Friss könyvek - November

október 09, 2021

Sarah Penner - A ​méregkeverő patikárius
Megjelenik: 2021. november 3., Central Könyvek, 3790 Ft
Egy ​rég elfeledett történet. Egy titkos női szövetség. Egy élet a mérgek és a bosszú árnyékában. Ez A méregkeverő patikárius.
A 18. századi London szűk sikátorainak mélyén egy titkos kis patika körül különös vevőkör alakul. Városszerte azt rebesgetik, hogy a titokzatos Nella gyógykészítménynek álcázott mérgeket árul olyan kétségbeesett nőknek, akik mindenáron meg akarnak szabadulni az életüket megkeserítő férfiaktól. A patikáriust azonban veszélybe sodorja legújabb vevője, egy tizenkét éves, koravén kislány, akinek végzetes hibája olyan események láncolatát indítja el, amelyek a következő évszázadokra is kihatnak.
Eközben napjaink Londonjában egy önjelölt történészkutató, Caroline Parcewell a tizedik házassági évfordulóját tölti magányosan, saját démonai elől menekülve, amikor rábukkan egy apró fiolára, amely megoldhatja a kétszáz évvel ezelőtti gyilkosságok tisztázatlan ügyét. Caroline élete Nella sorsához hasonló, meglepő fordulatot vesz – és nem mindenki marad életben.
A váratlan fordulatokkal és felejthetetlen karakterekkel teli történet a szerző első, mágikus realista regénye sötét titkokról, bosszúról, és arról, hogyan segíthetik egymást a nők akár több évszázad távlatából is.

Mélylevegő Projekt Elmerülő
Megjelenik: 2021. november 4., Libertine Kiadó, 4999 Ft
Normális, ​ha így érzek?
Ha eszedbe jutott már ez a kérdés a benned, veled vagy körülötted zajló események hatására, talán nem ismeretlen számodra a Mélylevegő Projekt, az a fiatal pszichológusokból álló csapat, amelynek célja, hogy tudományos igénnyel, mégis közérthetően osszon meg információkat a mentális egészségről és a hangulatzavarokról a közösségi médiában.
Most az online térből kilépve, az Elmerülőben adják közre tudásukat a leggyakoribb mentális betegségekről, a napjainkra jellemző pszichés problémákról, valamint a mentális egészség megőrzésének lehetőségeiről, miközben nem maradnak el a tőlük megszokott hasznos emlékeztetők, gyakorlati tippek és tanácsok sem. A kötetben a depresszió, a szorongás vagy a pánikzavar mellett olyan kevésbé ismert, ám sokakat érintő jelenségeket is bemutatnak, mint az imposztorszindróma, a gaslighting-effektus, a mérgező pozitivitás vagy az érzékszervi túlterhelés.
Az Elmerülőt haszonnal forgathatják mindazok, akik szeretnék jobban megérteni a saját, belső világukat, vagy kíváncsiak arra, mi zajlik a másik emberben, akik valamilyen mentális betegséggel küzdenek, vagy ismernek olyat, aki ebben érintett, és azok is, akik fontosnak tartják mentális egészségük védelmét.
A Mélylevegő Projekt 2020 óta oszt meg edukatív tartalmakat ismert és kevésbé ismert pszichológiai jelenségekről különböző online platformjain. A projekt nemcsak az ismeretterjesztésre, valamint a lelki egészség támogatására fókuszál, hanem fellép a mentális betegségekkel élőket övező megbélyegzés ellen is. Jelenlétük, legyen az online vagy offline, olyan támogató közösséget hív életre, amelyben senki sincs egyedül a problémáival.

Julia Kelly - Az ​utolsó kert Angliában
Megjelenik: 2021. november 5., Next21 Kiadó, 4490 Ft
Napjainkban: ​Emma Lovett annak szentelte az életét, hogy elhanyagolt kerteket varázsoljon újjá. Most élete lehetőségét kapta: felújíthatja a Highbury-birtok kertjeit, amelyeket példaképe, Venetia Smith tervezett 1907-ben. Amint Emma egyre mélyebbre ás a kert múltjába, régóta lappangó titkok jutnak tudomására.
1907: Venetia Smith ambiciózus, tehetséges kertépítő, a hírneve is egyre gyarapszik, bankárok, iparosok, ügyvédek keresik meg, hogy vidéki házaikhoz látványos kerteket tervezzen. Amikor megbízást kap a Highbury-birtok kertjének elkészítésére, mindent elkövet, hogy sikerre vigye a feladatot. Ez a kert – és akiket e kert révén megismer – örökre megváltoztatja az életét.
1944: A Highbury falu szélén található farmgazdaságba érkezik Beth Pedley, a vidéki lány, akinek egyetlen vágya, hogy otthonra találjon. Stella Adderton, a szakács viszont alig várja, hogy távozzon a Highbury-birtokról, és nyomába szegődjön álmainak. A ház úrnője Diana Symonds, aki megözvegyült, és hiába próbál ragaszkodni a háború előtti életéhez: otthonát rekvirálták és kórházzá alakították, ahol sebesült katonák lábadoznak. Amikor a háború a Highbury-birtok kertjeit fenyegeti, Beth, Stella és Diana, ez a három nagyon különböző nő érintetté válik egy közös titokban, amely aztán évtizedeken át fennmarad.

