Katie O'Neill - The Tea Dragon Society sorozat

Évek óta a várólistámon volt az új-zélandi szerző, illusztrátor képregénye, amelyre molyos értékelések alapján figyeltem fel. Mindig vevő vagyok a cuki látványvilágú történetekre: ez egy lélekmelengető sorozat, amely alapvetően gyermekkönyv, de felnőtteknek is könnyed szórakozást nyújt.

1. The ​Tea Dragon Society

Az első, rövidebb kötetben Gretát ismerhetjük meg, akiben goblin vér csordogál és kovácsmesterséget tanul nagymamájától. Szülei épp vándorúton vannak, így a lány nagyrészt otthon van, vagy a falubelieknek segít. Megismerkedik Hesekiellel és Erikkel, akik egy különleges teaboltot üzemeltetnek és teasárkányokra vigyáznak. Gretát elvarázsolják ezek a lények és szívesen tanítványul szegődik Hesekiel mellé. 

Ahogy sejthető ez egy fantasy világ, ahol ember formájú, de többféle fajú lények élnek együtt. A teasárkányok olyan különleges kis lények, akik a fejükön tealeveleket növesztenek, ezeket leszüretelve és megfőzve át lehet élni azokat az emlékeket, amelyeket megtapasztalt gazdájával a kis sárkány. Az emlékek és a közösség élménye a sorozat több pontján fontossá válik. 

A képregény rajzolása, a látványvilága nagyon friss és cuki, tetszettek a színek, a sok virág. A történet nagyon egyszerű, egy fiatal lány új társaságba kerül, megismerkedik a „teasárkányokkal”, új barátokat szerez és segít egy másik lányt előcsalogatni a csigaházából.

Könnyed kikapcsolódást nyújtott, de nekem kicsit kevés volt ez elsőre, de ahhoz elég, hogy fenntartsa a kíváncsiságom és másnap folytassam a 2. és 3. résszel:

4/5

2. The ​Tea Dragon Festival 

A második rész új környezetben játszódik, néhány évtizeddel az első előtt. Más szereplőket ismerhetünk meg, de Erik és Hesekiel is felbukkan – még fiatalon.

Főszereplőnk egy fiatal lány, Rinn, aki egy kis hegyi település egyik gyűjtögetője. Főzni nagymamájától tanul, de ösztönös tehetsége van a ritka gyógynövények és zöldségek felkutatásában. Az egyik ilyen megbízása során találkozik egy sárkánnyal, aki mint kiderül 80 éve aludt el és a falu őrzésére rendelték ősei. Aedhan emberi formát öltve tér vissza, Rinnel együtt és próbálja bepótolni az elveszett éveket.

Just because something comes easily to you, does not mean it has no value. You find it effortless because you love it, and that is why it is your gift.

Ismét gyönyörű látványvilágot kaptam és egy kidolgozottabb sztorit. Itt is megjelentek a teasárkányok, de a hangsúly most nem rajtuk volt. Ebben a részben szintén az útkeresés a téma: Rinn szakács szeretne lenni, ezt az utat várja el magától és talán környezete is tőle – ám az új barátságnak köszönhetően rájön, hogy van valami más hasznos tevékenység, ami még boldogabbá teheti és a közösséget egyaránt szolgálja vele.

A kötet végén – ahogy az első résznél is – kapunk jegyzeteket a megjelenő sárkányokról, különbségeikről.

5/5

3. The ​Tea Dragon Tapestry

Ahogy befejeztem a 2. részt, már nyúltam következő után. A történet visszatér az elsőben megismert Gretához (végre kiderül micsoda Brick – szénszellem) és nagyobb hangsúlyt kap Greta kovácsmestersége.

Minette próbál megbékélni múltjával, feldolgozni, hogy honnan jött és milyen képességei vannak. A 2. részben megismert pár meglátogatja Eriket és Hesekielt, így szépen összekapcsolódott ez a két kötet.

A talált család jelentőségéről, a gyászfeldolgozásról és a kiteljesedésről szólt ez a rész, ami – sajnos – egyben az utolsó a teasárkány társaság sorozatban.

A kötet végén ismét kapunk kiegészítő oldalakat a különleges sárkányokról, a teafőzésről, a társaság történetéről.

5/5

A kezdeti döcögős indulás után igazi szerelem lett nekem is ez a sorozat – kedves történet, érzékenyítő tartalommal és nagyon vidám, színes, virágos látványvilággal.

Az első részben szerepel egy mozgássérült szereplő, ill. nagyon finoman mutat be lmbtq kapcsolatokat. A második részben szerepel a jelnyelv egy hallássérült kapcsán. A harmadik rész pedig a gyászfeldolgozást helyezi a középpontba, ill. a kiegést egy új szereplő kapcsán.

Ajánlom ezt a sorozatot, ha igazi lélekmelengető történetre, látványvilágra vágytok, ami segít kiszakadni a szürke hétköznapokból!

Ja és igazi #cottagecore képregénysorozat, mert a vidéki élet, a kézműves mesterségek jelennek meg benne ;)

Érdekesség: kártyajáték is készült a képregényből :O

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.