Friss könyvek - Július

június 27, 2021
Kicsit későn teszem ki ezt a júliusi listát, de nézzétek - az első könyv igazi különlegesség - a munkahelyemen játszódik, ezt mindenképp el fogom olvasni :D

Kőszegi-Arbeiter Anita - Strucc ​a könyvtárban

Megjelenik: 2021. július 9., Central Könyvek, 3980 Ft

"Emlékeztek még Fülöpre,
aki méltán széles körbe’
ismertté vált Szombathelyen?
Ő látható a címeren.

Fülöp, a strucc sose tétlen,
megtanult olvasni télen.
S az Íbisz javaslatára
ellátogat a könyvtárba.

Izgalmas hely ám a könyvtár,
ne mondd, hogy még sose voltál!
Lifttel utaznak a könyvek,
és még tüsszögött is csöppet

Fülöp, mert egy kedves néni
bekísérte csomó régi,
poros könyv közé is. S képzeld,
készítettek még fényképet

is Fülöpről a könyvtárba’,
ez került a zöld kártyára,
amivel már kölcsönözhet
kedvére egy csomó könyvet.

Azt üzeni neked Fülöp:
most ne zavarj, mert épp ülök
a rólam szóló könyv fölött,
ez is megvan a sok között!

Ha nem hiszed, járj utána,
találkozzunk a könyvtárba’!"

Emily Henry - Strandkönyv

Megjelenik: 2021. július 9., Central Könyvek, 3980 Ft
January reménytelenül romantikus lélek, aki úgy beszéli el a saját életét, mintha egy sikerfilm hősnője lenne. Gus komoly íróember, aki szerint a szerelem csak mese. January történeteiben mindenki boldogan él, míg meg nem hal. Gus kinyírja az egész szereplőgárdát. Egymás szöges ellentétei tehát. Mégis, több a közös vonásuk, mint gondolnánk: Két szomszédos tóparti víkendházban töltik a nyarat. Bénító alkotói válsággal küzdenek. Le vannak égve. És három hónap alatt kell megírniuk egy-egy bestsellert. Az eredmény? Egy fogadás! Műfajt cserélnek, és az nyer, akinek a könyvét előbb adják ki. A rizikó? Így, hogy egymás sztoriját mesélik, könnyen a feje tetejére állhat a világ… Emily Henry regénye immár egy éve uralja a nemzetközi sikerlistákat. A Strandkönyv a perzselő nyárban játszódó, szellemes szerelmi történet, amelyen az olvasó nagyokat nevethet, meg sírdogálhat is egy kicsit. A tökéletes kikapcsolódás, napsütés mellé vagy helyett!

Lily Graham - Villa ​a szigeten
Megjelenik: 2021. július 13., Könyvmolyképző, 3399 Ft
Marisal. Réges-régi nyarak, édes emlékek és egy fájó árulás helyszíne. Amikor Charlotte férje, James tragikus módon meghal, nem várt ajándékot hagy rá: nagyanyja egykori gyönyörű villáját, a Marisalt, a spanyol Formentera szigeten. Miközben Charlotte elkezdi felfedezni új otthonát és gyógyítgatni megsebzett szívét a meleg, aranyló napsütésben, rájön, hogy nagyanyja, Alba mennyi titkot őrzött arról, milyen is volt az élete a szigeten. Családja rejtélyes múltja felkelti a kíváncsiságát. Meglepetésére egy mindent elsöprő szerelem története bontakozik ki előtte, ami sok életet sodort veszélybe, és két nővért elszakított egymástól. Vajon a sziget sötét történelmének szívszorító titka végül sírba száll? Vagy a múlt rejtélyei csapást mérnek az új életre és szerelemre, amit Charlotte már-már megtalál?
A lappangó, sötét múlt feltárása érdekes és fordulatos, lebilincselően izgalmas történetbe ágyazva.
Fedezd fel a titkait!