Herendi Kata, Szabó Eszter Judit - 20 ​önismereti kérdés és válasz a kapcsolatokról
Megjelenik: 2021. november 5., Bookline Kiadó, 3999 Ft
Társas ​kapcsolataink életünk első pillanatától az utolsóig formálnak bennünket. Általuk válunk azzá, akik vagyunk, és nekik köszönhetően változunk és fejlődünk folyamatosan. Ám nem mindegy, milyen irányba. A kapcsolataink építhetnek és rombolhatnak, jó helyekre és tévutakra is vihetnek bennünket. Minden kapcsolat tükör, amely megmutathatja a válaszokat életünk fontos kérdéseire. Minden emberi kapcsolat esély arra, hogy tanuljunk valamit önmagunkról. Egymás szemében olyasmit is megláthatunk magunkról, ami egyébként rejtve maradna. Ehhez az önvizsgálathoz, az őszinte tükörbe nézéshez ad kapaszkodókat és újszerű szempontokat ez a könyv, hogy ezáltal közelebb kerülhessünk önmagunkhoz és egymáshoz is. A Pszichoforyou online magazin szerzőinek második kötete a szülő-gyerek kapcsolatokat, a baráti kapcsolatokat, a testvérkapcsolatokat, a munkakapcsolatokat és a párkapcsolatokat egyaránt érintő kérdésekkel foglalkozik. A fejezetek és a könyvben található gyakorlati feladatok olyan felismerésekhez vezethetnek, amelyek révén szorongás nélkül, bátran indulhatunk egymás, és ezzel együtt egy teljesebb élet felé.

Theodora Goss - Különleges ​hölgyek európai utazása I-II. (Athéné Klub 2.)
Megjelenik: 2021. november 10., Metropolis Media, 6890 Ft
Az alkimista lányának különleges esete folytatásában Mary Jekyll, Beatrice Rappaccini, Catherine Moreau, Justine Frankenstein és Diana Hyde, miután segítettek Sherlock Holmesnak és dr. Watsonnak a Whitechapel-gyilkosságok megoldásában, békésen éldegélnek a londoni Jekyll-házban.
Ám amikor Mary táviratot kap arról, hogy Lucinda van Helsinget elrabolták, az Athéné Klubnak az Osztrák–Magyar Monarchiába kell utaznia, hogy megmentsenek egy újabb, rettenetes kísérlet alatt álló fiatal nőt.
Hol van Lucinda, és mit csinált Van Helsing professzor a lányával? Meg lehet még menteni őt időben? Marynek és barátainak új szövetségeseket kell találniuk, szembe kell nézniük régi ellenségeikkel, és meg kell akadályozniuk, hogy a titkos Alkimista Társaság megvalósíthassa terveit.
Itt az ideje, hogy a szörny-leányok legyőzzék a múltat, és kezükbe vegyék saját sorsukat.

M. C. Beaton - Ha ​egy üzlet beindul (Deklassz' Szálloda 1.) 
Megjelenik: 2021. november 11., Lettero Kiadó, 3490 Ft
Ha ​egy üzlet beindul! – Az Agatha Raisin sorozat kedvelőinek
Az élet nem egyszerű, ha arisztokratának születsz, de nincs egy vasad sem. Így van ezzel Lady Fortescue is. Csakhogy neki zseniális ötlete támad: mi lenne, ha londoni, egykor pompás, mára megkopott házát elegáns szállodává alakítaná?
Tervéhez kiváló segítőket talál: csupa hozzá hasonló, elszegényedett előkelőt. Például belép a csapatba Sir Philip – mondjuk úgy, kreatív ügyvezetőként. Tőle egy kis tolvajlás sem áll távol, ha a szálloda érdekei úgy kívánják. A felszolgált ételekért pedig Miss Harriet James, egy vagyontalan kisasszony lesz a felelős, akire pár éve még francia szakács főzött. És az üzlet csodásan beindul. Kár, hogy semmi sem lehet tökéletes…!
Vicces félreértések, ravasz cselszövések és meglepő kalandok sora vár a lelkes csapatra ebben a fordulatos és romatikusan szórakoztató regényben a nagysikerű AGATHA RAISIN és HAMISH MACBETH sorozatok szerzőjétől.
„Bájos és humoros. Igazi csemege az olvasóknak.”
BOOKLIST
„M. C. Beaton a színes történetek mestere.”
PUBLISHERS WEEKLY

