2018. augusztus 20., hétfő

Soha már!

pexels
A Témázunk csapat legújabb bejegyzéseiben negatív élményeinket osztjuk meg, a csalódást okozó könyvekről, szerzőkről: "Soha többé! - utált, csalódást okozó könyvek és szerzők, akiket semmi pénzért nem vennénk újra kézbe".

Kezdhetném a sort több kötelező olvasmánnyal (pl. Az arany ember első pár oldalán iskolás koromban nem tudtam átrágni magam - jó néhány évvel később hangoskönyvként hallgattam meg), de inkább a későbbi, általam választott könyvekről mesélek. A legtöbb könyv olyan lesz, aminek 'köszönhetően' egy-egy zsánert is inkább elkerülök...

#magyar chicklit
Papp Diána könyvei: 2012-ben olvastam először a szerzőtől - akkor kellemesen elszórakoztatott a Bodza bisztró és a Szerdán habcsók. Következő évben a Kerek perec már kevésbé, végül a kaput a Téli fagyi története tette be nálam - ezek után már vonz a többi könyve. Ennek faék egyszerűsége, giccses stílusa, a túl könnyű boldogulás, a megjelenített szereplők mind taszítottak. Paprikás poszt a könyvről. Chicklitet olvasok néha, de inkább maradok az angolszász műveknél, erősen a jó véleményekre hagyatkozva.

Rachel Gibson - szintén #chicklit, ajándékba kaptam egy Valentin napra az egyik könyvét, de hamar rájöttem, hogy ez se nekem való: "A könyv nagyon sablonos, kitalálható az egész sztori pár utalás után... egy erotikus chicklit az egész. A stílusa faék, roppantul idegesített, amikor pár oldalaként ugyanazok a jelzős mondatok ismétlődtek...Ami a lényeg ebben a könyvben - az erotikus részek, inkább ezt olvasssátok, mint a Szürkét :DRachel Gibson, örülök, hogy megismerhettem, de kösz ennyi elég is volt! :D"

#erotikus #newadult
E. L. James - elolvastam A szürkét csak hogy legyen alapom szidni :D Ez volt ez első ilyen #mamipornó stílusú könyv, amit olvastam és az utolsó is. Talán még ide sorolhatom a hasonlóan buta párkapcsolatokat bemutató, #túlfűtött new adult könyveket - amik közül Jamie McGuiretől a Gyönyörű sorscsapást olvastam. 
Az ehhez hasonló könyvek nagyon népszerűek az utóbbi években, rengeteg sorozat született a témában - de nekem elég volt a fenti, ill. néhány fülszöveg, vagy vlogos/blogos vélemény. A new adult könyvektől nem zárkóznék el, hiszen ez az a korosztály, amihez még közel érzem magam, de a legtöbb csupán a lehetetlen szerelmek, párkapcsolatok, szexleírások vegyítésében jeleskedik. Ha tudtok kivételeket akkor jöhetnek az ajánlások! (Nekem egyedül a Fangirl ugrott be Rainbow Rowelltől, ami szerintem NA.)
Nora RobertsSzemben a tűzzel - egy viszonylag friss élmény, butus történetvezetés, nagy érzelmek, könnyű megoldások - a Három Nővér Szigete sorozat záró része, és ez volt a mélypont. Azt hiszem ezek után nagyon meggondolom, hogy olvassak-e a szerzőtől, aki tucatszám ontja a könyveket. Amúgy azon se lepődnék meg, hogy ha nem is ő maga írná már őket.

#ezotéria
Paulo Coelho - 2008 körül nagyon mentek a könyvei, és én is elolvastam, megvettem többet. Sőt a Veronika meg akar halni és a Tizenegy ​perc a kedvenceim között van/volt. Viszont többet már nem szeretnék tőle olvasni, elég volt az a néhány gondolat, amit megismertem azokból. Az ezotéria iránt nem vagyok fogékony, ezért és a szájbarágós stílus miatt inkább kerülöm a könyveit.

