Célok 2021-re

december 17, 2020

Tavaly és tavaly előtt is már december elején-közepén elkezdtem lezárni az olvasós-évemet és elkezdtem tervezgetni a következő évre. Most sincs ez másként, amikor december elején már elkezdtem összegyűjteni, hogy mi fér bele az évbe, akkor az már elindította bennem az évösszegzés gondolatait. 

2020-as tervek voltak (ugyanazok, mint a 2019-es):

kevesebb könyvet venni, és megszabadulni a régóta várólistás könyvektől - ez idén sem jött össze, kereken 100 könyv került hozzám idén, de 37 db-tól meg is váltam (a korábbi évekből hozzám kerültektől főleg)

-- hamar elolvasni, amit beszereztem - van, amit sikerült, de ismét beragadt jó néhány könyv, főleg a kiadóktól tavasszal vásárolt kupacok. Az idei szerzeményeim 67%-át olvastam el pillanatnyilag, de tudom, hogy a karácsonyi időszak alatt több saját könyvre sort fogok keríteni ill. jelenleg is egy sajátot olvasok (Héroszok).

több szépirodalmi könyvet olvasni - ez idén is sikerült, bár kimondottan nem 1001 könyv listás darabokat, de néhány könyvvel bővült az a listám is. A Manderley-ház asszonyával pl, ami régi adósságom volt és nagyon tetszett!

rugalmasan alakítani a kihívásokat - várólistákat: ez is jól ment, szépen kialakult, hogy mik váltak nagyon fontossá számomra: a saját kihívásaim, mint pl. a Könyvbingó, a versek, a havi legalább egy újraolvasás és Agatha Christie, na meg néhány képregény, ezen felül bátran jelentkeztem le és fel kihívásokra, listákra.

"2020-ban szeretném folytatni a kevésbé tervszerű olvasás, jobban szeretnék hallgatni a megérzéseimre, ill. amit eddig sikerült több könyvnél hogy a megvárjam amíg lefutnak a könyvek megjelenése körüli hájp, és a valós értékelések alapján döntsek kell-e nekem valami. Persze ezt a legnehezebb megállni, mert minden IS érdekel :D"

2021-es terveim

- TÉNYLEG kevesebb könyvet venni és erőteljesen szelektálni a meglévőket. Mondjuk ezzel idén se volt gondom, több régebbi kedves könyvtől megváltam, mert úgy éreztem már nincs szükségem rájuk (ilyenek voltak pl Cserna-Szabó vagy Kőrösi Zoltán könyvei - bocsi :O). Nyáron ki kellett pakolnom az összes könyvemet, mert festés volt nálunk, hát - nem akarok újra 600+ könyvek hordozni ide-oda legközelebb :D

- az aktuális szerzeményeket hamar elolvasni, a baj mindig a nagyon akciós könyvekkel van, amikről tudom hogy jók, de épp nincs hozzájuk hangulatom. A nagyon várt megjelenésekkel nincs ilyen gondom, mert azokra általában szánok időt.

- jobban megválogatni mit olvasok. Idén már 234 könyvet olvastam el - jó, ebben vannak versek, mesék, képregények, de év végére - vagy akár az évszakos listáknál jövök rá, hogy ennek felére emlékszem igazán, mindig kisebb része van igazán hatással rám.

Kihívások molyon, amiket szeretnék teljesíteni:

Sajátjaim:

Danlin X év X nemzetes kihívása, erre mindig szeretem összeválogatni a különféle nemzetek irodalmait.

Évszakos krimi kihívás - erre szinte mindig Agatha Christiet olvasok :)

Várólistacsökkentés 2021 - igen, újra megpróbálkozom vele én is!

7 megjegyzés:

  1. Jövőre én is szeretnék kevesebb könyvet venni. Idén eddig 96 a mérleg, és sajnos nekem eléggé siralmas az olvasási rátám ezekből.
    A Könyvbingóra már jelentkeztem, a Havi egy képregényre is mindenképpen fogok! :)
    2021-ben pedig végre én is megint részt fogok venni a Várólistacsökkentésen! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy velem tartasz! Hajrá a vcs-hez neked is! :)

      Törlés
  2. Az első pontál nem akartál számot írni az X helyére, hogy mennyi könyvtől váltál meg? Vagy még várod az év végét a pontossal? :)
    Én csak a vcs-re jelentkeztem, meg a saját, évszakos listákat szoktam pipálgatni, de lehet hogy véletlenül amúgy sikerült (volna) a havi egy újraolvasás is, majd az összegzéskor megnézem, mert elég sokat olvastam újra idén. :)
    Hajrá mindenhez! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj de igen :D eddig 37 db amúgy. Köszi!

      Törlés
    2. Szivi! :D hibádzott a szám, meg kíváncsi voltam! 37 az nem semmi! Én 11 könyvet adtam el, meg elajándékoztam 5-öt, igaz, ebből még van, ami nálam dekkol (f*ckcovid). Plusz csomót szanáltam még, csak hát eladni nem sikerült. :) De majd szép sorban... :)

      Törlés
    3. Azóta plusz 3 is elment :D
      Jövőre még jobban meg akarom nyomni, ajándékozni is :)

      Törlés
  3. A 37 eladás az szép szám, abból már futja bőven más dolgokra vagy jobban vágyott könyvekre. :D
    Tök jó, hogy te is jössz a VCS-re, sok sikert hozzá! :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.