Friss könyvek - Október

szeptember 02, 2018
Tudom, hol van még az október? (Úgy érzem hamar itt lesz.) Rengeteg érdekes megjelenésről kaptunk hírt már augusztus végén - mutatom :)

Sarah Perry - Melmoth
Megjelenik: 2018. október 1., 21. Század Kiadó, 3990 Ft
Helen Franklin húsz évvel ezelőtt szörnyű bűnt követett el, amit azóta sem tud magának megbocsájtani: lelkében a felejtés és az emlékezés erői küzdenek.
Furcsa kézirat kerül a kezébe. Az emberi történelem legsötétebb fejezeteiről szóló dokumentumokat tartalmazza, melyek egy fekete ruhás, könnyező szemmel és vérző lábakkal megjelenő árnyalak legendájáról szólnak. Ő Melmoth, a Tanú, egy különös szellem, aki a Földet járja szüntelen a bűn és bűnhődés megtestesítőjeként.
Akinek Melmoth megjelenik, választania kell: vagy együtt él bűnével, vagy megsemmisül, és az időtlen magány és sötétség kárhozatába vezet útja... Helen úgy érzi, Melmoth őt is gyerekkora óta figyeli... a múltjával való szembesülés pedig fontos választások elé állítja.
Kitűnően megírt, lebilincselő történet a kegyelemről, a megváltásról, a szeretetről és a konfliktusok kezeléséről.
Az essexi kígyó sikerszerzőjének legújabb regénye!
"Gyönyörű, elsöprő, ragyogó könyv." - Marian Keyes
"Elképesztően komor, gazdag történetmesélés jellemzi, tökéletesen egyensúlyoz a gótikus rémképek és az ember érzelmi világának leírása között." - Francis Spufford
"Misztikus, vészjósló és érzékenyen emberi. Írói bravúr." - Frances Hardinge
Sarah Perry korábbi regénye, Az essexi kígyó vezette a keményfedeles könyvek bestseller listáját, az év Waterstone Könyve lett 2016-ban (Waterstones Book of the Year 2016), és elnyerte a 2017. Év Könyvének Brit Könyvdíját (British Book Awards Book of the Year 2017).

Vivien Holloway - Forgandó ​szerencse (Winie Langton történetek 6.)
Megjelenik: 2018. október 1., Főnix Kiadó, - Ft
„- ​Öt perc. Csak öt percig lett volna egy kis nyugalmam. 
Elmosolyodtam. 
– Én már évek óta nem is álmodozom ilyesmiről.”
Winie mindent megtesz, hogy elkerülje a bajt, de nagyon úgy fest, hogy hiába próbálkozik. A baj ugyanis mindig megtalálja őt.
Lassan egy hónapja annak, hogy Harry Roghannel megszerezték a gépfarkashoz szükséges alkatrészeket, és működésbe hozták a szerkezetet. Azóta Winie törött karja már majdnem teljesen rendbejött. Ahogy a Will-lel való barátsága is. 
Harry viszont eltűnt, már hetek óta nem hallottak felőle, valaki azonban a fiú szerencsehozó amulettjére vadászik. Winie próbálja előkerítni, hogy figyelmeztesse, de közben akadnak egyéb problémái is. 
Ezalatt Willnek is meggyűlik a baja a saját üzleti ügyeivel, ezeket azonban magának kell megoldani, hiszen nem támaszkodhat mindig Winie segítségére. 
Harry épp időben tér vissza, hogy alaposan felkavarja az amúgy sem túl nyugodt állóvizet, és Ezra Cassidy utáni bosszújával, valamint a rendre felbukkanó rosszakaróival cseppet sem könnyíti meg Winie dolgát, akinek viszont feltett szándéka, hogy életben tartsa őt.
„- Te meg mi a fenét műveltél? 
– Megkértem néhány fickót, hogy verjenek meg – némileg orrhangon beszélt, de bíztató volt a tény, hogy van ereje ironizálni. – Kicsit elszaladt velük a ló. 
– Vicces. – Az egyik székhez támogattam, és leültettem rá. – Blackwood vagy Cassidy? 

– Nem mutatkoztak be. – Egy törülközőt nyomtam a kezébe, ő pedig az orrához szorította, és hátrahajtotta a fejét. – De nem voltak túl kifinomultak, szóval inkább Blackwoodra gyanakszom.”