#magánkiadás #angyalok
Nagy 'mumusom' a magánkiadásban megjelent könyvek, egyik ilyen korai és elég rossz élményem Angeli Marina Vérkönny c. műve, amit annak ellenére utáltam, hogy akkor még Hotdogon követtem az író munkásságát. Erőltetett stílus, fura cselekmény, faék párbeszédek... Eddig még nem adtam könyvre egy csillagot, de ez 'kiérdemelte'.

Esterházy Péter - szintén egy friss élmény, a POKET zsebkönyv válogatást olvastam el tőle először, amiben több művének részletével ismerkedhettem meg. Nem tetszett. Úgy éreztem, hogy annyira nem hozzám szól, nem értem az utalásait, és nem érdekel a mondóvalója, hogy felesleges a további ismerkedés a műveivel.

Nektek kik azok a szerzők, akiktől a hideg ráz, akiktől biztos nem fogtok újra olvasni? Lehet csatlakozni utóvédként ;)

A többiek csalódásai ;)

16 megjegyzés:

 1. Papp Diánától nagyon régen én is elolvastam a Szerdán habcsókot, találkoztam vele kétszer is. Bár nagyon aranyos és szimpatikus, de azóta se merem újraolvasni a könyvét, meg egyszer megpróbálkoztam a Bodza bisztróval is, de nagyon nem ment... Pedig olyan jó lenne egy jó kis magyar chick lit.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Emlékszem, kb egy időben fedeztük fel magunknak :) Hát én is kíváncsi lennék valami értelmesebb, magyar chick litre!

   Törlés
  2. szvsz chik litet ne akarjatok az értelem miatt olvasni...:D
   nem magyar, de a Csikretánc Raffaella Barkertől egy egészen szórakoztató chik lit. nagyon hozza az angol vidéki fílinget, hangulatos, és kellően nem szól semmiről, csak néhány nérett női problémáról viccesen.

   Törlés
  3. Jó-jó, igaz :D De nála irritált az, hogy túl könnyen jött minden a szereplőknek.
   Ezt a Csirketáncot felvettem a várólistámra, köszi!

   Törlés
 2. "A stílusa faék" :DXD az meg milyen? lol.
  Jaj, a Szürkét én is pont ezért tervezem elolvasni, sőt amilyen lökött vagyok, még az Alkonyattal is tennék egy kört. Vagy Leiner Laura valamelyik borzadványával.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyszerű :D Most olvastam molyon idézeteket, és huhh, a hasonlatokról meg a nagy érzelmektől kirázott a hideg: https://moly.hu/konyvek/angeli-marina-verkonny/idezetek
   Az Alkonyatot bevallom én szerettem - de pont jó időben olvastam el, Leiner Laura könyveire se mondanám, hogy rosszak - bár még nem olvastam, de az Ég veledre kíváncsi vagyok. Szerintem azt el fogom olvasni, hogy kicsit megismerjem, ill. arról olvastam hogy kicsit már érettebb.

   Törlés
 3. Coelho, látom, többünknél is érzékeny pont. :D A szürke is közös veled, és Esterházy szintén az, akivel sosem tudtam megbarátkozni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor annyira benne volt a levegőben, újszerű volt :) Fiatalság - bohóság :D
   Esterházy - ugye? Bevallom nincs türelmem hozzá, felfejteni, hogy mire gondol - egyszerűen nem az én íróm.

   Törlés
 4. A HotDogos résznél egy kicsit megdobbant a szívem, és asszem tudom is, hogy ki volt az illető, akit ott követtél és közve van a "fantasztikus" egy csillagos könyvhöz. A 11 perc és a Veronika meg akar halni nálam is kedvenc volt, de így visszagondolva rá, csak akkor szerettem, ha most olvasnám valószínű hogy 50 oldal után hajítanám el, mert már nem tudna újat mondani, és tényleg szájbarágós. Papp Diánát kihagytam én is a felsorolásból, igaz én csak két könyvét olvastam, de sztem most már idegesítene. Rachel Gibson nálam egyszer olvasós volt, többet nem próbálkozotam vele, pedig akkoriban tetszett sztem valamelyik hokis sorozata. Amikor megvettem az Eszterházys POKET könyvet, akkor bele is kezdtem, de felraktam a polcra, mert bevallom hiába voltam el belőle 20 oldalt egy kukkot sem értettem, és én is úgy érzem, hogy nem nekem szól. Talán majd később, talán ha felnőttebb/okosabb/bölcsebb/mittudoménmilyenebb leszek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Milyen rég volt :D
   Van ez így, hogy szeretnénk szeretni, vagy ismerni - mert mégis kortárs magyar író, rengetegen szeretik / felnéznek rá, de szerintem hozzánk nem tudott úgy szólni.

