Abbi Waxman - Egy ​könyvmoly élete

Erre a könyvre tavaly Avildánál figyeltem fel, amikor angolul olvasta - ezért is örültem, hogy a General Press elhozta idén nyáron magyarul, mert érdekesnek tűnt a bejegyzése alapján.

Főszereplőnk, Nina Hill Los Angelesben él, egy könyvesboltban dolgozik és álmai életét éli, ahogy meg is jegyzi. Barátaival kvízestekre jár, igyekszik produktívan szervezni a napjait a határidőnaplója és az inspirációs táblája segítségével és otthon egy macska várja. Kiszámítható élete akkor borul fel, amikor a semmiből megtudja, hogy édesapja meghalt és a végrendeletébe ő is belekerült. Nina édesanyja világutazó, fotós, aki a kislányt egy dajkára hagyta - és sosem árulta el, hogy ki az apja. Nina érthető módon le van sokkolva: nem elég hogy kiderült ki volt az apja, ráadásul a népes családja egy városban él vele! 

A családi ügyekkel párhuzamosan elkezd kibontakozni egy fura kapcsolat a rivális kvízcsapat csapatkapitányával, Tommal. Nina eleinte ellenszenvesnek véli a férfit, aki biztosan nem is olvas, és a Harry Pottert is csak filmen látta, ráadásul szereti a sportot - fujjj!

Ha még mindez nem lenne elég szorongó főszereplőnknek, a könyvesbolt felett is sötét felhők gyülekeznek...

pexels
Nina tipikus könyvmoly, introvertált lány, aki a legjobban otthon érzi magát, csendben, a macskája és egy jó könyv társságában. A határidőnaplója és beosztása szent és sérthetetlen, ebből is lesz még konfliktusa. Nem teljesen reménytelen eset, voltak korábban kapcsolatai, de a szorongása néha eléggé megnehezíti az életét. 

Jó volt kikapcsolódni ezzel a regénnyel, amiben ügyesen keveredik a családi dráma, a romantika és a karakterfejlődés. Voltak pontjai, ahol túl egyszerűen oldódtak meg a dolgok, vagy kicsit idegesítő szálak (az új család és Nina közti állandó hasonlóságok keresése..., ja persze a bátyja úgy nyújtózkodik, mint Nina...?). Tetszett a helyszín: Los Angeles - Larchmont városrésze, a könyvesbolt és a kávézók, bárok. A főszereplőben többen magunkra ismerhetünk: a naplózás, a könyvek és az olvasás szentsége, vagy a kívülálló szerep megjelenése miatt is. 

Összességében egy jó romantikus, könyvmolyok szívéhez szóló olvasmány volt - ajánlom! :)

4/5

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2021
Eredeti cím: The Bookish Life of Nina Hill 
Fordította: Gieler Gyöngyi
Oldalszám: 376
Ár: 3690 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg

Nina Hill igazi könyvmoly. A fiatal nő elképesztően magabiztos – a könyvek között. Az élete viszont pont olyan, amilyennek akarta: egy könyvesboltban dolgozik, emellett minden kvízkérdésre csípőből tudja a választ, tökéletesen szervezi a mindennapjait, és van egy Phil nevű macskája. Amikor a sosem látott apja meghal, Nina rádöbben, hogy a férfi hagyatéka nem más, mint számtalan nővér, fivér és unokatestvér – akik ráadásul mind a közelben laknak! És szívesen találkoznának vele! Neki pedig ezzel a rengeteg vadidegennel mind beszélnie kell. És ha mindez nem lenne elég: kiderül, hogy Tom, aki a kvízjátékokban Nina mindentudó ősellensége, a valóságban kedves, vicces srác, és szívesen randizna Ninával. Hát nem tudja, milyen szörnyű ötlet ez? És vajon lehet az élet olyan szép, mint a könyvlapokon?

2 megjegyzés:

  1. Az engem is tökre idegesített, hogy mennyire hangsúlyozták a féltestvérekkel a hasonlóságokat, jujj, túl volt tolva.
    Amúgy tényleg kis kellemes olvasmány, de felejthető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye? :O kikészültem már a végére, hogy jaj de passzol mindenki, meg aki utálja az is mennyire hasonlít rá.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.