Zachary Mason - Void Star
Megjelenik: 2018. október 2., Agave Kiadó, 3880 Ft
A nem túl távoli jövőben a tengerszint megemelkedett és a középső szélességi fokok kiürülőben vannak, de még mindig jó gazdagnak lenni San Franciscóban, ahol felfegyverzett drónok tartják távol az elszegényedett tömegeket. Irina nem gazdag, legalábbis nem annyira, de mesterséges memóriával rendelkezik, aminek köszönhetően mindenre tökéletesen emlékszik. Közvetítőként dolgozik a megbízói és azok átláthatatlanul összetett mesterséges intelligenciái között. A munka jól fizet, Irina még évente egyszer a Mayo Klinikára is el tud menni belőle, ahol különböző kezelésekkel késleltetik az öregedését. Kern nem mondhatja el magáról mindezt. Egyike azon menekülteknek, akik a várost körülvevő, drónok építette, állandóan terjeszkedő favelákban nyomorognak. A napjait szerzetes módjára tölti, könyörtelenül gyakorolja a különböző harcművészeteket, miközben tolvajként és utcai harcosként próbál napról napra túlélni. Thales egy teljesen másik világban mozog -- egy brazil politikusklán sokadik ágának sarja, aki Los Angelesbe menekült, miután egy támadásban megölték az apját, őt pedig megnyomorították. Egy rongyokba öltözött idegen egy nap leszólítja Thalest, és megkérdezi, hogy mire emlékszik az érkezése előtti időkről. Kern az életét mentve kénytelen menekülni, miután rossz célpontot rabol ki. Irina pedig szörnyű titokra bukkan az emlékeiben, amikor felidézi legutóbbi találkozóját a megbízójával. Mindhármuk élete veszélyben van, ráadásul a sorsuk elkerülhetetlenül összefonódik ebben a gyönyörűen megírt történetben, aminek központi témái a mesterséges intelligenciák, az emlékek, a halhatatlanság, valamint a könyörtelen erőszak, amit mindezek birtoklásáért egyesek hajlandóak alkalmazni.
 
Sarah Pinborough - Ha ​addig élek is
Megjelenik: 2018. október 3., 21. Század Kiadó, 3990 Ft
Sarah ​Pinborough újabb, nagy sikerű thrillerében megint azt csinálja, amihez a legjobban ért: tökéletesen félrevezeti az olvasót…Tucatthrillerek unásig ismerős nyitójelenete: egy nő kilép egy kapcsolatból, mert fizikailag fenyegetve érzi magát és gyermekét az apa súlyosbodó alkoholizmusa miatt. A férfi elborult aggyal tajtékzik, és kezét ökölbe szorítva bosszút fogad. A következő jelenetben évekkel később látjuk viszont a nőt és gyerekét, és mivel tapasztalt thrillerolvasók és -nézők vagyunk, tudni véljük, mi fog történni: a középosztálybeli emberek szép, szolid élete romba dől, amikor utoléri őket a múlt. És nyilván meg is hal valaki. Pinborough regénye pontosan úgy indul, mint a többi, hasonló történet, de nem úgy folytatódik… Nagyon nem. A szereplők titkokat cipelnek, amelyek persze idővel összefonódnak. A múlt valóban romba dönti a szép, szolid életeket, de egészen másképp, mint ahogy azt vártuk. A borzalom fokozatosan tárul elénk, és mire ráébredünk, hogy Pinborough ismét csőbe húzott bennünket, már késő kihátrálni: ebből csak előre menekülhetünk…Sarah Pinborough korábbi két könyvével a legnagyobb krimi írók és hazai bloggerek elismerését is megkapta.

Leela Cyd- Így fotózz az Instagramra 
Megjelenik: 2018. október 3., Scolar Kiadó, 5445 Ft
A közösségi média nagyszerű megjelenési felületként és gazdag inspirációs forrásként szolgálhat a feltörekvő fotósok számára. Egy új accountot könnyű létrehozni, de ahhoz, hogy valóban kihasználjuk a benne rejlő lehetőségeket és jelentős számú követőre találjunk, két további dologra is szükség van: személyiségünk erőteljes jelenlétére és mások számára is vonzó stílusra, amelyet szívesen utánoznának. Könyvünk ebben nyújt segítséget. Leela Cyd étel­ és életmódfotózással foglalkozik, képes útibeszámolókat készít, emellett stylistként is tevékenykedik. Az Instagramon hatvanezren követik. Szabadúszó fényképészként olyan magazinoknak is dolgozott, mint az Apartment Therapy, a Condé Nast Traveler, a Kinfolk és theKitchn.com weboldal. Leela a kaliforniai Santa Barbarában él. Sokat utazik, fotói a természetes szépséget a maga tökéletlenségben mutatják be, bárhol találjon is rá.