Nína Björk Jónsdóttir · Edda Magnus - Hogyan ​éljünk izlandiul
Megjelenik: 2021. november 14., Scolar Kiadó, 6775 Ft
A ​tűz és jég országaként is emlegetett Izland az ellentétek földje: hatalmas gleccserek és aktív vulkánok, éjféli napsütés nyáron és a legrövidebb nappal télen, ősi nyelv és a legmodernebb technikai újdonságok. Ennek az országnak gazdag és változatos kultúrája ugyanolyan egyedülálló, mint lenyűgöző tájai. A Hogyan éljünk izlandiul bennfentes és tökéletes útmutató ehhez az északi nemzethez. Lehet, hogy ettél már skyrt reggelire, és hallgattad már Björk zenéjét, de mennyit tudsz az igazi Izlandról, azokról a helyekről, amelyek páratlanul egyedivé teszik ezt a szigetet? A két barátnő, Nína Björk Jónsdóttir és Edda Magnus összegyűjtötték az izlandi zene és irodalom, a kulturális attitűdök, az étkezési hagyományok és ünnepek legérdekesebb tudnivalóit, így a világ többi része is megismerheti és hasznosíthatja a régi skandináv bölcsesség és a liberális modern hozzáállás különleges keverékének minden értékét. Ez a gyönyörű és inspiráló könyv betekintést enged a progresszív és békés izlandi nemzet életébe, amelynek középpontjában a szabadság, a közösség és az egyenlőség áll, és feltárja, miért számít továbbra is Izland a világ egyik legboldogabb országának.

Durian Sukegawa - Édes ​palacsinta

Megjelenik: 2021. november 15., Művelt Nép, 3780 Ft
Sentaro élete kudarc minden téren: priusza van, sokat iszik és puszta emlék, hogy valaha író akart lenni. Az idő múlását már csak a cseresznyefa virágzás jelzi. Egy kis cukrászdában dolgozik, ahol dorajakit árul, egy édes vörösbab krémmel töltött palacsintát. De aztán minden megváltozik. Megjelenik az életében Tokue, egy idős asszony, akinek az ízületi gyulladástól eltorzultak az ujjai, és akinek zavaros a múltja. Tokue csinálja a legjobb édes vörösbab krémet, amit Sentaro életében kóstolt, és az asszony kezdi megtanítani a mesterségére, ám miközben elmélyül a barátságuk, elkerülhetetlenül nehezedik rájuk a társadalmi elvárások nyomása, és Tokue sötét titka is napvilágra kerül. Az Édes palacsinta megindító regény a múlt terhéről és a barátság feloldozó erejéről. Durian Sukegawa gyönyörű regénye világszerte rabul ejti az olvasók szívét.
[ez tavaly óta tolódik, remélem idén tényleg megjelenik :O]

Rachel Smythe - Lore ​Olympus – Olümposzi história 1.
Megjelenik: 2021. november 16., Ciceró, 6990 Ft
Botrányos ​pletykák, vad bulik és tiltott szerelem – tekints bele az istenek éjszakai életébe Rachel Smythe stílusos képregényében, mely kortárs környezetben gondolja újra a görög mitológia legismertebb történeteit.
Perszephoné, a tavasz ifjú istennője nemrég érkezett Olümposzba. Anyja, Démétér a halandók világában nevelte fel, de miután lánya ígéretet tesz neki, hogy szent szűzként tanul tovább, megengedi, hogy az istenek pörgő, csillogó világába lépjen. Amikor Perszephonét szobatársnője, Artemisz elviszi egy buliba, az egész élete a feje tetejére áll: találkozik Hádésszal, és azonnal szikra lobban közte és az Alvilág sármos, de félreértett uralkodója között. Perszephoné belegabalyodik az Olümposzt uraló intrikák és viszonyok szövedékébe, miközben megpróbálja megtalálni a helyét – és a valódi hatalmát.
Az Eisner-díjra jelölt webképregénynek ez a kiadása egy új előzménytörténetet is tartalmaz, és a görög panteont egy rendkívül szellemes és romantikus képregényben repíti el a modern korba.
Az első kötet a Webtoon első számú képregényének, a Lore Olympusnak az 1–25. fejezeteit tartalmazza.

Richard Osman - A ​férfi, aki kétszer halt meg (A csütörtöki nyomozóklub 2.)

