Néhány könyvről röviden | 2021 április

április 29, 2021

Kevés könyv maradt áprilisban önálló bejegyzés nélkül - oké kicsit csalok, mert a versekről külön 'könyvekről röviden' bejegyzés készült.

Pilinszky János: Kalandozás a tükörben
Keserédes mese, gyönyörű illusztrációkkal – örülök, hogy a Pilinkszy100 miatt kihoztam a könyvtárból. Megérdemelne egy új kiadást is ;) Újra fogom még olvasni. Poket zsebkönyvként is el tudnám képzelni ;) Felnőttként is sokat ad, sőt talán igazán így lehet értékelni, mert a mese befejezése nem a hagyományos mindenki boldogan élt…
5/5

Koska Zoltán: A nagy Csé
Nem tudtam semmit Cs. Horváth Tiborról, szóval nekem már emiatt megérte elolvasni ezt a képregényt, ami bemutatta a jelentőségét a magyar képregény történetében. Attól kezdve követhetjük életét, amikro először kapcsolatba kerül a képregényekkel munkája során (1956), a lázas munkatempóját, majd az idősebbkori kiégést, és a bírálatokat, amik a munkáit érték. Ha szeretnétek megtudni milyen is volt a 20. századi magyar képregénypiac, akkor mindenképp ajánlom elolvasásra!
4/5

Klaus Hagerup: A kislány, aki meg akarta menteni a könyveket
A könyvtárosok világnapja alkalmából bukkantam erre a gyöngyszemre a gyerekkönyvtárban. Az illusztrációk ismerősek voltak a Hónővérből, és valóban ahogy azt - ezt a kötetet is Lisa Aisato gyönyörű munkái teszik élővé. A történet szerintem minden könyvmolyt elvarázsol: Anna a helyi könyvtárban bukkan egy érdekes könyvre, és ezzel egy nagy mozgalmat indít el. Szinte minden oldalon egy találó idézetre, bámulatos illusztráció bukkantam, szívmelengető olvasmány volt - ami pont belefért az ebédszünetembe! :)) Jó volt ezzel 'ünnepelni'.
5/5

Agatha Christie: Poirot nyomoz
Próbálok sorban haladni a Poirot könyvekkel – ezért esett erre a kötetre a választásom. Az olvasás elkezdése előtt nem vettem észre, hogy egy novellaválogatást tartok a kezemben. Gyorsan haladtam vele, sőt volt egy történet (Az egyiptomi királysír esete), ami ismerős volt már. A kötet az életmű korai darabjaiból áll – Hastings mellett időnként Japp felügyelő bukkant fel. Hastingsen jót mosolyogtam, hogy sokszor megbotránkozik Poirot nagyképű megjegyzésein és a legtöbbször fogalma sincs merre halad éppen az aktuális nyomozás. Nem minden történet kötött le egyformán, de jó olvasás volt – ismét – :))
4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.