Kate Atkinson - Élet ​az élet után
Megjelenik: 2018. október 3., Geopen Kiadó, 4500 Ft 
1910-ben, a hóba süllyedt vidéki Angliában megszületik egy kislány, de az orvos elakad a hóban, a baba pedig meghal, mielőtt levegőt vehetne. Még ugyanezen az éjszakán a doktor mégis megérkezik, hogy időben megmentse az újszülöttet, és ezzel megkezdődik Ursula Todd különleges élete, amelyben tragikus halálai szerencsés menekülésekkel váltakoznak. De életei vajon felvértezik-e Ursulát azzal erővel, amellyel megmentheti a világot? S ha igen, megtenné-e? 
Kate Atkinson különleges regényében az idilli gyermekkortól a huszadik század második feléig ívelő sorstörténetek megindítóan mutatják be egy önálló nő életét az angol történelem békés és háborús korszakaiban. 
Ám a történelem sose tolakodik az emberi sorsok elé: a szerző végtelen szeretettel, a tragédiában is ott bujkáló megértő és feloldó humorral ábrázolja hőseit. 

Kate Atkinson e regényéért 2013-ban elnyerte a Costa Book Awards regényírói díját.

Naomi Alderman - Engedetlenség
Megjelenik: 2018. október 4., 21. Század Kiadó, 3990 Ft 
Ronit Krushka harminckét éves, New Yorkban él, és leszbikus létére főnökével, egy nős férfival folytat viszonyt. Apja halála után visszatér szülővárosába, Londonba. Ortodox zsidó családból származik, de nem gyakorolja a vallást, és rég elhidegült apjától is, aki befolyásos rabbi volt. Hazatérése nem mentes a konfliktusoktól: a hagyománytisztelő közösségben, ahol felnőtt, már Ronit puszta lénye is hajmeresztő provokáció. De a sokkhatás kölcsönös. Ronit viszontlátja unokatestvérét, Dovidot, akiből rabbi lett, ráadásul Ronit régi szerelmét vette feleségül. Ronit nem tér magához: unokatestvére és régi szerelme is egész más, mint annak idején. Ronitot friss tapasztalatai arra kényszerítik, hogy mindent átértékeljen, amit az életről gondolt. Naomi Alderman 1974-ben született Londonban. Rendszeresen ír a Guardianbe, a Bath-i egyetem oktatója. Az Engedetlenség az első regénye - az ebből készült amerikai filmet Magyarországon A rabbi meg a lánya címmel vetítették, két főszereplője Rachel Weisz és Rachel McAdams. A hatalom című disztópiájával 2016-ban robbant be a világ könyvpiacaira: több tucat nyelvre lefordították, díjak sokaságát söpörte be, regénye egyszeriben a feminista mozgalmak megkerülhetetlen hivatkozási pontjává vált.

Jesmyn Ward -Hallgasd ​a holtak énekét!
Megjelenik: 2018. október 8., 21. Század Kiadó, 3990 Ft
Jesmyn ​Ward az első női szerző, aki kétszer is elnyerte az Amerikai Nemzeti Könyvdíjat (National Book Award); ezért a regényéért kapta meg másodszor. A könyvet ugyanakkor 2017 legjobbjának nevezte a Time, és hónapokig szerepelt a The New York Times sikerlistáján is – számtalan egyéb díj és elismerés mellett. A Hallgasd a holtak énekét! nagyszabású családtörténet, az amerikai útiregény archetipikus hagyományainak, a kísértethistóriáknak és a katasztrófaregényeknek lenyűgöző, zavarbaejtő és sehová sem besorolható elegye, egy modern remekmű. A tizenhárom éves Jojo igyekszik megérteni, mit jelent férfivá válni. A családjában van kitől és van miből tanulnia: ott van feketebőrű nagyapja, Pop, vagy fehérbőrű nagyapja, aki viszont egyáltalán nem fogadja el a fiút. És az apja, aki mostanában szabadul a börtönből… Amikor kiengedik, Jojo kábítószerfüggő anyjával odautazik. Találkozik egy másik tizenhárom éves kissráccal, egy halott fegyenc szellemével, aki magában hordozza az amerikai dél történelmének örökségét. Fontos dolgokat tanít meg Jojónak apákról és fiaikról, az erőszakról és a szeretetről.