Megjelenik: 2021. november 16., Agave Könyvek, 4480 Ft
A következő csütörtökön újra együtt a nyomozóklub. Elizabeth levelet kapott egy régi kollégájától, aki fontos szereplő volt a nő életében. A férfi most a segítségét kéri egy olyan üggyel kapcsolatban, amelyben ellopott gyémántok és egy rettegett maffiafőnök is szerepel, és ami miatt veszélyben forog az élete. Miközben egyre nő a halottak száma, Elizabeth csatasorba állítja Joyce-t, Ibrahimot és Ront a kíméletlen gyilkos utáni hajszában. És ha még a gyémántokat is megtalálnák, az lenne csak az igazi ráadás. Ezúttal azonban egy olyan ellenséggel néznek szembe, akinek nem jelentene különösebb gondot eltenni négy öregembert az útból. Vajon képes lesz a csütörtöki nyomozóklub elkapni a gyilkost, mielőtt ő kapná el Elizabethéket?

Kleinheincz Csilla (szerk.) · Roboz Gábor (szerk.) - Az ​év magyar science
fiction és fantasynovellái 2021

Megjelenik: 2021. november 17., GABO, 4490 Ft
Biológiai gépek és vízi tündérek, élmunkás táltosok és underground vámpírkolóniák, hullámok fehérítése és játék a halállal: a 2018-ban indult antológiasorozat idei kötetében tizenöt különös és izgalmas novella található ismert és új szerzőktől. A művek szerzői: Nagy Viktória, D. Kovács Tünde, Erdei Lilla, László Zoltán, Rusvai Mónika, Farkas Balázs, Körmendi Ágnes, Komor Zoltán, Palágyi R. László, Juhász Viktor, Láng Anikó

Végh-Fodor Mónika - Latte ​Liverpoolban
Megjelenik: 2021. november 19., Könyv Guru Kiadó, 2990 Ft
Kedves Olvasó!
Ha olyan történetre vágysz, amelyben megtalálhatod a valós élet meseszerűségét, akkor gyere velem, igyál egy jó kávét, és hagyd, hogy a történetmesélés magával ragadjon! Feltűnik majd Móricz, jobb életre inspirál, de a fordulatot nem ő hozza, habár köze lesz hozzá az irodalomnak...
A Dunától indulunk, de kikötünk a Mersey partján is, Liverpoolban, hogy aztán a Tisza és a kis Túr vidékén járhassunk. Egy "rendes romantikus" regényben a folyók partján szerelemnek kell szövődnie, ebben a mesében sincs ez másként. DE: történetünk hősnője valami mást is talál könyves-kávés-irodalmi utazásai során! Megtalálja a saját családtörténetét, megérti a sorsát. És megtörténik, amire mindannyian vágyunk: kerek lesz az élet.
Vigyázat! Ez mégsem egy rózsaszín történet, ez egy igaz történet (is lehetne) - amelyhez olyan tartalmas és gyönyörű olvasásélményt kívánok, mint egy jó Latte Macchiato egy liverpooli kávézóban.
 
Sara Gay Forden - A ​Gucci-ház
Megjelenik: 2021. november 19., Könyvmolyképző Kiadó, 4599 Ft
Patrizia Reggiani azért ölette meg a volt férjét, Maurizio Guccit 1995-ben, mert a férfi vadul és korlátok nélkül költekezett? Vagy azért tette, mert a fényűző életet élő exe feleségül akarta venni a szeretőjét, Paola Franchit? Vagy lehet, hogy egyáltalán nem is ő tette?
A Gucci-dinasztia lejtmenetének, összeomlásának és újjáéledésének magával ragadó történetével Sara Gay Forden becsempész bennünket az ügy színfalai mögé, felfedve korunk legnagyobb divatdinasztiájának szenvedélyeit, hatalmát és gyenge pontjait.


Rainbow Rowell · Sam Maggs - Fangirl: ​Manga 1.
Megjelenik: 2021. november 22., Fumax Kiadó, 2995 Ft
Cath Simon Snow-rajongó. Oké, mindenki Simon Snow-rajongó, de Cath számára ez maga az élet. Sokan állítják, hogy már kinőttek ebből a közegből, ő mégis képtelen maga mögött hagyni…
Eddig nem volt szüksége valóságos barátokra – hisz ott van az ikertestvére, Wren és a több ezer fős online Simon Snow-közösség, akik számára fanfictiont ír. De most, hogy elkezdi a főiskolát, Cath teljesen kikerült a komfortzónájából, elszakadt Wrentől, és még a pasija is másik iskolába kerül. Figyelmét azonban leköti a rengeteg új ember, aki körülveszi őt: a goromba szobatársa, akinek a barátja elbűvölő, a kreatív írást oktató tanárnője, ráadásul felbukkan még egy jóképű írótárs is…
A Rainbow Rowell idehaza is nagy sikert aratott regényéből készült szemet gyönyörködtető mangaadaptáció nemcsak friss ízt ad a jól ismert és szeretett történetnek, de még új jelenetekkel is színesíti azt.
 