   Törlés
 5. Bevallom nagy csendben és suttogva, hogy A szürkét én is olvastam (egyik munkatársammal anno megbeszéltük, hogy elolvassuk egymás kedvenc könyvét :D - nyilván ő járt jobban :P ). Oké, kábé a 80. oldal után csak átlapoztam, és kábé minden tizedik oldalba beleolvastam egy keveset :D Azt a könyvet legszívesebben az alsó raktárunk legmélyére dugtam volna, hogy soha senki ne találhassa meg :D :D

  Coelhot én tizenhat évesen (?kb.) olvastam először - Az alkimistát -, akkor nekem ez nagyon új volt, és tetszett. Meg fiatal voltam és bohó :D Aztán pár év múlva több regényébe is belekezdtem, de nem tudtam egyet se végig olvasni már... kinőttem belőle vagy nem tudom.
  Eszterházytól még sosem olvastam, mert rettegek tőle, hogy nem érteném - mondjuk ez nagyrészt az egész modern magyar szépirodalomra igaz részemről :D (néhány kivételtől eltekintve persze :D )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is mindig kiemelem, hogy csak azért olvastam el, hogy tudjam mire fel ez a nagy hype :D
   Munkatársadnak mit kellett olvasnia? :)
   Van olyan kortárs magyar, aki jót szívvel ajánlok, szórakoztató - érthető (pl. Grecsó, Tóth Krisztina, Cserna Szabó András - nekem a kedvenc magyar kortárs szerzőim).

   Törlés
 6. Éljen Poe! :D
  Én is inkább a felnőttkori, saját választásaimra koncentráltam, mint a kötelező olvasmányokra. :) És valóban néha az egész zsánertől eltántoríthat egy-egy nagy koppanás, nagyon jó ez a felosztás! :)

  A magyar chick-lit szinte oximoron... szerintem nem is létezik ilyenből jó... csak Fejős, meg Vass Virág, meg társaik. :S
  Ezotéria brrr.
  Coelhót tényleg jól jellemzi szájbarágósság (is).

  A buta párkapcsolatok és a faék stílus engem is nagyon-nagyon fel tud idegesíteni... A magánkiadásokkal meg szépreményű írócskajelöltekkel meg nem is foglalkozom, fúú, szerintem rémes, amit egyesek könyvként akarnának kiadatni, vagy valahogy ki is adatnak. Aktív szemforgatással kísérem a tőlük kapott megkereséseket előolvasásra/bétázásra/véleményezésre. Kinek van erre ideje, meg talicskája?! Én jó könyveket szeretek olvasni, ahogy Nima írta, élvezeti olvasó vagyok! :D Túl kevés az idő az magánkiadások közti bozótirtáshoz szerintem, sajnálom rá, és nem is érdekel, ha esetleg így kihagyok valami ú de kihagyhatatlant, mert ahhoz bizony jó sok szaron kéne végigrágni magam.