Rachel Givney - Szerelmes ​Jane

Megjelenik: 2021. július 14., Athenaeum, 4299 Ft
„Őszintén ​szellemes, egyszerre mélyen megindító és könnyed történet.” – Sunday Times
Rachel Givney első, romantikus regényében az írói álmokat dédelgető Jane Austen egyszer csak a jövőbe utazik, hogy fellelje a szerelmet, amelyről már oly sokat írt, és azt a jövőt, amit elképzelt magának… Ezzel azonban saját írói hagyatéka forog kockán…
Anglia, Bath, 1803. A társaságkerülő, inkább a magányos sétákat kedvelő, huszonnyolc esztendős Jane Austen arról álmodozik, hogy egy nap megjelennek aprólékos műgonddal írt történetei. Ugyanakkor egyre inkább fenyegeti a veszély, hogy vénlány marad, ezért hamarosan döntő lépésre szánja el magát, és a jövőben köt ki. Úticélja pedig…
…Anglia, Bath, napjainkban. A klastrom titka filmváltozatának díszletei. Sofia Wentworth, ismert hollywoodi színésznő a kosztümös filmben kapott szerepével egyszerre próbálja megmenteni hanyatló karrierjét és széthullóban lévő házasságát. Amikor megismerkedik Jane-nel, nagy hatással van rá az ifjú „kollegina”, aki a jelek szerint sehogy sem akar kibújni a szerepéből, még akkor sem, amikor épp nem forognak a kamerák.
Jane, miután megszokta a ló nélküli hintók látványát és a 21. század sokkoló divatját, találkozik Freddel, Sofia öccsével, akinek – minő arcátlanság – van mersze egyszerre sármosnak, szellemesnek és kedvesnek is lenni.
De mi történik, amikor Jane, akarata ellenére, beleszeret Fredbe? És ha Jane kitart Fred mellett, vajon meg tudja-e valósítani az írói karriert, amire mindig is vágyott?

Abbi Waxman - Egy ​könyvmoly élete

Megjelenik: 2021. július 14., General Press, 3690 Ft
Nina Hill igazi könyvmoly. A fiatal nő elképesztően magabiztos – a könyvek között. Az élete viszont pont olyan, amilyennek akarta: egy könyvesboltban dolgozik, emellett minden kvízkérdésre csípőből tudja a választ, tökéletesen szervezi a mindennapjait, és van egy Phil nevű macskája. Amikor a sosem látott apja meghal, Nina rádöbben, hogy a férfi hagyatéka nem más, mint számtalan nővér, fivér és unokatestvér – akik ráadásul mind a közelben laknak! És szívesen találkoznának vele! Neki pedig ezzel a rengeteg vadidegennel mind beszélnie kell. És ha mindez nem lenne elég: kiderül, hogy Tom, aki a kvízjátékokban Nina mindentudó ősellensége, a valóságban kedves, vicces srác, és szívesen randizna Ninával. Hát nem tudja, milyen szörnyű ötlet ez? És vajon lehet az élet olyan szép, mint a könyvlapokon?

Alexandra Andrews - Kicsoda ​Maud Dixon?
Megjelenik: 2021. július 20., 21. Század Kiadó, 4990 Ft
Florence ​Darrow író akar lenni. Helyesbítünk: Florence Darrow-ból, ha a fene fenét eszik, akkor is író lesz. Miután kirúgják a munkahelyéről, egy könyvkiadótól, Florence kapva kap az alkalmon, hogy az ünnepelt Maud Dixon személyi asszisztense legyen. Dixon álnéven írt egy thrillert, amely vezeti az eladási listákat. Florence új állása nem mindennapi körülményekkel jár: legfőbb prioritás a titoktartás, be kell költözni egy eldugott vidéki házba.
Hamarosan pedig Florence egy repülőgépen találja magát, munkaadójával kettesben. Marokkóba tartanak, hogy a helyszínen gyűjtsenek anyagot Maud Dixon második regényéhez. Sétálnak a tengerparton, megnézik a vérvörös naplementét, este whisky mellett beszélgetnek… ez bizony nem kellemetlen, ugye?
Florence azonban egyik percben egy kórházi ágyon tér magához: kis híján életét vesztette egy autóbalesetben. Hogyan történt? És hova lett Maud Dixon, aki ott volt vele az autóban? Florence úgy érzi, átverték. De várjunk csak: ha Maud felszívódott, akkor talán itt az alkalom, és Florence végre leteheti a névjegyét mint író.