Gárdos Péter - Hét ​mocskos napMegjelenik: 2018. október 4., Libri Kiadó, 4999 Ft
Mekkora ​hullámokat vethet egy apró rezdülés a történelem folyamán? Miként kapcsolódhat össze egymást nem is ismerő emberek sorsa?
Hét nap, három család és egy viharos évszázad története tárul elénk Gárdos Péter új regényében.
Vajon mi köze egymáshoz a Berlinben tanuló ifjú Szende Pálnak ahhoz a Szvetlana Tureckajához, aki a ’30-as évek Moszkvájában egy végzetes estén éppen a szovjet titkosszolgálatot vezető Berija autójába szállt be? Hogyan kapcsolódik az életük a zsidó Bódai Eszterhez, aki ’45-ben a budapesti gettóban próbálja túlélni a II. világháború borzalmait?
Gárdos Péter sok szálon futó és több idősíkon játszódó regényéből kiderül, hogyan függnek össze egymással a bagatell jellemhibák és a végletes emberi aljasság, az ártatlan erotikus vágy és a szexuális szadizmus, a kisemberek hétköznapjai és a mindent uralni akaró hatalom törekvései. A Hét mocskos nap az élet apró esetlegességeiről és brutális szörnyűségeiről mesél, miközben azt kutatja, mi mindenen múlhat egy ember élete.

David Lynch · Kristine McKenna - Aminek ​álmodom
Megjelenik: 2018. október 8., Athenaeum Kiadó, 4999 Ft
Az ​Aminek álmodom teljesen egyedi könyv, amely betekintést nyújt David Lynch életébe és alkotásaiba a szerző saját szavain, vallomásain, filmes nyelvén, valamint a legközelebbi munkatársai, barátai és családtagjai nyilatkozatain keresztül. Ez a könyv egyszerre életrajz és memoár: David Lynch először nyílik meg, hogy elbeszélje életét, amelynek során mindig az volt a legfontosabb számára, hogy kifejezésre juttassa látomásait; és amelynek során szívfájdalmak és vívódások közepette vitte sikerre váratlan és beskatulyázhatatlan művészeti projektjeit. Lynch lírai, közvetlenül és kötetlenül megfogalmazott bekezdésekben tárja fel élményeit, amelyek életrajzi szakaszokkal váltakoznak – ez utóbbiakat a filmrendező közeli munkatársa, Kristine McKenna írta, miután száznál is több új interjút készített: alanyai a megdöbbentően nyílt exfeleségek, rokonok, színészek, ügynökök, zenészek és más munkatársak voltak, akik saját nézőpontjukból mesélték el, hogyan látták az eseményeket. Az Aminek álmodom mérföldkő, egy kötet, amely bemutatja korunk legrejtélyesebb, meghökkentően eredeti művészének életét és gondolkodásmódját, miközben sorra ismerjük meg a Radírfej, a Dűne, a Kék bársony, a Veszett a világ, a Twin Peaks, a Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! a Lost Highway – Útvesztőben a Straight Story a Mulholland Drive – A sötétség útja az INLAND EMPIRE és a Twin Peaks: A visszatérés titkait, és a művek hátterében rejlő történeteket.

Nicole Krauss - Sötétlő ​erdő
Megjelenik: 2018. október 11., Magvető, 4499 Ft
Nicole Krauss új regényében egy 68 éves New York-i ügyvéd és egy 37 éves brooklyni írónő keresi a kivezető utat Dante sötétlő erdejéből. Julian Epstein a szüleit és a házasságát gyászolja. Élete alkonyán úgy dönt, megszabadul tekintélyes vagyonától, és Izraelbe utazik, hogy méltó módon emlékezzen meg a szüleiről. Tel-Avivban találkozik egy titokzatos amerikai rabbival, aki Dávid király leszármazottainak szervez találkozót, és azt állítja, Epstein is a vérvonal részese. Nicole az ihlethiány, az álmatlanság és a nyughatatlanság elől a tel-avivi Hiltonba menekül, ahol gyerekkora óta számtalanszor megfordult. Azt reméli, az otthonos környezet beindítja majd a fantáziáját, ám egy furcsa öregúr kihagyhatatlan ajánlatot tesz neki: azt szeretné, ha újraírná Franz Kafka utolsó éveit. A Sötétlő erdő az útkeresés és a zsidó miszticizmus regénye, Nicole Krauss szerelmes levele Kafkához.

