Havi zárás - Szeptember

szeptember 30, 2018
Szeptemberben megszaladtak a beszerzések...

Egyet biztosan tudtam: Simon Márton új verseskötetét mindenképpen meg akartam venni; persze hogy megérje, mellé tettem még egy könyvet, a nyár elején olvasott (azóta egyre több embernél látott) Lucia Berlin novelláskötetet. Utána egy rendelésben beszereztem három régóta vágyott kedvencet: RPO, Sosehol és a Legendás állatok forgatókönyv - ezeket szeretném majd újraolvasni valamikor!

A hónap elején leadtam az első rendelésem az Abebooks oldalon is, ahonnan szinten egy olyan könyvet választottam amivel már egy ideje szemeztem - The smell of other people's houses 2 hét alatt érkezett meg Kanadából. A külföldi oldalakról való rendeléshez Dominika videója adott támpontot a már ismert Bookdepon kívül.

Találkoztam Bp-en bloggerbarátnőkkel - és ők is segítettek néhány könyvhöz hozzájutni :D (Lány a hegyen, A Burgess fiúk, Wild tőlük van - szintén korábban olvastam már mindet), na és nem tudtam megállni, hogy ne vegyem meg a legújabb POKET-et, Karinthy Frigyes könyvét (még sosem olvastam) - azóta megjelent egy újabb is - A kis herceg, októberben, amikor elvileg útba ejtem Bp-et mindenképp szeretném megvenni ezt is :D. John Dos Passos Manhattani kalauz egy klasszikus, ami mindig előjön, amikor New Yorkban játszódó könyvek között böngészek - most leselejtezett könyvek között találtam egy példányra. A többi újdonság, amik a hónapban jelentek meg :)

Szerzemények: 17

több kép az Instagramon

Olvasmányaim: 18

A szeptemberi olvasmányaim néhány műfajjal leírhatók: memoárok, novellák és képregények. Olvastam néhány más könyvet is, de az említettek közül került ki a legtöbb.

Memoárok közül az Otthon a világban, Agatha Christie Életemje nagyon tetszett - Holch Gábor aktuális könyve pedig érdekes bepillantást nyújtott egy számomra idegen világba. Ill. ide sorolhatom még a horvát Slavenka könyvét Frida Kahloról, ami egyfajta regényesített memoár a mexikói festőnő életének szenvedéseiről. A szeptemberem amúgy Frida Kahloról is szólt - megnéztem a kiállítást Bp-en (ezt a könyvet is direkt a vonatútra választottam), és a róla készült filmet.

A képregényeket tekintve eléggé kiműveltem magam: elolvastam a Blacksad két részét (az elsőt és az utolsót :D), Neil Gaiman Sandman sorozatát és az idén megjelent Death kötetet.

Kortárs, ifjúsági novellákat is sorra kerítettem: a Móra Kiadó idei és 2016-os válogatásában; ill. Julie Orringer szívfájdító történeteit, amit kb egy éve állt a polcomon.

A havi terveim közül végül 3-at sikerült elolvasnom - mondjuk az Életem kitesz 3 könyvet az oldalszáma és a sűrű szedése miatt, októberre csúszik mindenképpen a Vesalius titka, ami szintén egy rég várt olvasmány - na meg az őszi lista több eleme. 

Októberre megpróbálom visszafogni a beszerzéseimet, bár nehéz lesz, mert annyi érdekesség fog megjelenni! Két beszerezést már biztosan tudok előre: A kis herceg POKET kiadását, és megrendeltem a BASC októberi felnőtt dobozát - nagyon kíváncsi vagyok mi lesz benne!

A többiek szeptembere:

3 megjegyzés:

  1. Olyan szép hosszú listáid vannak. :)
    Az Ez a város egy távoli bolygó engem is nagyon érdekel, Simon Marci verseskötete is kéne már olvasni.
    Remélem a BASC doboz jó lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A beszerzéseimen a hónap közepén kezdtem én magam is megbotránkozni :D Szerintem mindkettő tetszene neked is!
      (Én is, hogy az októberivel lenyűgöznek újra minket!)

      Törlés
  2. Karinthy közös beszerzésünk! :) Kíváncsi vagyok még hány poketnek nem tudunk majd ellenállni?! :D
    Az októberi BASC felnőttre én is kíváncsi leszek, nagyon remélem tényleg a Melmoth lesz benne, ahogy reméljük, vagy esetleg az az átjárós könyv, elfelejtettem pontosan mi. A mostani YA-doboz miatt kicsit félek, de talán pont azért lesz az jobb kör, mert tanulnak a szeptemberi hibákból.

    Vesalius titkát én nagyon kedveltem! Remélem tetszeni fog. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.