Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2018
Augusztus nagyon tartalmas volt - az idei nyaram legjobb hónapja az utazásokat, programokat és az olvasmányaimat tekintve is. Nem vettem sok könyvet, sőt az első kettő együtt nem került 1000 ft-ba, a 2050 novelláskötetet a kiadótól nyertem, a My madder fatter diary pedig egy régóta vágyott beszerzés volt. Amikor a hónap közepén Bp-en jártam  mindenképp be akartam szerezni az akkor legfrissebb POKET könyvet - kedvenc írónőm egyik könnyedebb regényét, az Orlandot. Sikerrel jártam, bár az automata megtalálásában segítséget kértünk Meli barátnőmmel két rendőrtől aki épp arra sétált :D

Szerzemények:
Pearl S. Buck: A kínai rabszolgalány
Madeline Miller: Akhilleusz dala
Virginia Woolf: Orlando
Sirokai Mátyás (szerk.): 2050
Rae Earl: My ​Madder Fatter Diary

Olvasmányaim: 18 könyv

Az olvasmányaim nagyjából háromnegyede régóta tervezett, polcon porosodó könyv volt - aminek nagyon örülök. Rá kell jönnöm, hogy jót tett, hogy egy ideig nem jutottam friss könyvekhez a könyvtárból, mert így nem terelődött el a figyelmem a meglévőkről! :D (Próbálok sokkal kritikusabb lenni a válogatás során, pl. a szép borítós, kicsit érdekes YA könyvekből már kinőttem, ill. már kezdem unni az életmód-pszichológiai könyveket is.

Az augusztusi tervezett 10 könyv közül 6 könyvet elolvastam, ami egész jó arány :)
Volt egy félbehagyásom is: a régóta tartogatott Eleanor Catton könyv, A próba már az első oldalával kivágta nálam a biztosítékot - egy fura párbeszéddel kezdődött, ami miatt eldöntöttem, hogy igazából a téma se érdekel annyira, nem húzom most vele az időmet.

Ebben a hónapban írtunk a Témázunk bloggereivel a negatív könyvélményeinkről is.

A legjobb olvasmányélményeim közé tartozott a régóta kerülgetett Vadon, Anne Frank naplója (+a képregény), az Elfeledett könyvek temetője sorozat záró része, egy Agatha Christie klasszikus (ez inspirált egy várólista megírására is). Szintén jó élmény volt az újabb Meik Wiking életmódkönyv, a Lykke, egy friss magyar novelláskötet, a Határ, egyik kedvenc írónőm, Elif Shafak legutóbbi regénye az Éva három lánya, ill. A lányok; amit nyáron mindenképpen el akartam olvasni.
Volt néhány csalódásom is: When Dimple..., Törékeny holmik novelláskötet, Twin Peaks titkos története, Szoba kilátással.

Már be van időzítve a legjobb nyári olvasmányaimról készült bejegyzés (Top5) - és rá kellett jönnöm, ahogy ahhoz gyűjtögettem az elemeket, hogy 'feleslegesen' olvasok ilyen sokat, mert ami igazán jó könyv, az kb havi 5-10 talán. Szeptembertől ezért (és mert a szellemi energiáim biztos jobban le lesznek kötve) kevesebbet, de jobban megválogatott könyveket szeretnék olvasni.

A többiek nyárzárása:
Amadea, Nita, Pupilla, Dóri, Nikkincs, Sister,

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.