Friss könyvek - Január&Február

december 28, 2020

Szokás szerint év elejére egy összevont újdonságos bejegyzéssel készültem (és egy új fejlécképpel :)) - folyamatosan frissítem az újabb érdekes könyvekkel - megéri időnként visszanézni ;)

J a n u á r

Stephenie Meyer - Midnight Sun - Éjféli nap
Megjelenik: 2021. január 15., Könyvmolyképző Kiadó, 5999 Ft
1. kiadás, a szerző személyes üzenetével a magyar olvasókhoz! Twilight forever! Megérkezett! Stephenie Meyer diadalmasan visszatért a Twilight Saga világába ezzel a várva várt kötettel. Íme Edward és Bella ikonikus szerelmi története a vámpír szemszögéből. A feledhetetlen történet Edward élményein keresztül friss, de tagadhatatlanul sötét csavart kap. Találkozása a gyönyörű és rejtélyes Bellával hosszú vámpíréletének legmeglepőbb, ugyanakkor leggyötrőbb élménye is. Miközben megismerjük Edward múltjának magával ragadó részleteit és belső életének összetettségét, megértjük azt is, hogy miért ez a találkozás lett élete legmeghatározóbb küzdelme. Mégis, hogyan követhetné a szívét, ha ezzel veszélybe sodorja szerelme életét? Az új kötet oldalain Stephenie Meyer visszarepít bennünket abba a világba, ami világszerte olvasók millióit ejtette rabul. Hádész és Perszephoné mítoszából merítve pedig egy epikus regényt tár az olvasók elé a halhatatlan szerelem mély örömeiről és letaglózó következményeiről. Teljes az élmény!

Lucy Strange - A ​kastély szelleme
Megjelenik: 2021. január 19., Manó Könyvek, 2990 Ft
Az angol tóvidéken járunk 1899-ben. A tizenkét éves Agatha, a grófi Asquith család leszármazottja egy nap nemcsak az édesapját, hanem minden mást is elveszít: az otthonát, a vagyonát, a személyiségét. El kell hagynia a kastélyt, Gosswater Hallt, hogy egy kis, tóparti házban lakjon egy idegennel, akit apjának mondanak.
Aggie elhatározza, hogy kideríti, ki is ő valójában, ám nem ő az egyetlen, aki ki akarja deríteni az igazságot. Az év utolsó napján, mikor éjfélt üt az óra, egy rejtélyes árnyalak tűnik fel a múltból, és nem tűnik el addig, míg fel nem tárul a múlt sötét rejtélye…
A nagy sikerű A fülemüleerdő titka és A világítótorony legendája szerzőjének új könyve.

Bergsveinn Birgisson - Elevenélet-patak
Megjelenik: 2021. január 28., Corvina, 4490 Ft
1784-et ​írunk, Izlandon már egy éve szörnyű természeti katasztrófák dúlnak. Koppenhágában a dán király tanácsosai összegyűlnek, hogy megvitassák, mit kezdjenek távoli gyarmatukkal, ami eddig sem hajtott nekik sok hasznot. A reménytelen helyzetben az a tervük, hogy az összes, munkára fogható izlandi alattvalót Dániába telepítik, hogy ott manufaktúrákban dolgoztassák őket. Mielőtt azonban meghoznák a végső döntést, elhatározzák, hogy követeket küldenek a szigetre, hogy felmérjék a helyzetet. A kamara strandiri megbízottja egy fiatal, félig izlandi származású tudós, Magnus Aurelius Egede.
Magnus Aurelius a felvilágosodás szellemétől lelkesülten kezd neki a feladatnak, hogy feltérképezze ezeket a félreeső területeket. Útja azonban váratlan fordulatot vesz, mikor ismeretséget köt a helyiekkel, és lassanként rájön, hogy a valóság bonyolultabb annál, mint amit mérőműszerei elárulnak, különösen Izlandnak ebben az eldugott zugában. Ahol az Elevenélet-patak folyik.
Bergsveinn Birgisson napjaink egyik legismertebb és legnépszerűbb izlandi írója, A fekete viking szerzője. Izland legviszontagságosabb időszakáról írott regénye közvetlenül a jelenhez szól.