Gabriel Tallent - Drága ​kis szívem
Megjelenik: 2018. október 15., 21. Század Kiadó, 3990 Ft
Teknőc Alveston kemény lány. Tizennégy éves, és az erdőket járja az észak-kaliforniai tengerparton. Kedvenc helyei, menedékei a patakok, a dagálytavak, a sziklaszigetek, de személyes világa kicsi és veszélyekkel teli: Teknőc zaklatott lelkű, karizmatikus apja bűvöletében és rabságában nőtt fel. Emberi kapcsolatai az iskolára korlátozódnak, de ott sem enged közel magához senkit; néha beteg nagyapjával römizik, esténként pedig apjával együtt készül – a világvégére. 
Azután megismerkedik Jacobbal, és először tárul fel előtte egy tágasabb világ: ráébred, hogy otthoni élete se nem biztonságos, se nem fenntartható. Szökést tervez, felhasználva mindazokat a túlélési technikákat, amelyekre apja tanította. 
Egyedi stílus, vad természeti környezet: felkavaró és megrendítő olvasmány egy kiemelkedően tehetséges új író tollából, mely megjelenése után azonnal felkerült a The New York Times bestsellerlistájára, fontos irodalmi elismeréseket kapott, és két tucat országban vásárolták meg a jogait.

Melba Escobar - A szépség háza
Megjelenik: 2018. október 15., Insomnia Kiadó, 3599 Ft
Üdvözöljük A szépség házában!
Ma Karen fog gondoskodni önről.
Kapcsolja ki a telefonját. Lazítson, engedje el magát. Bármit mond is, Karen itt lesz, és meghallgatja önt. Minden hölgyet meghallgat, aki itt megfordul. Karen mindig diszkrét.
És ön tud titkot tartani?
Karen kozmetikus, aki a jobb megélhetés reményében költözik a kolumbiai fővárosba. Miután munkát kap A szépség házában, nemcsak arcmasszázzsal és szőrtelenítéssel foglalkozik, hanem rájön arra is, miért halt meg az egyik vendége.
Az intim beszélgetések és vallomások során Karen akaratlanul is a szépülni vágyók bizalmasává válik: egy pszichoanalitikusé, egy kongresszusi képviselő feleségéé, egy híres televíziós műsorvezető nőé és egy vigasztalhatatlan anyáé is, aki az igazságot keresi egy olyan országban, ahol az igazság pénzért vehető. Amikor egy tizenéves lány érkezik a szalonba iskolai egyenruhában, és alkoholtól bűzlik, Karen hallgat. És akkor sem szól semmit, amikor a lány meghal.
A szalonban felbukkanók nem különösebben rokonszenvesek, az életük sem irigylésre méltó: a férfiak egoisták és nőgyűlölők, a nők pedig maguk is elfogadják az alávetettséget és a bántalmazást.
Egy erőszak és korrupció uralta országban lehet a történeteknek boldog végkifejlete?


Szabó T. Anna - Ár
Megjelenik: 2018. október 16., Magvető, 2999 Ft
Ez a kapcsolatok könyve: a látható és láthatatlan világ összefüggéseit keresi, a szenvedély és a szenvedés váltólázának ritmusában mutatja meg, miképpen ragaszkodunk a csapdáinkhoz, milyen kétségbeesetten függünk a hitünktől, mennyire szorosan kötődünk a nyelvhez. Eksztázis és gyász, odaadás és kiszolgáltatottság, áhítat és keserűség, vonzás és taszítás – ebből a kétpólusú világból keresnek a versek kiutat, újra meg újra nekirugaszkodva próbálnak szabadulni a kontaktusok fojtogató áradatából, ahol mindennek ára van. 

A szövegekben fénykép- és álomszerű képek váltakoznak, a szikár sorokat lüktető ritmus ellenpontozza, a fájdalmat játékosság és humor oldja. A gondolatok és indulatok irizáló áramlása ebben a kötetben még sebesebb, az Ár így ragadja magával az olvasót – és hogy hová sodorja, az Szabó T. Anna új verseinek tétje.

Michael Ondaatje - A háború fényei 
Megjelenik: 2018. október 24., 21. Század Kiadó, 3990 Ft
1945-ben Nathaniel tizennégy éves, amikor szülei a háború végén nővérével, Rachellel együtt hátrahagyják Londonban, és Szingapúrba utaznak. A testvérpárt szüleik egy Molylepke nevű, titokzatos figura gondjaira bízzák. Pártfogójuk alighanem egy gonosztevő lehet - találgatja Rachel és Nathaniel, miközben lassanként megismerik azt a szokatlan kompániát, akik hosszú hónapokon át istápolják és meghökkentő formákban tanítgatják őket. A két tizenéves egyre inkább meggyőződik arról, hogy gyanújuk Molylepkével kapcsolatban nem alaptalan, és bizalmukba fogadja botcsinálta gyámjukat és ismeretségi körét, akiket valami ködös múltbeli háborús szolgálat tart össze. Tizenkét esztendővel később Nathaniel nekirugaszkodik, hogy összeillessze az emlékek töredékeit: voltaképp mi is történt velük annak idején? Édesanyjuk hónapok múltán, az apjuk nélkül tért vissza, és egyetlen kérdésükre sem adott választ. London szürke épületei, nátriumgőzlámpák, a kivilágítatlan utcákon égő máglyák, pislákoló jelzőfények és sejtelmesen repkedő gyertyalángok szolgáltatnak hátteret a kutatáshoz, melynek eredményén már maga Nathaniel sem képes eligazodni. Ondaatje szívbemarkoló regénye látszatok és intrikák, erőszak és szerelem bonyolult szövedékét tárja fel, újra meghozva a világsikert az elmúlt ötven év egyik legnépszerűbb írójának. Michael Ondaatje kanadai író, 1943-ban született Sri Lankán, jelenleg Torontóban él feleségével. Legismertebb műve Az angol beteg, amelyből kilenc Oscar-díjat elnyert filmadaptáció készült és melyet a Man Booker díj ötven éves története legjobb regényének választottak. A háború fényei a hetedik regénye.