Robert Lacey - A ​Korona – The Crown
Megjelenik: 2021. november 22., Taramix Kiadó, 4900 Ft
Mi a valóság és mi ami pusztán fantázia? Mi az igazság és mi a legenda?
A Korona - The Crown : különleges könyvsorozat első kötete amely a II. Erzsébet angol királynő életét feldolgozó Netflix sorozat alapján készült.
Az ifjú hercegnő számára az 1952-es év tragikus fordulatot hoz: apja váratlanul meghal és Erzsébetnek - aki ekkor már feleség és anya - szembesülnie kellet élete legnagyobb feladatával; el kellett foglalnia a trónt és egy roppant birodalom kormányzásának terhét kellett vállaira venni. Nagy-Britannia lassan távolodott a háború nyomasztó árnyaitól, választ kellett találnia az új korszak új kihívásaira. E közben családi kapcsolatai sem könnyítették meg életét: édesanyja kételkedett házasságában, férje önérzetén csorbát ejtett az, hogy háttérbe kellett vonulnia, lázadó húga botrányos szerelmi viszonya pedig kínos epizód a korona és az egyház kapcsolatában. Miként születik a tapasztalatlan hercegnőből királynő, akinek minden döntését - legyen az magánéleti vagy államot érintő - egyetlen cél vezérli: a birodalom érdeke amely felett a Korona ragyog. Beleshetünk a történelem és a filmkészítés kulisszái mögé miközben átélhetjük egy nem mindennapi család örömeit, kétségeit és küzdelmeit.
A könyvet több száz fotó teszi teljessé.
 
Christine Kerdellant - Eiffel ​titkai
Megjelenik: 2021. november 22., Cartaphilus, 3999 Ft
Az Eiffel-tornyot mindenki ismeri – alkotóját, Gustave Eiffelt már jóval kevesebben. Pedig a mérnökzseni keze nyomát mindenhol megtalálni a modern világban, legyen szó a New York-i Szabadság-szoborról, a budapesti Nyugati pályaudvarról vagy Porto vasúti hídjáról. Hosszú élete során Eiffel volt ünnepelt sztármérnök, börtönbüntetésre ítélt sikkasztó és korát megelőző felfedező. Az életét övező diadalok és botrányok magukért beszélnek, de magáról az emberről, a feleségét fiatalon elveszítő férjről, a lányát imádó apáról vagy a gyermekkori szerelmét az Eiffel-torony alakjában halhatatlanná tévő férfiról alig esik szó.
A neves francia újságírónő, Christine Kerdellant hiánypótló regényes életrajza végre bemutatja az embert, aki alkotásaival és találmányaival az egész világot átformálta.
 
Edward Rutherfurd - Sarum
Megjelenik: 2021. november 22., Alexandra, 5999 Ft
A ​Stonehenge varázslatos látképével a hátterében magasodik Salisbury katedrálisa. Az ősi Sarum vidéke ez, ahova Edward Rutherfurd eme korai, lélegzetelállító remekművében kalauzolja olvasóit, és a tőle megszokott rendkívüli gazdagsággal meséli el Anglia viharos történelmét a jégkorszak végétől egészen napjainkig.
A Sarum családi sagája évezredeken át hömpölyög. Hwll, az északi vadász a fagyos tundráról menekül dél felé, Nooma, a kőfaragó állhatatos, évtizedeken át tartó munkával emeli magasba Stonehenge-et, harminckét évszázaddal később pedig utódja, Oswald Mason húzza fel a Salisbury katedrális ég felé nyúló tornyait. Az emberi történelmet átölelő elbeszélés során pedig kelta dűnék, római utak, angolszász kolostorok, normann kastélyok, középkori mezővárosok és viktoriánus vidéki birtokok elevenednek meg.
Edward Rutherfurd elképesztő alapossággal megírt művében népvándorlások és hódítások hullámain, a lovagok felemelkedésén és hanyatlásán, szabadságharcon és ipari forradalmon át egészen a sarumi zsidók üldözéséig követhetjük az évszázadok során összefonódó családi sorsokat, és bepillantást nyerhetünk Anglia és lakói csodálatosan változatos történelmébe.