F e b r u á r

Emily Gray Tedrowe - A ​tehetséges Miss Farwell

Megjelenik: 2021. február 4., Athenaeum Kiadó , 3999 Ft
Mi ​lett volna, ha a „tehetséges Mr. Ripley” nőnek születik?… Az 1990-es évek végén járunk. A műkincspiac végre magához tért a katasztrofális összeomlás után, és híre megy, hogy egy bizonyos Miss Rebecca Farwell bombaüzletet csinált a New York-i Christie's aukciósháznál: ha a szóbeszédnek hinni lehet, 900 százalékos haszonnal adta el rendkívüli gyűjteményét. A titokzatos Reba egyesek szerint igazi „cápa” az üzleti életben, és rendkívüli éleslátás jellemzi, mások szerint szívtelen kapitalista, akit csupán az érdekel, mennyit kereshet a műkincseken. New Yorktól mintegy másfél ezer kilométernyire, egy illinois-i kisvárosban egészen más Miss Farwellt ismernek: a csöndes, visszahúzódó, egyedülálló Beckyt, aki fáradhatatlanul gürcöl a kisváros könyvelőjeként. Senki sem igazodik ki úgy a városháza számlái között, mint ő, rendre utoljára megy haza a munkából, és valahogy mindig tud szerezni a gondokkal küszködő városkának egy kis pénzt. Amíg Reba Farwell egyre komolyabb ügyleteket bonyolít le, Becky Farwell nyakig eladósodik. Vajon meddig élhet büntetlenül kettős életet a tehetséges Miss Farwell?

Pamela Binnings Ewen - Párizs ​királynője. Regény Coco Chanel életéről

Megjelenik: 2021. február 8., 21. Század Kiadó, 4690 Ft
"Coco ​Chanelt a legendás divattervezőt kifinomult stílusáért csodálják – amiatt a bizonyos ikonikus kis fekete ruha miatt –, leghíresebb kreációja a részegítő illatú Chanel No. 5 parfüm. A közismert figura mögött azonban bonyolult személyiség lakozik, akit intrikák értek, akiről sokféle gyanús pletyka terjedt. E regény lapjain megelevenedik a második világháború, Párizs négy éven át tartó német megszállása és Chanel titkos élete ebben a zűrzavaros időszakban. 
Coco Chanel tudott könnyed, vidám, nagyvonalú lenni, ám kegyetlen, számító, manipulatív is. Miközben a Wehrmacht masírozott a Champs-Élysées-n, Chanel ott találja magát a Hotel Ritzben, a Reich főparancsnokának oldalán. Chanel az ellenség markában magánháborút indít, hogy kiszorítsa tulajdonrészéből zsidó üzlettársát, Pierre Wertheimert. Wertheimer az elharapózó antiszemitizmus miatt az Egyesült Államokba menekül, és magával viszi a Chanel No. 5 összetevőinek titkos receptúráját. Coco nem bízik meg a férfiban, amikor az New York külterületén be akarja indítani a gyártást. Célja, hogy egyedüliként birtokolja a márkát. Miközben Párizs a németek uralma alatt sínylődik, Coco mindent megtesz a túlélésért. Nehogy leleplezzék sötét titkait, még a kollaborációtól sem riad vissza. Német kém lesz belőle, az F-7124-es számú ügynök, fedőneve: Westminster. Miért vetemedett erre? Meddig kell merészkednie, hogy viharos múltja többé ne kísérthesse a jövőjét?"