Monique Schwitter - Egyik ​a másikban
Megjelenik: 2018. október 25., Athenaeum Kiadó, - Ft 
A 2015-ös Svájci Könyvdíj nyertese
Mi a szerelem? Miért jöhet és mehet csak úgy? És hová megy, ha elmegy?
Monique Schwitter regényének főhősnője ezt igyekszik kideríteni, amikor feleleveníti régi ismerőseihez, rokonaihoz és barátaihoz fűződő élményeit, és papírra veti korábbi szerelmei történeteit. Kapcsolatok kerülnek a középpontba, emberi és szerelmi kapcsolatok. Schwitter finom érzékenységgel mutatja be, hogy az egyik ember milyen lenyomatot, emlékeket, és persze érzéseket hagyott a másikban. A szerelmi életrajznak induló könyv azonban sokkal több, mint aminek elsőre látszik: a kis mozaikokból összeáll fiktív írónőnk múltja, és kirajzolódik jelene. 
Az Egyik a másikban rendkívüli regény: merész kísérlet, fortélyos játék az élettel és a fikcióval. A magával ragadó, eleven nyelvezet – minden intenzitása ellenére is – szinte már derűs könnyedséget kölcsönöz a kötetnek.

Brian Michael Bendis - Jessica ​Jones: Alias
Megjelenik: 2018. október 25., Fumax Kiadó, Ft 
Bemutatjuk ​Jessica Jonest
Egyszer régen jelmezes szuperhős volt – bár nem épp a legjobb. Képességeit egy lapon sem lehetett emlegetni a Marvel Univerzumot benépesítő álruhás legendákéval. Egyszerűen képtelen volt megtalálni a helyét köztük. Az azóta lecsúszott, önpusztító Bosszúangyal-jelölt ma már az Alias nyomozóiroda – a szuperhumán esetekre is specializálódott magánnyomozó kisvállalkozás – tulajdonosa és egyetlen alkalmazottja. Amint akaratlanul kideríti az egyik legnagyobb hős személyazonosságát, Jessica egy csapásra feláldozhatóvá válik. Éles elméje, képességei és intelligenciája segítségével átmenetileg talán túlélheti a viszontagságokat. Azonban a legmagasabb körökig érő összeesküvés közepébe csöppen, a kérdés pedig az, vajon túl sok hidat égetett-e fel maga mögött ahhoz, hogy segítségért folyamodhasson a régi barátaihoz…
Az Alias nemcsak első osztályú krimi és lélegzetelállító thriller, de a Marvel hangsúlyosan felnőtt közönségnek szánt alkiadója, a MAX Comics nyitányaként egyenesen képregénytörténeti mérföldkő: nagy kiadó korábban csak elvétve vállalt fel olyan kemény témákat, jeleneteket és szövegezést a saját univerzumában, mint ami Jessica Jones világát jellemzi.
A képregény alapján készült a Netflix hatalmas sikerű Jessica Jones-sorozata, amely az alkoholista, láncdohányos nyomozónőt azonnal a legnépszerűbb Marvel-karakterek közé juttatta.
Tartalmazza: Alias 1-9. szám
Szöveg: Brian Michael Bendis