Arkady Martine - Birodalomnak ​nevezett emlék
Megjelenik: 2021. november 24., GABO, 5490 Ft
Amikor Mahit Dzmare nagykövet megérkezik a több bolygórendszerből álló Teixcalaani Birodalomba, megtudja, hogy elődje – a kicsi, de függetlenségét harciasan őrző Lsel Bányászállomás nagykövete – halott. Azt azonban senki sem hajlandó beismerni, hogy a férfi halála nem baleset volt, sem azt, hogy Mahit lehet a következő áldozat: ehhez túlságosan is nagy a politikai bizonytalanság a császári udvar legmagasabb köreiben. Mahitnak fel kell göngyölítenie, ki áll a gyilkosság hátterében, meg kell mentenie önmagát és állomását Teixcalaan megállíthatatlannak tűnő terjeszkedésétől. Mindeközben egy túlságosan is vonzó idegen kultúrában kell elboldogulnia, és rejtegetnie egy olyan horderejű technológiai titkot, amely egyszerre jelentheti állomása bukását, és akadályozhatja meg összeomlását.
 
Brian Herbert · Kevin J. Anderson - Dűne: ​Caladan hercege (Dűne: Caladan-trilógia 1.)
Megjelenik: 2021. november 24., GABO, 4590 Ft
LETO ATREIDES a békés Caladan bolygó hercege, aki igyekszik távol maradni a politikai csatározásoktól. Ám az Impérium tele van cselszövéssel.
Egy szakadárokból álló szervezet merényletet kísérel meg a Padisah Császár, IV. Shaddam ellen. Vladimir Harkonnen báró, az Arrakis kormányzója titokban még nagyobb vagyonra és hatalomra próbál szert tenni a fűszer segítségével. A Bene Gesserit tagjai haldokló rendtársuk látomásaitól vezérelve ősi embernemesítési programjuk fordulópontjához érkeznek. Mindeközben a Caladanon egy rejtélyes kábítószer szedi áldozatait, aminek nyomai a feltérképezetlen vadonba vezetnek.
Frank Herbert fia, Brian Herbert és írótársa, Kevin J. Anderson a klasszikus Dűnéből ismerős történet előzményében megmutatják, milyen események vezettek az Atreides-ház végzetének beteljesedéséhez és a sivatagbolygó, a Dűne felemelkedéséhez.
 
Mark Forsyth - A részegség rövid története - Mikor, mit, hol és hogyan ivott az emberiség az őskortól a jelenig?

Megjelenik: 2021. november 26., Lettero, 4490 Ft

Szinte az összes kultúrában szerepet kapott az alkohol. És ahol alkohol volt, ott részegség is. De koronként és helyenként másképp értelmezték, mi is valójába az alkohol okozta bódulat.
Mert minden attól függ, mikor élsz és ki vagy. Mit ittál volna egy poros, útszéli kocsmában az ókori Babilóniában? Legjobb tipp: kézműves sört. És vacsora után egy ógörög symposiumon? Vigyázz, a házigazda árgus szemekkel figyeli, mennyi fogy a kraterből. Vajon tényleg folyékony a reggelid, ha a középkorban születsz? Türelem, ez is kiderül…
A szenzációsan okos Mark Forsyth kultúrtörténeti munkája nem száraz tények összelapátolt betűkupaca. Az elmúlt 10 000 év egyik legfontosabb témáját dolgozza fel tudós alapossággal és káprázatosan szellemes stílusban.

Taylor Jenkins Reid - Daisy ​Jones & The Six
Megjelenik: 2021. november 29., Könyvmolyképző Kiadó, 3899 Ft
Rock ​and roll a javából! Hamarosan tv-sorozatként is hódít!
Mindenki ismeri a Daisy Jones & The Sixet, de hogy miért oszlott fel az együttes a népszerűségük csúcsán, azt senki sem tudta… Mostanáig.
Daisy Los Angeles-i tinédzser a hatvanas évek végén, aki a Sunset Strip klubjaiba kéredzkedik be, rocksztárokkal fekszik le, és arról álmodik, hogy egy nap majd a Whisky a Go Góban énekelhet. Bár a szex és a drogok is magukkal ragadják, az igazi szenvedélye a rock’n’roll. Húszéves korára felfedezik a hangját és páratlan szépségét, mely könnyen őrültségre sarkallja az embereket.
Ekkor vált egyre népszerűbbé a The Six is, a mélabús Billy Dunne együttese. Első turnéjuk előestéjén Billy barátnője, Camila megtudja, hogy terhes, és az apaság és a hírnév nyomása túl sok Billynek, akivel kissé elszalad a ló a turnén.
Daisy és Billy útja akkor keresztezi egymást, amikor egy zenei producer rájön, hogy a megasiker kulcsa a páros összehozása. És ami ezután történik, az már maga a legenda.
Ezt a mítoszt járja körbe ez a lebilincselő és felejthetetlen regény, amely a hetvenes évek egyik legnépszerűbb bandájának történetét meséli el visszaemlékezéseken keresztül. Taylor Jenkins Reid tehetséges író, aki új szintre lép a Daisy Jones & The Sixszel, különleges és egyedülálló hangjával zseniálisan mutat be egy kivételes helyet és időszakot.