Donatella di Pietrantonio - A ​visszaadott lány

Megjelenik: 2021. február 10., Park, 2990 Ft
"Ha ​az élet sebeiről írunk, ahhoz nyers, őszinte szavak kellenek. Donatella Di Pietrantonio jól tudja, milyen különös varázsuk van az ilyen szavaknak. Stílusa egészen sajátos, kissé érdes, mégis csupa ragyogás. Rendkívüli finomsággal formálja ezt a sokféle szenvedélytől izzó történetet. 
Egy kislány egy bőrönddel meg egy táskára való cipővel becsenget egy idegen lakásba. Amikor kinyílik az ajtó, húga, Adriana áll előtte kócosan, és résnyire szűkült szemmel fürkészi – még sosem találkoztak. Így kezdődik ez a magával ragadó, szívbe markoló történet: egy kiskamasszal, aki egyik napról a másikra elveszít mindent – a kényelmes otthont, a legjobb barátnőit, a szülők feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. A „visszaadott lány” számára, ahogy a faluban nevezik, új élet kezdődik. Donatella Di Pietrantonio az Abruzzo tartománybeli Pennében él, gyerekfogorvosként dolgozik. Első regénye, a Mia madre e un fiume 2011-ben jelent meg, és elnyerte a Tropea-díjat. Második regénye, a Bella mia 2014-ben bekerült a Strega-díj jelöltjei közé, és megkapta a Brancati-díjat. A visszaadott lány bejárta az egész világot, 23 nyelven jelent meg, és 2017-ben elnyerte a Campiello-díjat. Magyarul ez az első könyve."

Rose Tremain - A kegyelem szigetei
Megjelenik: 2021. február 15., 21. Század Kiadó, 4490 Ft
„Elképesztően ​olvasmányos… az év leginkább magával ragadó könyve.” – Sunday Times
Bath, a fürdőváros angyala volt. Mindenki az ő keze alatt akart gyógyulásra lelni. De ő biztos volt benne, hogy többre hivatott. 1865-ben járunk, az angliai Bath városában. Egy rendkívüli fiatal nő, név szerint Jane, ápolónőként dolgozik, méghozzá kiválóan, de közben meggyőződése, hogy másra is hivatott, és egy nap eljön az ideje, hogy kibontakoztathassa képességeit. Dilemmában találja magát, vágyai egy addig elképzelhetetlen jövő felé vonzzák. Eközben Borneó vad szigetén egy excentrikus brit „rádzsa”, Sir Ralph Savage filantrópként tevékenykedik, de belső konfliktusba kerül: jelleme törékeny, hajlik a kapzsiságra, ráadásul a bőrén érzi a hatalmas őserdő erőit, amelyek előbb-utóbb legyűrik. Jane változtatni akar korábbi életén, és sorsa összekapcsolódik Sir Ralph vállalkozásával, miközben a történet az egész Földet bejárja, a szűkös angol teaszalonoktól a trópusokig, Dublin nyomortanyáitól a leginkább magamutogató párizsi divatbutikokig. A kegyelem szigetei olyan regény, amely felgyújtja az érzékeket. Bátor szellemi útkeresés, mely megmutatja, hol lelhet oltalomra az ember a könyörtelen világban.

Jodi Taylor - Nem ​semmi lány (Frogmorton Farm 2.) 
Megjelenik: 2021. február 15., Galaktika, 3790 Ft
A semmi lány felnőtt… A Frogmorton farmon a megszokott módon zajlik az élet – ami azt jelenti, hogy az események rég túllépték a „különc” szintet, és most nyílegyenesen vágtáznak a „teljesen bizarr” felé. Jenny ismét azért küzd, hogy a Russell Checklanddel kötött házassága viharos tengerén hánykolódva valahogy a felszínen maradjon. De szerencsére nincs egyedül, mert ott vannak neki a patagóniai rohamcsirkék; Jack, a szomorú szamár; és Mrs. Crisp titokzatos barátja. Tehát semmi újdonság… leszámítva egy titokzatos alakot, aki újra és újra felbukkan a ház körül, és akire Jenny azt mondaná, hogy nem más, mint az unokatestvére, a gonosz Christopher, ha nem tudná, hogy ez lehetetlen. Akkor látta utoljára a férfit, amikor Russell kihajította a házból, és nem lehet olyan ostoba, hogy visszatérjen, és újra megpróbálkozzon valamivel… vagy igen?

Lydia Davis - Elég ​jól vagyok, de lehetnék egy kicsit még jobban is

Megjelenik: 2021. február 25., Magvető, 3999 Ft
"Lydia Davis legújabb magyarul megjelenő kötetében ismét a banális keveredik az abszurddal, félreértések, szorongások és mániák szervezik a szereplők életét. Davis mindenben meglátja az irodalmat, legyen az az elhunyt hobbijait felsoroló gyászjelentés, a szavak, amelyeket a házunkban lévő tárgyakból hallunk ki használat közben, vagy épp egy nőstény macska nem túl eseménydús élete. A kötet néhány novelláját Davis saját, valamint barátai és családtagjai álmai inspirálták, tizenhárom történet pedig Gustave Flaubert leveleinek felhasználásával készült. Olyanok ezek a novellák, mint a csoki a Kis történet egy kis doboz csokoládéról című történetben: gazdag ízvilágúak, keserűek, édesek és furcsák egyszerre."

