Havi zárás - Október

október 31, 2021

Októberben nem szándékoztam sok könyvet beszerezni, aztán végül a hónap utolsó napjain 9 kötetet állítottam egy kupacba a havi zárás fotózáshoz... upsz :D

Néhány friss megjelenést nem hagyhattam ki, így került hozzám A bebábozódás után Poket, egy Libriből rendelt csomag többek közt az új Rowling kötetettel és az utolsó (?) Ruiz Zafónnal. Angol könyvekre is vágytam, így a Libristo.hu-ról rendeltem két igazi őszi-borzongató olvasmányt. A 365 nap kreatív nap ajándék volt és talán el is kezdem holnap - ahogy belelapoztam visszahozta a Nyírd ki ezt a naplót hangulatát ;)

Az Abbi Waxman könyv még Blogturnés nyeremény, ami annyira az utolsó napokban jött, hogy majdnem le is maradt a csoportképről - a könyvtári példányt már elolvastam a hónap elején, így olvasottnak vehetem ezt is, ahogy a Szeptemberi fényeket és a két verseskötetet is.

Szerzemények

1. Bársony Márton – Nádasdy Ádám (szerk.): A bebábozódás után
2. Szabó Imola Julianna: Lakása van bennem
3. Shirley Jackson: We Have Always Lived in the Castle
4. M. L. Rio: If We Were Villains
5. Silvia Avallone: Egy barátság története
6. J. K. Rowling: A karácsonyi malac
7. Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
8. Lorna Scobie: 365 kreatív nap
9. Abbi Waxman: Egy ​könyvmoly élete

Olvasmányok 

1. Charlie Mackesy: A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló
2. Zalka Csenge Virág: A Varjúherceg
3. Christina Henry: Piros 
4. Abbi Waxman: Egy könyvmoly élete
5. Frank Herbert – Brian Herbert – Kevin J. Anderson: Dűne – Képregény
6. Thomas Hardy: Távol a világ zajától
7. Bársony Márton – Nádasdy Ádám (szerk.): A bebábozódás után
8. Szabó Imola Julianna: Lakása van bennem
9. Tove Jansson: Muminpapa hőstettei
10. Anne Rice: Boszorkányok órája
11. Roboz Gábor (szerk.): Légszomj
12. Agatha Christie: Pókháló
13. Carlos Ruiz Zafón: Szeptemberi fények
14. Emily Carroll: Through the Woods
15. Anne Rice – Ashley Marie Witter: Interview with the Vampire: Claudia's Story

A hónapot néhány szeptemberről átcsúszó könyvvel kezdtem, majd jöttek a mesék - versek - a Dűne képregény a film miatt (amit azóta már meg is néztünk), ill. Halloweenre hangolódva misztikus-horror olvasmányok. Utóbbinak nagy részét jelentette Anne Rice Boszorkányok órája kötete, a maga 1000 oldalával, aminek első kötete a havi újraolvasást is jelentette számomra. Úgy éreztem ez a könyv rányomta a bélyegét az egész hónapra, volt egy B.ó. előtt és utáni rész :D A másik nagy élmény Thomas Hardy klasszikusa volt, amit már jó ideje kerülgettem - de megérte várni rá, nagyon tetszett!

A Légszomj novelláskötetet Avilda októberi könyvklubja miatt időzítettem erre a hónapra, változos darabokat olvashattam benne. Az Októberi vidék szintén az ő befolyása: már tavaly is szemeztem vele, de a legutóbbi videója meghozta a kedvem hozzá. Remek választás volt, tényleg kimondottan őszi novellák, ill. hátborzongató darabok kaptak benne helyet - jelenleg is olvasom, ez át fog csúszni már novemberre.

Ma van a Könyves creep-a-thon maraton, aminek aprópóján délelőtt - kora délután kiolvastam két régóta tervezett képregényt is, ezekről közös bejegyzést írtam ma. A bingó több pontját is kipipálhatom - épp most ég mellettem a Világok Lángja Halloweenos gyertya, vár a teám, és megyek majd olvasni az Októberi vidéket (fekete borító, 300 oldal alatti, ősszel -is - játszódó) - takaróba bugyolálva :D A Halloweeni édességre már pár napja rájártam, így az most kimarad :D

A hónapban több tematikus bejegyzést is készítettem: a dark academiáról, két tbr-listát, és a Témázunk csapattal körbejártuk a guilty pleasure fogalmát, ill. kitöltöttem Sanna booktagjét.

Az október nagyon jó volt, több őszi tervemet meg tudtam valósítani: a tematikus olvasásokon túl kirándulások, fotózások, baráti találkozók is sorra kerültek - na és csodaszép volt az időjárás is, a természet - kedvenc hónap!

Nektek milyen volt az október?

Kata, Pupilla, Amadea, Nita,

2 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép az a könyvkupac, szóval ne bánd azt a 9 könyvet :D
    Az a 365 kreatív nap érdekesnek tűnik, ha könyvesboltban járok, belenézek majd!
    A Hardy-regényhez meg meghozta a kedvemet a bejegyzésed, ha vidéki angliás klasszikusra vágyom, már tudom, merre kell nézelődni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom én :D közben olvasgatom is - most épp Shirley Jackson kisregényét.
      365 kreatív napot még nem kezdtem el, de mutatok belőle oldalalakat majd Instán (Tiktokon :D))
      A Hardyt nagyon ajánlom, tényleg jó és nem hoz le az életről (mint a többi műve).

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.