Havi zárás - Március

március 31, 2023

Máciusban is minimálisra vettem a könyvbeszerzést, de két újdonságnak nem tudtam ellenállni: Joanne Harris új regényét előrendeltem - Tom Felton memoárját pedig a kiadótól kaptam meg.

Szerzemények

1. Joanne Harris - Mint ​pók a kulcslyukon (most olvasom)
2. Tom Felton: Túl a varázslaton

Olvasmányok

1. Kathrine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen 5/5
2. Barbara Cantini: Halálka és az undok unokaöcs 4/5
3. Nina de Gramont: Agatha Christie-affér 4/5
4. Katie O'Neill: The Tea Dragon Society 4/5
5. Katie O'Neill: The Tea Dragon Festival 5/5
6. Katie O'Neill: The Tea Dragon Tapestry 5/5
7. Koniorczyk Borbála – Merker Dávid: Hosszúlépés a körúton túl 5/5
8. Catana Chetwynd: Snug 4/5
9. Kordos Szabolcs: Egy város titkai 5/5
10. Valérie Perrin: Másodvirágzás 5/5
11. Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány 5/5
12. Robert Lacey: A Korona 2. 3/5
13. Mary Westmacott: A rózsa és a tiszafa 3/5
14. Hélène Grémillon: A bizalmas 4/5
15. Tom Felton: Túl a varázslaton 5/5
16. Kazuo Ishiguro: Napok romjai 5/5
17. Nádas Péter: A Biblia 4/5

Márciusban több rövidebb olvasmányra kerítettem sort: ilyen a Címzett ismeretlen, a Halálka sorozat 2. része, a Tea Dragon Society és a Snug képregények, ill. a hónap utolsó napjaiban Nádas Péter kisregénye.

Két félbehagyásom volt a hónapban, Annie Ernaux Évek Nobel-díjas regényét 57 oldal után tettem le, mert annyira tömény volt a történelmi/francia háttér, hiányzott nekem a személyes hangvétel. A másik regény Mészöly Ágnes Megrajzolt gyilkosságok krimije volt, ami a Rókabérc, haláltúra egyfajta folytatása, épp ezért érdekelt - de 34 oldal után ezt is leraktam. Egyrészt nyomasztott most, másrészt mindkét könyvre előjegyzés volt a könyvtárban, így inkább visszvittem őket.

A hónap végi budapesti kirándulásra két könyvvel is készültem - a második Hosszúlépés könyvvel és Kordos Szabolcs kötetével. Mindkettő szórakoztató, informatív olvasmány volt, amikből rengeteg helyet kijegyzeteltem - volt amit meg is néztünk.

Márciusban több francia szerzőtől választottam könyvet a várólistámra - ilyet lett volna Annie Ernaux - A bizalmas saját, több várólistát megjárt példány volt; a legjobban a Másodvirágzás tetszett, ami egy sokrétű regény az újrakezdésről. 

Agatha Christie-ről egy új szemszögből olvastam Nina de Gramont regényében, tetszett, de utólag örülök, hogy nem vettem meg saját példányban. A rózsa és a tiszafa inkább csalódás volt, alig vártam, hogy végére érjek. Lehet, hogy a hónap közepi betegeskedésem nyomta rá a bélyegét az olvasmányélményre, de így voltam A korona sorozatról szóló 2. kötettel is. 

A tizenharmadik boszorkány tökéletes tavaszi újraolvasás volt, ismét beleszerettem Alice Hoffman írásmódjába. Kell még tőle olvasnom - angolul, mert nem nagyon jelenik meg tőle mostanában semmi itthon. 

Régi adósságom volt Kazuo Ishiguro Napok romjai regénye, ami Helikon zsebkönyvként szereztem be tavaly, így tökéletes volt a budapesti hétvégére - bár már utána fejeztem be. 

Filmek - sorozatok

A márciusi sorozatdara kiemelkedő pontjai voltak: Fehér Lótusz 2. évada, You 4. évadának maradéka, A felnőttek hazug élete sorozatot szintén félbehagytam - pedig a könyv nagyon tetszett. Több filmet megnéztem viszont - volt mozis élmény az új Hangya filmmel, de a Netflixen is megnéztem több várólistás darabot (Az elveszett lány, Lady Chatterley szeretője, A buborék - nekem tetszett XD, Halványkék szemek). 

Mindenmás

A tavasz valahogy nem akart megérkezni ebben a hónapban, így minden apró jelet értékeltem - virágok, sportcipő és könnyebb kabát elő!

A hónap fénypontja a múlt hétvége volt Budapesten, amiről több Instagram bejegyzés is született, ill. a Repülő Seprűs élményeimről külön blogposztot olvashattok

Mai nap örömhíre volt még, hogy többekkel együtt én is nyertem az Agave Könyvek 20. szülinapját ünneplő játékban.

Remélem az április több kirándulást hoz (egy győri hétvégét nagyon várok), a könyvtárban a régi rutin visszatér és több kívánságlistás könyv is érkezik. Na és lesz húsvét, lehet pihenni-habzsidőzsizni ismét a karácsony után :D

A többiek márciusa:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.