  Fiatalabban olvasva néha mást mondanak a könyvek, meg még az újdonság varázsával tud hatni ez-az. Pl. szerintem ezért szerettük többen is Coelhót akkor. Az alkimistát én is kedveltem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D Könnyebb így válogatni a sok új megjelenés között ;)
   Na igen, én is ilyen olvasó vagyok, muszáj nagyon szelektálni - mert véges az ember ideje, és annyi jó könyv vár!
   Igaz, és most látom, hogy jó néha újraolvasni valamit ami akkor nem tetszett - most pl. az Utas és holdvilággal voltam így, de ma reggel beugrott, hogy a Tíz kicsi négert is újrázni kéne, mert jobban tetszene mint pár éve amikor olvastam. :)

   Törlés
 7. A kötelezőkről én sem írtam, az szerintem picit más tészta :)
  Papp Dianától egyet olvastam, pont elég volt köszi. A szürke első könyvét meg inkább angolul vállaltam be, ezeknél úgy vagyok, hogy ha annyira szar amennyire várom, legalább elmondhatom, hogy gyakoroltam vele az angolt :P
  Coelho könyveit én nagyon gyorsan ejtettem, azt hiszem max kettőt olvastam tőle és rájöttem, h nem én vagyok a célközönség.
  A NA vonulatra nekem van egy kedves/kedvenc regényem: A Nyugalom tengere - szerintem szépen építkező, nem a szexre hangsúlyt helyező történet, viszont van, aki megőrül a lassan kibontakozó cselekményétől. Esetleg vele tehetsz egy próbát.
  Esterházyt kerülöm, tudom, hogy nem vagyok még hozzá érett. Majd. Vagy nem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Angolul én is szívesebben olvasok ifjúságikat, pont ezért :D
   Köszi az ajánlást, fel is vettem a várólistámra! Korábban már nézegettem, őszre jó is lenne :)
   Esterházy akkor nem csak nekem ilyen mumus, elengedjük :D

   Törlés

Te mit gondolsz? :)