Mónica Gutiérrez - A ​Holdsugár könyvesbolt rejtélyei
Megjelenik: 2021. július 27., Európa, 3499 Ft
London a csodák városa. Így amikor Agnes Martí, a Barcelonából érkező régészlány betéved Edward Livingstone, a hírneves felfedező leszármazottjának varázslatos könyvesboltjába, rögvest Alice, Pán Péter, Twist Olivér társaságában és világában találja magát. Nem kevés furcsa kérdésekkel hozzá forduló vásárlóval, vagy egy kék fénybe burkolózó, állandóan körmölő íróval. A könyvespolcok és a világirodalom labirintusában lépten-nyomon rejtélyekbe botlik, melyek megfejtéséhez egy detektív szegődik mellé társául a Scotland Yardtól - hogy közösen leljék meg a legtitokzatosabb kincset, mely két embert összefűzhet...
A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei egy könyvbolond, az angol regényekért és humorért egyaránt lelkesedő spanyol író csodás ajándéka minden, szintúgy a könyvekért rajongó, az irodalom és a szív titkaira egyformán kíváncsi olvasónak.
Na és a Sztárom a párom című film kedvelőinek...

Yangsze Choo - Éjszakai ​tigris
Megjelenik: 2021. július 27., Könyvmolyképző, 4299 Ft
Az ​1930-as években, a brit gyarmati uralom idején Malajziában játszódó regény ismeretlen világba repít: a szolgákéba és urakéba. Ősrégi babonák és modern idealizmus keveredik benne, testvérek közötti versengés és tiltott szerelem tartja izgalomban az olvasót.
A gyors észjárású, törekvő Ji Lin egy varrónő mellett ragadt le tanulóként, ám éjszakánként titokban egy táncteremben keresi a pénzt, hogy kiegyenlítse anyja madzsongadósságait. De miután az egyik táncpartnere véletlenül hátborzongató emléket hagy maga után, elkezdődik Ji Lin baljóslatú kalandja: a titkok és hiedelmek tükörvilágába csöppen. A tizenegy éves kínai háziszolga, Ren szintén titkol valamit; be kell váltania halott gazdájának tett utolsó ígéretét: meg kell keresnie a gazdája levágott ujját, és eltemetnie a teste mellé. Rennek negyvenkilenc napja van, hogy ezt megtegye – ha nem sikerül, a gazdája lelke örökké a földön fog bolyongani.
Ahogy könyörtelenül múlnak a napok, egy sor rejtélyes haláleset dúlja fel a környék nyugalmát, és tigrissé átváltozó emberekről kezdenek suttogni. Ji Lin és Ren egyre veszélyesebb ösvényeken halad, amelyek hol a buja ültetvényen, hol a kórház raktárában, hol meg kísérteties álomképekben keresztezik egymást.
Az Éjszakai tigris egyszerre megbabonázza és kizökkenti nyugalmából az olvasót. Egy kisfiú és egy fiatal nő felnőtté válását kíséri végig, akik egy olyan társadalomban keresik a helyüket, ami jobban szeretné, ha láthatatlanok maradnának.