Illusztráció: Michael Gaydos

Jonas Jonasson - A százegy éves ember, aki azon gondolkodott, hogy túl sokat gondolkodik
Megjelenik: 2018. október 26., Athenaeum Kiadó, 3999 Ft 
Mi jöhet még Allan Karlsson életében? A jó öreg százévesnek, bizony, maradt néhány kaland a tarsolyában.
Az egész egy hőlégballonos túrával és három üveg pezsgővel kezdődött. Allan és Julius a csodálatos látványért szálltak fel az égbe, de a kaland, szerencsétlenségükre, egy kényszerleszállással végződött - a tengeren. Naná, hogy az őket kimentő észak-koreai hajó kapitánya éppen hasadóanyagot csempészett haza Kim Dzsongunnak! Balesetükkel egy súlyos diplomáciai válság kellős közepébe csöppennek, az események sora pedig a világ vezetőinek társaságába sodorja hőseinket, itt van mindenki, aki számít, a svéd külügyminisztertől Angela Merkelen át egészen Trumpig. A kalamajka adott - ezt kell ép bőrrel megúsznia az immár százegy éves embernek. Jonas Jonasson az európai szórakoztató irodalom legviccesebb szerzője, aki ezzel a fergetegesen eszement történettel azt is bizonyítja, hogy ritkán ugyan, de a folytatás még az első részt is képes felülmúlni.


Kevin Kwan - Kőgazdag barátnő

Megjelenik: 2018. október 30., Kossuth Kiadó, 3990 Ft
"Alamak! A Kőgazdag ázsiaiak története folytatódik a Kőgazdag barátnő történetében. Néhány év eltelt ugyan, de az események mozgatórugói ugyanazok: pénz, hírnév, pletyka. És persze a hagyományok. Úgy tűnik, a szerelmesek, Nick és Rachel végre révbe érnek és legyőzik a családi ármánykodást, de Eleanor még korántsem fogyott ki az ötletekből, hogyan távolíthatná el az amerikai lányt imádott fia mellől. A tét óriási: ki örökli az igazi nagy vagyont, a Young család ősi birtokát, a varázslatos Tyersall Parkot, amely minden hatalom és gazdagság szimbóluma? Megengedi-e a család, hogy a nagymama Rachel miatt kizárja kedvenc unokáját a végrendeletéből? Meginog-e Nick a nyomás alatt, és ismét sikerül-e eltávolítani egymástól a két fiatalt? Vagy talán Rachel múltjából bukkan fel újra valaki, aki épp kapóra jön az ellendrukkereknek? Korábbi ismerőseink, Astrid Teo, Kitty Pong és Araminta Khoo házassága is érdekesen alakul. És mindeközben csillognak a gyémántok, száguldanak a sportkocsik és megállíthatatlanul röpködnek a milliók...

Edward Rutherfurd - London ​kétezer évének története
Megjelenik: 2018. október 31., Alexandra Kiadó, 5999 Ft
A világ összes városa közül London történelme az egyik legérdekesebb. A történelmi fikciók nagymestere, Edward Rutherfurd harmadik regényében Anglia fővárosára szegezi a tekintetét, és a rá jellemző magával ragadó módon úgy vázolja fel a metropolisz kétezer éves történelmét, hogy az egy fordulatos családregény háttereként, kereteként szolgál. Az időutazás a város római kori alapításától indul, hogy aztán a pestisjárványokon, a Tower kalandos építésén, a nagy tűzvészen, Hitler légitámadásain át egészen napjainkig repítsen bennünket. Mindeközben a könyv lapjain sorra elevenednek meg olyan történelmi alakok, mint Thomas Becket, VIII. Henrik, I. Erzsébet, Cromwell, Chauser vagy Shakespeare. Monumentális mű egy monumen­tális városról.
Edward Rutherfurd bravúrosan kezeli azt a bőséges és csodálatos anyagot, amit London kínál számára. Mikrotörténészi szemmel közelít rá az emberi sorsokra, hogy a szenvedély, a küzdelem, a felemelkedés és bukás meséin keresztül megrajzolja a világ egyik legcsodálatosabb városának igazi portréját. 

Edward Rutherfurd - Ruszka
Megjelenik: 2018. október 31., Alexandra Kiadó, 5999 Ft
Kevés izgalmasabb ország van a hatalmas Oroszországnál, amely számtalan kultúra találkozásából alakult egy rendkívül sokrétű és lenyűgöző világgá. Edward Rutherfurd a tőle megszokott magával ragadó módon festi meg Oroszország nagyszabású freskóját. Egészen a második századig nyúl vissza, hogy egy kicsiny, a sztyeppén megbúvó falucskából, Ruszkából indítsa útjára regényét, amely négy család történetét követi nyomon generációról generációra. Az emberi sorsok hátterében mindeközben valós történelmi személyek és események sora követi egymást, erősödik és épül egy birodalom. Bár a családokat elválasztja egymástól, származásuk, sorsuk mégis összefonódik, ahogy e hatalmas ország jövőjét alakítják.
Rutherfurd nagy ívű családregénye ugyanolyan sokrétű, mint maga Oroszország: durva és egzotikus, büszke, de ellenségeitől rettegő, ősi babonákba merült világ, amely szüntelen keresi a kibontakozás lehetőségét.
Edward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyben. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanford­ban végezte. Első regénye az 1987-ben megjelent Sarum, amelyet több monumentális történelmi regény követett, többek között Párizsról, Ír­országról, Londonról és New Yorkról.