Jason Aaron - Thor: ​A mennydörgés istene 2. 
Megjelenik: 2021. február 2. fele, Fumax, 8995 Ft
Malekith, ​az Elátkozott újra Asgardot fenyegeti! A sötét elfek egykori ura megszökik az alvilágból, hogy visszafoglalja trónját, és kegyetlen bosszút álljon Asgardon. Saját faját sem kímélve pokoli vérengzést rendez a Kilenc Birodalmon át, és Thor kénytelen belátni: egymagában képtelen megállítani őt, ezért létrejön a Birodalmak Szövetsége. De vajon kiállja-e a próbát egy isten, egy óriás, egy törpe, egy troll, egy fényelf és egy mágusnő társulása? Képesek lesznek arra, hogy a győzelem érdekében háttérbe szorítsák ősi sérelmeiket és előítéleteket, és ne végezzenek egymással? Útjukat azonban újabb és újabb ellenségek felbukkanása is nehezíti, Thornak pedig még a Földért is harcba kell szállnia. Vajon bolygónk végzetét a Roxxon nagyvállalat legújabb vezetője hozza el már most, a jelenben, vagy majd Galactus a távoli jövőben? Az egyikük a haszonért pusztítaná el a világot, míg a másik szemében az egyszerű táplálék csupán. A hatalmas viharisten, aki ráadásul közben éppen randevúra készül, egyikük terveit sem hagyja szó nélkül…A kötet a Thor: God of Thunder sorozat 12–25. számát tartalmazza.

Samantha Harvey - Nyugati ​szél

Megjelenik: 2021. február., 21. Század Kiadó, 4490 Ft
"Staunch ​Könyvdíj, 2019 
Walter Scott történelmi regénydíj, 2019 – jelölés Waterstones: az év könyvei, 2019 
Hit, morál és az emberi természet örök ellentmondásai. 15. század, Anglia, Somerset megye. Oakhamet, ezt a kis falut széles folyó vágja el a világtól, még hídja sincs. Húshagyókedd hajnalán egy férfi holttestét sodorja partra a víz. Nem tudni, baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt.A falu lelkésze, John Reve, gyóntatóként ismeri hívei életét, de vajon képes lesz kideríteni, mi okozta a falu leggazdagabb és legszorgalmasabb embere, Thomas Newman tragédiáját?Napról napra haladunk visszafelé az időben az áldozat halálának pillanatáig. A történetet a lelkész meséli el, aki türelmes pásztora tévelygő nyájának, de neki is vannak sötét titkai…"

7 megjegyzés:

  1. Annyira bírom magamon, hogy úgy várok egyes könyveket, hogy még nem is olvastam az írótól :D Valahogy átragad rám a könyvmolyok szeretete. A Semmi lány új részének borítója nagyon tetszik, szeretném beszerezni mindkét részt. Szerinted mennyire tetszene nekem?
    Az új Lucy Strange regény is érdekel, a világítótornyosat megvettem, jövő évben sor kerítek rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerős érzés :D
      Szerintem tetszene neked - romantikus, de van benne egy kis furcsaság ami miatt nem tucatsztori.
      Lucy Strange szuper! Nekem nagyon tetszett mindkettő, ezt az újat is nagyon várom :D

      Törlés
  2. Aww Lucy Strange ... de szuper :)

    VálaszTörlés
  3. Még a Semmi lányt se olvastam, és fogalmam sem volt, hogy sorozat. :O De majd egyszer sor kerül arra is.

    VálaszTörlés
  4. A Rose Tremain könyv ennyire eltolódott? Nem november volt eredetileg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, de az ősz volt belőve, de inkább átették :) Remélem februárban tényleg jön, egyre jobban vonz!

      Törlés
    2. Akkor jól emlékeztem... Ajándékba akartam akkor venni.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.