Könyves creep-a-thon TBR lista

október 21, 2021

Az októbert kimondottan a fantasynak, a boszorkányos és horror-történeteknek szentelem. Igaz, a terveim közül eddig csak Anne Rice Boszorkányok órája első kötetét tudom felmutatni, a másodikat most olvasom, de a maga 1000 oldalával nem egy gyors olvasmány. Az első kötetet még 2009-ben olvastam, így most ez a havi újraolvasásom is. Ideje befejeznem ezt a sorozatot is, ha már a polcomon tudom a folytatásokat. 

Olyan jó lenne amúgy, ha valamelyik kiadó újra felkarolná Anne Rice-t, tudom a vámpíros történetek már nem divatosak, de annyi más is van a regényeiben: történelem, a helyszínek bemutatása, sugárzik a tudás a könyveiből (ez most a Boszorkányok órája kötetekben is erőteljes, több száz éven keresztül követhetjük a Mayfair-boszorkányok életét).

A várólistámról több könyvet is szeretnék sorra keríteni még ebben a hónapban évben, ezek közül vannak nagyon friss szerzemények is (kedden érkeztek), amik tökéletesen illenek a halloweeni témához. 

A Könyves creep-a-thon olvasási maraton csupán október 31-én fog tartani, de én előtte és utána is tervezek olvasni hozzá. 

Ami esélyes, hogy sorra kerül aznap:
Anne Rice – Ashley Marie Witter: Interview with the Vampire: Claudia's Story (képregény) (sötét borítós könyv és 300 oldal alatti)
Emily Carroll: Through the Woods (képregény) (300 oldal alatti)
- Shirley Jackson: We Have Always Lived in the Castle (legalábbis belekezdenék :)) vagy- ✔ Agatha Christie: Pókháló (sötét borítós könyv és 300 oldal alatti)

A nem olvasós pontok közül biztosan teljesíteni fogom:
- olvass takaróba bugyolálva
- gyertyagyújtás (ideje az új Világok lángja gyertyáimat kipróbálni - vettem direkt halloweenost is :D)
- forró ital és/vagy halloweeni édesség

Amit szeretnék olvasni a Boszorkányok órája után / mellett:
✔ Roboz Gábor (szerk.): Légszomj - Szederbor könyvklub októberi közös könyve
- Daphne du Maurier: Madarak
- Sarah Waters: A kis idegen (várólista csökkentés egyik eleme)
- H. G. Wells: Dr. Moreau szigete
- M. L. Rio: If We Were Villains
- Sárközy Bence (szerk.): Düledék ​palota

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.