Kai Meyer - A ​sötétség oldalai (Varázskönyv-trilógia 2.)
Megjelenik: 2018. október 31., Maxim Kiadó, 3299 Ft
Furia egyre mélyebbre hatol a könyvek varázslatos világába. Az ősrégi könyvtárak és fantasztikus történetek birodalma fölött a zsarnoki három család uralkodik. Egy titkos helyről, a Szentélyből irányítják minden könyvmágus és könyvönkívüli történetét. Ám Furia és a társai ellenállást tanúsítanak. Hogy a világukat megszabadítsák az elnyomóktól, elindulnak, hogy a veszélyek dacára a rejtett menedékhelyeken keresztül megkeressék a hatalom központját ˗ és a könyvmágia legnagyobb titkára bukkannak.

Melissa Albert - Mogyoróliget
Megjelenik: 2018. október 31., Alexandra Kiadó, 3999 Ft
A ​tizenhét éves Alice élete javát édesanyjával együtt az úton tölti, mindig épp csak egy lépéssel a nyomukban loholó rejtélyes balszerencse előtt. Ám amikor Alice nagyanyja, egy éjsötét tündérmesékből álló kultikus könyv visszavonultan élő írónője egyedül hal meg Mogyoróliget nevű birtokán, Alice megtudja, milyen rosszra is fordulhat valójában a sorsa. Az édesanyját elrabolják – egy olyan alak karmai közé kerül, aki állítása szerint a Végvidékről, abból a kegyetlen, természetfeletti világból származik, ahol a nagyanyja történetei játszódnak. Alice egyedül az édesanyja által hátrahagyott üzenetre támaszkodhat: „Tartsd magad távol a Mogyoróligettől!” 
Alice hosszú időn át kerülte a nagymamája megszállott rajongóit. Most mégis kénytelen szövetségre lépni egyikükkel, Ellery Finchcsel, akinek talán jó oka van arra, hogy segítsen neki. Ha vissza szeretné kapni az édesanyját, Alice-nek először el kell jutnia a Mogyoróligetbe, majd abba a világba, ahonnan a nagyanyja történetei erednek – és ahol talán azt is megtudhatja, hol siklott félre az ő saját története.

Elena Favilli · Francesca Cavallo - Esti ​mesék lázadó lányoknak 2. 
Megjelenik: 2018. október 31., Móra Kiadó, 3999 Ft
„Ez ​a lenyűgöző könyv megmutatja a lányoknak, hogy bármi lehet belőlük.” 
Itt a New York Times sikerlistáját is megjárt szenzációs könyv folytatása, ami arra ösztönzi a lányokat szerte a világon, hogy merjenek álmodni, célokat kitűzni, és küzdeni, hogy elérjék ezeket. Az Esti mesék lázadó lányoknak második kötete száz újabb kivételes nő életét meséli el Nefertititől Beyoncéig, Rosalind Franklintől J.K. Rowlingig. Királynők és aktivisták, balerinák és ügyvédek, kalózok és számítógépes tudósok, űrhajósok és feltalálók lenyűgöző történetei mutatják be a lehetőségek izgalmas és végtelen tárházát. 
„Az Esti mesék lázadó lányoknak visszatért!” – Amy Poehler's Smart Girls
„Nélkülözhetetlen olvasmány a lányok és a fiúk számára is; azoknak a gyerekeknek, akik ezt olvassák esténként, lesz majd bátorságuk nagyot álmodni.” – Fiona Noble, The Guardian
„Még jobb esti mesék!” – Taylor Pittman, Huffington Post
„Ez a mesekönyv nem hercegnőkről szól: lázadni tanítja a lányokat.” – Georgina Rannard, BBC News

Francesca Cavallo és Elena Favilli a New York Times sikerlistáján szereplő szerzők, műveiket több mint harminc nyelvre fordították le. Olaszországban nevelkedtek, és a Timbuktu médiavállalat alapítói.

2 megjegyzés:

  1. De jó, lesz új Sarah Perry! Sokakkal ellentétben nekem nagyon bejött Az essexi kígyó. A szépség háza, a Hallgasd..., a David Lynch-kötet is érdekesnek tűnik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, pár napja csodálkoztam rá én is - a többi KULT könyv is nagyon érdekel, nagyon sok jó könyv érkezik! :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.