Két horror képregényről

Ma van a Könyves creep-a-thon halloweeni olvasási kihívás, aminek apropóján két horror - fantasy képregényt is elolvastam ma. Mindkettőre már évekkel ezelőtt felfigyeltem; angolul, ekönyvként olvastam el őket. Közös bejegyzést hozok róluk:

Emily Carroll: Through ​the Woods 

Szintén egy Halloweenra időzített olvasmány – már évek óta a várólistámon volt ez a horror képregény. Gyorsan haladtam vele, meg is lepett, hogy egy-egy sztori milyen rövid volt – nyitott befejezéssel, ami néhol tényleg ütős volt (mint például The Nesting Place), de volt amelyiknél vissza kellett lapoznom – olvasnom, hogy most mi is történt itt? 

Összességében egy borzongató olvasmány volt, rövid történetekkel – ami tökéletes Halloween estére (félős vagyok, ezért reggel olvastam :D). A nyelvezete is könnyű, maximum néhány szónak kellett utánanéznem – ezért azoknak is jó választás, akik nem olvasnak olyan sokat angolul. 

Nekem nagyon tetszett a grafika is, hátborzongató, minimalista megoldások, a történétek különböztek egymástól.

4/5

Anne Rice · Ashley Marie Witter: Interview ​with the Vampire: Claudia's Story 

Az Interjú a vámpírral és a Vámpírkrónikák régi kedvenc sorozatom, most jó volt feleleveníteni a cselekményt ezzel, a Claudia életét feldolgozó képregénnyel. 

A rajzolás kicsit mangás, de szerintem ez jól állt a karaktereknek; az oldalak színvilágában a szürkés - barnás és a vérpiros dominált, ami hozta a történelmi hangulatot és jól jelezte a drámai eseményeket. 

Régen olvastam utoljára a regényt, de szerintem nagyon pontosan adta vissza a párbeszédeket, a főbb eseményeket. 

Claudia története sose fogott meg igazán, de sajnáltam az örökre gyerektestbe zárt lányt. A képregényben még egy kicsit közelebb került hozzám a karaktere, érdekes volt ebben a formában, egy kicsit más szemszögből újraélni ezt a történetet.

Nyelvileg ez egy kicsit nehezebb falat volt, volt néhány hosszabb mondat, amin elakadtam - de aki ismeri a regényt, vagy akár csak az Interjú a vámpírral filmet, annak nem lesz nehézség élvezni a képregényt.

4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.