Összes címke

1001 könyv listás (28) 12daybloggerchallenge (12) 14. század (1) 17. század (1) 18 karika (12) 18. század (8) 19. század (38) 20. század (231) 21. század (145) 2pontos (21) 3pontos (109) 4pontos (448) 5pontos (456) 9/11 (3) a love story trilógia (3) a mágia árnyalatai (3) a vándorló palota (1) aaron falk (2) abszurd (4) ad astra (4) afrika (2) agatha christie (21) agatha raisin (24) agave (10) akcióvadász (24) aktuális (1) alan glynn (1) alan moore (2) alaszka (2) alaszkai (1) alessandro baricco (1) alessandro d'avenia (1) alice hoffman (10) alice munro (3) alice sebold (1) allan pease (1) álláskereséshez (1) állatos (8) almási kitti (1) alternatív történelem (7) ambrózy báró esetei (1) amerika (14) amerikai (266) amerikai dél (36) amszterdam (1) andré aciman (3) angela carter (2) Angeli Marina (1) anglia (5) angol (221) angolul (30) anna black (1) anna gavalda (3) anna rice (1) anne frank (1) anne rice (4) anyaság (2) apokalipszis (2) arany pöttyös könyvek (11) argentin (1) arto paasilinna (1) asperger (1) aszlányi károly (1) athenaeum (2) audrey niffenegger (2) austin kleon (2) ausztrál (9) autizmus (1) az olvasás 7 hete (8) az orosz szerető trilógia (3) az úr sötét anyagai (5) azelfeledettek (6) ázsia (1) balkán (1) banana yoshimoto (2) bangladesi (1) barangolás (14) baráth katalin (5) barátság (9) barcelona (2) bartis attila (1) beatrix potter (1) békés pál (1) belarusz (1) ben aaronovitch (2) betegség (10) blog (18) blogtippek (6) body positive (2) bohumil hrabal (2) bóna lászló (1) book a sloth (2) booktag (15) boris vian (5) borító (3) boszorkány (15) botanika (1) bölcsészkrimi (7) böszörményi gyula (1) bram stoker (2) brazil (7) bridget jones (1) bródy lili (1) bronte (4) brunella gasperini (1) budapest (18) budapest noir (1) bűbájoló történetek (1) calderon (2) caleb carr (2) carlos ruiz zafón (6) castle (1) catherynne m. valente (1) cecelia ahern (1) celeste ng (1) celia rees (2) charlaine harris (11) charles dickens (5) charlie n. holmberg (3) chicklit (40) cholnoky viktor (2) christopher moore (6) cirkusz (2) coco chanel (2) colm toibín (1) cormoran strike (4) cozy mystery (27) család (5) családregény (17) cseh (6) csehov (1) cserna-szabó andrás (4) csokoládé-trilógia (3) dán (5) dan brown (6) dark fantasy (2) darren shan (1) david levithan (1) david nicholls (1) david safier (1) dávid veron (4) debrecen (1) déli végek trilógia (1) depresszió (4) diane setterfield (1) díj (8) disztópia (21) DIY (1) dizájn (1) doctor who (2) dokumentumregény (1) dominika (3) donna tartt (3) dorian gray (1) drámák (3) drog (3) e.t.a. hoffmann (1) edith wharton (1) eger (1) egészség (3) egyetem (6) éhezők viadala trilógia (3) elena ferrante (3) életmód (21) életrajz (18) elfeledett könyvek temetője (4) elif shafak (3) elizabeth gaskell (1) elizabeth george (1) elizabeth gilbert (5) elizabeth kostova (2) elizabeth strout (5) emberi sorsok (3) emile zola (4) énekes (1) énmárka (1) énregény (1) erdély (1) erdő (1) eric kraft (1) erin morgenstern (1) erlend loe (1) ernest hemingway (2) erotikus (1) erőszak (6) esszék (9) európa (3) európa kiadó (1) évösszegzés (14) évszakok (1) extra infók (2) f. scott fitzgerald (3) fábián janka (1) fabio volo (1) fandorin (1) fantasy (81) fekete istván (1) feminizmus (25) festészet (3) film (104) finn (12) firenze (1) fodor ákos (5) ford madox ford (4) fotózás (3) főnix (1) főzés (1) francia (44) Franciaország (1) fredrik backman (2) frida kahlo (2) friss könyvek (99) fumax (1) gaál viktor (1) gabo sff (10) gabriel garcía márquez (3) gail carriger (4) gárdonyi géza (2) gasztronómia (3) gasztroregény (10) gaura ágnes (1) gayle forman (1) geek (1) gemma doyle (4) george mann (1) georges simenon (1) géra eleonóra (2) gondolatok (6) goodreads (1) gótikus (1) görög (2) grecsó krisztián (7) groteszk (2) guillaume musso (3) guilty pleasure (1) gyász (6) gyerek (4) háborús (2) hajléktalan (1) hajóbontók (1) halloween (3) hamish macbeth (1) hangoskönyv (21) harold fry (1) három nővér szigete (4) harper lee (1) harry potter (23) havi tervek (38) havi zárás (89) háy jános (2) helen simonson (1) helikon (1) hercule poirot (2) hétvilág (3) hírek (7) hófehér-trilógia (3) holland (3) holokauszt (9) holt költők társasága (1) honlapajánló (14) horror (9) humor (39) húsvét (1) hvg (5) ian mcewan (3) idézetesképes (10) időutazás (7) ifjúsági (58) igaz történet (7) ikrek (2) illusztrált (17) indiai (3) indonéz (1) interjú (3) interjúk (2) internet (3) ír (9) iráni (1) irodalomtörténet (1) írország (3) iskola (6) ismeretterjesztő (30) isztambul (2) izland (2) izlandi (4) izraeli (1) j. d. california (1) j. d. salinger (2) j.k.rowling (20) jane austen (12) jane austen nyomoz (1) jane harper (2) janelle mcculloch (1) janet evanovich (4) japán (14) jay asher (2) jeanette winterson (3) jennifer donnelly (1) jim kay (5) joanne harris (18) jodi picoult (1) jodi taylor (5) joe hill (2) john green (1) jon krakauer (1) jonathan hunt kalandok (2) jonathan safran foer (1) joyce maynard (4) jövő (3) jugoszlávia (1) julia child (1) julie és julia (1) junot díaz (1) kaffka margit (2) kaland (10) kalligram (1) kamaszkor (5) kanadai (13) karácsony (33) karinthy frigyes (2) kármán józsef (1) kastély (1) katarina mazetti (2) katasztrófa (2) kate furnivall (3) kate morton (2) kathryn stockett (1) kávé (5) kazuo ishiguro (1) kedvenc (32) képregény (21) keri smith (7) kiegészítő kötet (1) kihívás (17) kína (4) kindle (4) kirekesztés (7) kísértet (1) kisregény (21) kiss angéla (3) klasszikus (70) klausz melinda (2) kleinheincz csilla (5) kolumbiai (3) konmari (3) koreai (1) kortárs (72) kosáryné réz lola (1) kosztolányi dezső (1) könyvajánló (12) könyvekről röviden (20) könyvesfilmes (6) könyvfesztivál (11) könyvhét (6) könyvmolyoknak (10) könyvtár (5) körbeposzt (53) kőrösi zoltán (7) közel-kelet (1) középkor (2) közösség (2) kreatív (12) krimi (104) KULT könyvek (5) l. m. montgomery (3) lauren graham (1) lázadó lányok (2) leila sales (1) lélekboncolgató (4) lena dunham (1) lengyel (1) lenyűgöző teremtmények (5) leszbikus (3) levélregény (8) leviathan trilógia (1) liane moriarty (1) libba bray (8) libri (6) lisa jewell (1) lista (25) litván (1) ljudmila ulickaja (2) lmbt (21) logan mcrea (1) london (19) louisa m. alcott (1) louisa may alcott (1) lucy strange (2) lynn barber (1) m.c.beaton (20) macska (1) madeline miller (1) maggie stiefvater (3) mágikus realizmus (13) magyar (209) magyar blogger rovatok (106) magyar könyvek viadala (8) maisie dobbs (1) maláj (1) márai sándor (11) marc levy (1) marketing (3) markus zusak (1) marokkói (1) maupassant (1) maxim kiadó (5) média (1) megjelenések (26) melania mazzucco (1) memoár (24) mercy fall farkasai (3) mese (21) mese felnőtteknek (11) meseregény (6) mexikó (3) mezei mária (1) michael cunningham (3) milan kundera (2) mindfulness (3) miss marple (2) misztikus (9) mitológia (7) molnár ferenc (1) moly.hu (2) monarchia (1) monstress (1) moskát anita (3) mrs. jeffries (2) múltidézés (2) mumin (1) muriel barbery (1) műfaj (1) műfaj mustra (1) művelődéstörténet (3) művészet (1) nail gaiman (1) nancy drew (1) naomi alderman (1) naomi novik (1) Napernyő Protektorátus (4) napló (5) nathaniel hawthorne (2) neil gaiman (17) nellie bly (2) német (16) new adult (5) new england (8) new york (30) newbury és hobbes nyomoz (1) nicholas sparks (1) nick hornby (1) nicole krauss (1) nigériai (1) nikki heat sorozat (1) nora roberts (4) norvég (6) novellák (60) női sors (77) nyár (16) nyereményjáték (11) ókor (3) olasz (25) ólomerdő (3) on sai (7) oriana fallaci (1) orosz (14) oroszország (1) orson scott card (1) oscar wilde (1) osztrák (2) ottlik géza (2) önéletrajz (12) öngyilkosság (1) önismeret (15) önsegítő (9) öregedés (1) ősz (9) pakisztáni (2) paolo bacigalupi (2) papírmágus trilógia (3) papp diána (4) parade's end (4) párizs (12) párkapcsolat (1) partvonal (4) patrick melrose (2) patrick modiano (1) patrick ness (1) patrick süskind (2) paul auster (1) paula hawkins (2) paulo coelho (7) peter grant sorozat (3) peter mayle (1) philip pullman (6) philippa gregory (1) pioneer kiadó (1) podcast (3) poe (1) poket zsebkönyv (7) popkultúra (1) posztmodern (1) programajánló (25) pszicho-thriller (5) pszichoanalízis (1) pszichológia (12) rabszolgaság (4) rachel joyce (1) rainbow rowell (3) rájátszás (2) rakovszky zsuzsa (2) ransom riggs (2) regény (5) regényes életrajz (6) rejtély (1) rejtő jenő (3) retelling (7) richard paul evans (2) road trip (1) rob thurman (1) robert merle (1) róma (1) romantikus (51) rupi kaur (1) ruta sepetys (2) salla simukka (2) sarah addison allan (5) sarah andersen (3) sarah perry (1) sárkány (2) sárkánycsalogató (1) scifi (31) scolar (5) sellő (1) shakespeare (3) sherlock holmes (5) simon márton (1) siobhan dowd (3) sir arthur conan doyle (6) sírkertek királynője (3) skandináv (3) skót (28) sky chaser trilógia (2) sophie kinsella (1) sorozat (19) spanyol (11) st. mary krónikák (4) steampunk (9) stephanie plum sorozat (4) stephen king (1) stephenie meyer (2) subscription box (3) svájc (1) svájci (1) svéd (16) sylvia plath (1) szabó magda (7) szabó t. anna (3) szakácskönyv (3) számítástechnika (1) szatíra (1) szécsi noémi (4) szegénység (1) szellem (5) személyes (158) szemináriumi dolgozatom (2) szentesi éva (3) szépirodalom (97) szerb (1) szerb antal (2) szerelem (2) szerzői életrajz (2) szex és new york (1) sziget (4) színész (5) színező (1) színház (2) szlovák (1) szociológia (3) szombathely (2) szórakoztató (3) szülinap (10) szürrealizmus (4) társadalomkritika (10) társadalomtörténet (3) tasmina perry (2) tavasz (1) tél (8) tematikus (7) témázunk (18) terrortámadás (1) tervek (3) the last policeman (1) thomas hardy (2) thomas mann (1) thriller (8) tilt (266) tim burton (1) tolkien (3) tolsztoj (1) tommy és tuppence (1) top5 (33) tóth krisztina (6) több idősík (6) török (5) történelmi (27) történelmi romantikus (4) tracy chevalier (7) true blood (11) tumblren láttam (8) túrázás (1) Tü/Körben (1) tükörjáró (3) tündér (3) tv sorozat (2) twilight saga (8) új-zéland (3) újraolvasás (27) újság (2) újságíró (2) ukrán (2) updike (1) urban fantasy (18) utazás (8) ünnep (7) űrutazás (1) v. e. schwab (3) vallás (11) vámos miklós (1) vámpír (6) vámpírkrónikák (1) vámpírnaplók (2) vámpíros könyvek (15) varázslat (3) várólista (16) várólistacsökkentés (46) város (2) velence (5) veres attila (1) vérgróf-trilógia (1) vers (34) vicki myron (1) viktoriánus (20) világháború (28) virág emília (3) virginia woolf (18) vivien holloway (1) vlog (2) vörös pöttyös könyvek (10) wales (2) weird fiction (3) william somerset maugham (2) YA (23) YA sorozat (14) zene (8) zsidó (13)

Írj nekem!

Név

E-mail *

Üzenet *

Évszak szerint

nyár (16) ősz (9) tél (8) tavasz (1)

Nemzetiség-helyszín szerint

alaszka (2) amerikai (266) amerikai dél (36) amszterdam (1) anglia (5) angol (221) argentin (1) ausztrál (9) balkán (1) barcelona (2) brazil (7) budapest (18) cseh (6) dán (5) dominika (3) francia (44) görög (2) írország (3) isztambul (2) izland (2) izlandi (4) izraeli (1) japán (14) jugoszlávia (1) kína (4) közel-kelet (1) lengyel (1) litván (1) london (19) magyar (209) mexikó (3) német (16) new england (8) new york (30) norvég (6) olasz (25) orosz (14) osztrák (2) pakisztáni (2) párizs (12) róma (1) skót (28) spanyol (11) svájci (1) svéd (16) török (5) új-zéland (3) velence (5)

Kor szerint

Pontozás szerint

2pontos (21) 3pontos (109) 4pontos (448) 5pontos (456) kedvenc (32)