Mi fér még bele 2020-ba?

december 11, 2020

Nem is akartam ilyen listázós bejegyzést írni, de ma letisztáztam, hogy milyen molyos kihívásokat szeretnék idén teljesíteni. Nagyjából reális célt lőttem be magamnak (5 könyv) - két fantasy, egy karácsonyi regény ill. két új szerzemény lesz a jelenleg párhuzamosan olvasott Édes Anna és a Calm Christmas kötet mellett a terv.

 Havi egy újraolvasás - erre Kosztolányi Édes Annáját választottam, amit 10 éve olvastam utoljára. Már elkezdtem  - biztosan befejezem (talán már ezen a hétvégén).

Olvass el 10.000 oldal fantasyt 2020-ban is! - erre, ha jól számoltam, már csak 756 oldalt kellene olvasnom, ez kb két könyv. Az egyik választottam Katherine Arden A lány a toronyban, ami a 2019-es fantasy megjelenések kihívásra is jó lesz. A másik nehezebb volt, mert olyan könyvet akartam, ami szintén 2019-es megjelenés, végül Rusvai Mónika a Tündöklő c. regényét lőttem be. A kettő 856 oldal,  szóval ha mindkettőt el tudom olvasni a hónap végééig, akkor két kihívást is teljesítek.

✔ Josie Silver Egy ​decemberi nap regényét is szeretném sorra keríteni, ez már a decemberi listámon is szerepelt, és jól jönne a Szeretem a karácsonyt! és az Advent 2020 kihívásokra, mindkettőnél már csak egy könyv hiányzik a teljességhez :D

Hangolódjunk együtt Karácsonyra! kihíváshoz is már csak egy olvasmány kell: "egy könyv, amit idén karácsonyra kaptam". Erre több esélyes is van - a legutolsó Libri rendelésemből Christelle Dabos A tél jegyesei sorozatán 4. része vagy Zita barátnőm karácsonyi ajándéka.

✔ Plusz az idei utolsó (?) recenziós kötet: Stephen Fry Héroszok, ami épp ma érkezett meg. A Mítoszt könyvtárból hoztam ki és a tavasz egyik legjobb olvasmánya volt, ezért nagyon kíváncsi vagyok a hősök regéire is. A sorozat 3. része, Troy (Trója) idén októberben jelent meg, remélem majd ezt is olvashatjuk magyarul!

Pupilla is összeállította a listáját az év végi olvasmányterveiről.


Ti mit szeretnétek olvasni a következő szűk három hétben?

3 megjegyzés:

  1. Jól haladsz! :) Én a Kosztolányit fejezem be ma a tervek közül, és a Karinthyt kezdem. ;) A Sakknovellát hamar elolvastam (ajánlom neked is!) Az Acél nem tudom belefér-e még, valószínű inkább a Pilátust fejezem be. A Tükörjáró hogy tetszik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Karinthyba belelapoztam ma délután (Anya megkapta tőlem) - ígéretesnek tűnik! Tükörjáró elég tömény, meg már fáradtan kezdtem bele tegnap este, de remélem jó lesz! Szerencsére az eleje tele van ismétléssel - szereplők bemutatása, ilyen még nem volt, de jól jött!

      Törlés
    2. Az nem is baj, tök jó, ha felfrissíti kicsit a szereplőket. ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.