Natalie Jenner - A ​Jane Austen társaság
Megjelenik: 2021. november 29., Tóthágas Kiadó, 4399 Ft
„A ​szeretet, a szerelem, a társadalmi rang és a pletyka olyan összetett tánca ez a regény, melyre még Jane Austen is büszke lenne.”
– BookBub
Közvetlenül a második világháború után az eldugott angol falucskában egy hasonló érdeklődésű emberekből álló, szokatlan társaság szerveződik, hogy valami egészen rendkívülit hozzanak létre.
Mintegy száz évvel korábban a kis angol falu, Chawton volt Jane Austen, Anglia egyik legnagyszerűbb írójának utolsó otthona. A nagy házban most távoli leszármazottak élnek, a régi birtok pedig hanyatlásnak indult. Ám a szerző és a regényei iránti lelkesedés tovább él a faluban; buzgó rajongói – a helyi doktor, a gyászoló özvegy, a birtok jogtanácsosa, a fiatal szobalány, a magányos gazda és Jane egy távoli rokona, kiegészülve egy műkereskedővel és a híres hollywoodi filmsztárral –, megalakítják a Jane Austen Társaságot, hogy megőrizzék az írónő szellemi örökségét, és népszerűsítsék a műveit. Egy haláleset miatt azonban a birtok és vele együtt Austen öröksége, így a társaság küldetése is veszélybe kerül, ám a társaság ekkorra már jóval több ennél. Miközben a tagok életét számtalan tragédia árnyékolja be, és a háború okozta veszteségekkel is szembe kell nézniük, az átélt traumák feldolgozásában éppúgy segítik egymást, ahogyan Austen történetei segítették őket egész életükben.

Rainbow Rowell - Csak ​így tovább
Megjelenik: 2021. november 29., Fumax Kiadó, 4495 Ft
Simon ​Snow a legbénább Kiválasztott, akit valaha kiválasztottak.
Ez szobatársa, Baz szerint is így van. És lehet, hogy ő egy kibírhatatlan, törtető vámpír, de úgy tűnik, nem téved. Simon gyakran a varázspálcáját sem tudja működésre bírni, és többször gyújt fel dolgokat, mint ami egészséges. Mestere, a Mágus kerüli és titkolózik előtte, kapcsolata a barátnőjével mintha megfeneklett volna, és ha Baz valóban az esküdt ellensége, vajon miért tölti el aggodalommal, hogy nem jelent meg a tanévkezdésre?
Ráadásul a teljes Mágusvilág életét évek óta fenyegeti egy mágiaevő szörnyeteg, az Alattomos Üresség, aki nem mellesleg egy az egyben úgy néz ki, mint Simon. A prófécia szerint Snow fogja legyőzni a pusztító gonoszt, de hogy miként, az egyelőre mindenki számára rejtély, beleértve magát Simont is.
De ha az ember a világ leghatalmasabb erejű mágusa, akkor a szellemektől, veszélyektől és titkoktól mentes élet szóba se jöhet…
Rainbow Rowell a Fangirlben már bemutatta nekünk Simont és Bazt – most pedig végre elolvashatjuk elsöprő sikerű, varázslattal, szörnyekkel és romantikával teli történetüket!

Jessica Fellowes - Gyilkosság ​a vonaton (Mitfordi rejtélyek 1.)
Megjelenik: 2021. november 30., Pioneer Kiadó, 4499 Ft
1919, ​Anglia. A veszélyes, kiszámíthatatlan nagybátyjával és magát agyondolgozó anyjával együtt nyomorban élő Lousia Cannon szebb életről álmodik, lehetőség szerint minél messzebb Londontól. A fiatal lány számára a megváltást jelenti az Oxfordshire gyönyörű vidékén található Mitford házban kínálkozó munkalehetőség, ahol a Mitford nővérek mellé keresnek szolgálót. Lousia Cannon egyszerre lesz a hat lány dajkája, gardedámja és a legidősebb nővér, a 16 éves, éles eszű és éles nyelvű Nancy bizalmasa.
A környéket eközben egy hátborzongató rejtély tartja lázban: a legendás ápolónő, Florence Nightingale keresztlányát, Florence Nightingale Shore-t fényes nappal gyilkolják meg egy vonaton. A szövevényes ügybe Louisa és Nancy is belekeveredik, de mit tehet két fiatal lány egy olyan gyilkossal szemben, aki bármire képes, hogy elkerülje a lelepleződést?
Jessica Fellowes megtörtént eseményeken alapuló regénye egyszerre idézi meg Agatha Christie klasszikus bűnügyi történeteit és a Downton Abbey hangulatát. A Mitfordi rejtélyek az elmúlt évek egyik legnagyobb nemzetközi sikert arató brit krimisorozata.