 
Sherry Jones - Josephine Baker utolsó tánca
Megjelenik: 2021. július 29., Kossuth, 3990 Ft

Párizs, 1975.
Josephine Baker, a revü koronázatlan királynője az utolsó fellépésére készül. Bár már idős, és évtizedeket táncolt át, kétórás csillogás és ragyogás várja a francia fővárosban, mely soha nem okozott csalódást neki.
Felemelkedik a függöny. Josephine visszapislogja a könnyeit, és még egyszer, lassan sétálva belemerül az életébe.
Nyomorúságos gyerekkorát idézi meg, s azt a táncot, mely a világ leghíresebb fekete nőjévé tette 1924-ben New Yorkban. A párizsi szólókarriert, a francia ellenállásban vállalt harcát, a faji egyenlőségért vállalt kitaszítottságát. Az énekesnő, a táncművész, az előadóművész-színésznő hosszú pályafutását. Szerelmeit és szerelmes vágyakozásait.
Táncol önfeledten, eltáncolja még egyszer, utoljára az egész életét.
A regény a Kossuth Kiadó nagy sikerű életrajzi sorozatának legújabb kötete.
 
Denise Hunter - Könyvesbolt ​a tengerparton
Megjelenik: 2021. július 30., Next21, 4290 Ft
Adnál ​még egy esélyt?
Az lenne a dolgok rendje, hogy Sophie Lawson jól érezze magát a húga esküvőjén. De ha tudta volna, ki lesz a vőfély, sehogy sem tudta volna megacélozni magát.
Miután az édesanyja fekvőbeteg lett, és az apjuk lelépett otthonról, Sophie anyjuk helyett gondoskodott két testvéréről: Sethről, és a húgáról, Jennáról. Támogatta őket, amíg elvégezték a főiskolát, és félretette álmát, hogy saját könyvesboltot nyit Piper’s Cove-ban, ebben a festői észak-karolinai kisvárosban, ahol gyerekkorukban olyan sok időt töltöttek.
Végre itt az alkalom, hogy Sophie megvalósítsa célját, hiszen Seth állást kapott, és Jenna is sínen van: hozzámegy a pasijához, akivel főiskola alatt együtt jártak. A lagzi Piper’s Cove-ben lesz. De aztán kiderül, hogy a vőfély nem más, mint Aiden Maddox, Sophie gimis szerelme, aki annak idején faképnél hagyta Sophie-t.
Vajon mit hoz az újabb találkozás? Sophie miért bízzon abban, aki egyszer már átejtette? Vágtatva közeledik Piper’s Cove felé a hurrikán, és egy biztos: ha odaér, kő kövön nem marad.

Al Ewing - Bízz ​bennem, Loki vagyok!
Megjelenik: 2021. július 31., Fumax, 5195 Ft
A csínytevés istene erősebb, okosabb és galádabb, mint valaha. Asgard egyszemélyes titkosszolgálataként készen áll átcsalni, átlopni, áthazudni és átsmárolni magát bármilyen zűrzavaros és veszélyes küldetésen, amire csak elküldi a Mindenek Anyja. Ha kell, még a Bosszúállók tornyába is betör! És ez még csak a kezdet!
Loki előbb az ármánykodó varázslónővel Lorelei-jal akaszkodik össze egy monte carloi kaszinóban, majd visszatér Asgard hőskorába, hogy szövetkezzen a legendák legnagyobb hőseivel és együtt kutassanak fel egy mágikus kardot. Asgardia legmélyebb várbörtönébe kell érte betörniük, ám a csapat toborzása közben olyan akadályba ütközik, amivel talán még maga Loki is nehezen tud megbirkózni. Mialatt Asgardért (és nyilván önmagáért is) harcol, szembesülnie kell vele, hogy nem csupán ő tud titkot tartani…
 A kötet a Loki: Agent of Asgard sorozat 1-5. számát tartalmazza.

1 megjegyzés:

  1. Jó kis gyűjtés, mennyi "könyves" könyv jön most :D Legjobban az Egy könyvmoly élete érdekel

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.