szentivánéji rémálom 4/5
15. Tove Jansson: A bűvös cilinder 5/5
16. Caroline Bernard: Frida Kahlo és az élet színei 4/5
17. Eddie Jaku: A világ legboldogabb embere 5/5
18. Marie Benedict: Mrs. Christie rejtélyes eltűnése 4/5

A kötelező köreimet a hónap közepéig 'letudtam' - olvastam két Agatha Christie könyvet, ebből az egyik a havi újraolvasás volt, két képregényt, és befejeztem a Pilinszky összest és két idei verseskötetet is magam mögött tudhatok. 

Végre kipipálhattam egy könyvet a várólista csökkentő listámról (5/24) is - a hónapok óta tervezett Sárga Babilont, ami nagyon tetszett.

Az újdonságok közül nagyon szerettem a Ház az égszínkék tenger és a Csütörtöki nyomozóklub világában lenni, vevő vagyok mindkét szerző új könyveire is. 

Sorra kerítettem két nyáron játszódó Mumin történetet is, célom a következő évszakokban folytatni a sorozatot. Tove Jansson különleges világot alkotott: egyrészről izgalmas és ijesztő kalandoknak teszi ki hőseit, de annyi kedvesség és humor van benne, na és a boldog befejezés sosem hiányzik, ami miatt főleg jó olvasmány manapság is.

8 saját könyvet olvastam el ebben a hónapban, ami egész jó arány - szeretném a nyáron sorra venni a várólistás könyveimet, mert sose végzek velük :D 

10 könyvről készült önálló bejegyzés - vagyis 2-2-ről közös, de most nem lustálkodtam annyira el a bejegyzésírást :D

Volt két félbehagyásom is a hónapban, a Poketben megjelent Pelevin novelláskötet nagyon nem csúszott, fel is tettem az eladó könyveim közé. A másik a könyvtárból kihozott Darázsfészek, amihez a kemény témái miatt nem volt kedvem, annak ellenére, hogy az első 40 oldal hamar lecsúszott. 

A havi Témázunk bejegyzésekben a nyári olvasmányainkról meséltünk - még mindig lehet csatlakozni hozzánk, ha tetszik a téma ;)

A többiek júniusa:

Kata, Pupilla, Nita, Amadea

3 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó beszerzéseid vannak! A dzsungel könyve milyen gyönyörű kiadás már! A poketes balatonos könyv meg nekem is kell, most már fel kell keresnem egy automatát.
    A Darázsfészket nekem is ajánlotta valaki, de a fülszöveget elolvasva úgy döntöttem, nekem nem kell most ez a nyomasztás :D

    VálaszTörlés
  2. A dzsungel könyve és A csütörtöki nyomozóklub nemrég került hozzám is, utóbbit tuti, hogy még a nyáron el szeretném olvasni. :)

    VálaszTörlés
  3. Kata - köszi! Ugye? Direkt ezt akartam beszerezni, amikor rájöttem hogy ilyen is létezik! Nálatok is azt hiszem az Intersparban van ;)
    Darázsfészek - igen, én is így voltam vele :D

    Nita - de jó :)) A csütörtöki nyomozóklubot ajánlom, nagyon jó olvasmány ;)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.