James Norbury - Nagy ​panda és kis sárkány 
Megjelenik: 2021. november 30., 21. Század Kiadó, 3490 Ft
Vezérlő ​fény a sötétebb hónapokban – gyönyörű, illusztrált kiadvány két barátról, és elgondolkodtató utazásukról, amelyet a buddhista filozófia inspirált.
– Mi fontosabb – kérdezte nagy panda –, az utazás vagy a megérkezés?
– Az útitárs – mondta kis sárkány.
Nagy panda és kis sárkány barátok. Együtt utaznak végig az évszakokon, nappalokon és éjszakákon, esőben és napsütésben. Miközben kint vannak a természetben, reménnyel és inspirációval telíti őket a környezetük, hogy rájöjjenek, még a legsötétebb napokon is ott a bizonyosság: a tavasz mindig visszatér.
Érezd át nagy panda nyugalmát, aki mindig eszünkbe juttatja, hogy mik az igazán fontos dolgok, és nem mulasztja el kiélvezni az apró, egyszerű pillanatokat.
Fedezd fel mindennapjaid világát kis sárkány kíváncsi tekintetével, akinek, bár a termete kicsi, a szíve nagy.
A két barát utazása a folyton váltakozó évszakokon át tart – csatlakozz hozzájuk, ahogyan rájönnek, hogyan éljenek a pillanatban, békéljenek meg a bizonytalanságokkal, és merítsenek erőt, hogy együtt legyőzzék az életben felbukkanó akadályokat.
„A két barát gyakran eltéved, de gyönyörű helyeken találják magukat, amelyekre soha nem bukkantak volna rá, ha rögtön a jó úton indulnak el. A rajzok éppolyan bájosak, mint a Micimackóban, a szöveg pedig ősi mondások mélységét hordozza.” – GUARDIAN
James Norbury író, rajzoló és illusztrátor. Imádja a természetet és az állatokat. Egyetemen zoológiát tanult, majd a diplomát követően egy darabig Írországban élt. Angliába visszatérve több városban is lakott, és az idő egy részében egy lakóhajó volt az otthona. Jelenleg Swansea városában élnek a feleségével és hét macskájukkal.

Jules Wake - Hóesés ​Notting Hillben
Megjelenik: 2021. november 30., Libri, 3999 Ft
Szórakoztató ​és szívmelengető karácsonyi románc.
Tökéletes olvasmány mindazoknak, akik szeretik a Hugh Grant-féle romantikus vígjátékokat.
A kedves és bohókás Viola Smith a Londoni Metropolitan Operatársulat zenekarában brácsázik, és a főnöke kérésére kénytelen segíteni az egyik Notting Hill-i iskolában a karácsonyi műsor összeállításában.
Nate Williams igazi Grincs: nem mondhatni, hogy fellelkesítené a közeledő karácsony gondolata. Ám mivel a kislánya, Grace a főszereplő az ünnepi műsorban, beadja a derekát, és segít Violának a szervezésben.
Viola és Nate között úgy szikrázik a levegő, mint a parázs a Portobello Road-i piacon a sült gesztenye alatt. És amikor Londonban havazni kezd, Viola és Nate azon kapják magukat, hogy csapdába estek. Ráadásul nem is egybe…
Húszévnyi PR-karrier után Jules Wake szakmát váltott, hogy több ideje és energiája legyen az írásra. Napközben egy általános iskolában dolgozik, éjjelente pedig romantikus történeteket ír – olyanokat, amilyeneket maga is mindig szívesen olvasott.

4 megjegyzés:

  1. Ú, az a kertes könyv nagyon jól néz ki, meg olyan igazi cottagecore feelingje van! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is most emiatt vonzott :D Keresek ezeket a könyveket (is).

      Törlés
  2. De jó ez a válogatás, köszi, még karácsonyra való ajándékot is találtam benne apukámnak! :D (Izland), az Édes palacsinta pedig engem is érdekel, szerintem ajándékba kérem majd.
    Ez a Highbury birtok meg kicsit ilyen Downton Abbey. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a visszajelzést :) Nagyon vonz engem is az a könyv, na meg a palacsintásra már csak amiatt is kíváncsi vagyok, mert egy éve várom :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.