Agatha Christie - várólista

augusztus 27, 2018
Múlt héten olvastam egy újabb Agatha Christie könyvet, a Halál a Nílusont. Instagramon megkérdeztem, hogy kinek melyik AC regény a kedvence és mivel tervem az életmű minél több darabjának a megismerése ezért megörökítem itt a listát. Plusz összegyűjtöttem én miket olvastam (15 könyv), és mikor:

Instagramon érkezett ajánlások:
Tíz kicsi néger
A titokzatos stylesi eset
Halál a Níluson
Az alibi (+minisorozat)
Gyilkosság a paplakban
A fogorvos széke
A sittafordi rejtély
Tizenhárom ​rejtély/Miss Marple
Függöny
Gyilkosság a diákszállóban

Várólistám:

Hercule Poirot - a leghíresebb nyomozója, ebből a sorozatból olvastam már el a legtöbb könyvet. Most már sorban szeretnék haladni, ezért az alábbiakat szeretném a közeljövőben olvasni:
2. rész: Gyilkosság a golfpályán (megjelent Az ijedt szemű leány, ill. Az ijedt szemű lány címmel is :D)
3. rész: Poirot nyomoz / Poirot munkában 
...

Tommy és Tuppence - 2016-ben olvastam az első részt, amikor felfigyeltem hogy készül minisorozat belőle - azóta se haladtam egyikkel sem :D
2. rész: Bűnszövetkezetben / No. 16
3. rész: N vagy M
4. rész: Balhüvelykem bizsereg
5. rész: Sors-rejtekajtó / A sors kapuja

Helikon új kiadású sorozata - már elolvastam kettőt ebből a kiadásból, és szeretném folytatni. Igaz ők nem sorban adják ki az életműkiadás részeit, de a leghíresebb művek közül válogatnak, ami nekem is egy jó szempont. A könyvtárból már ki is vettem ebből A vád tanúját (ami 12 novellát tartalmaz). 
Először a Poirotos könyveket szeretném olvasni ezek közül, de érdekel még Mrs. Marple első esete is (Gyilkosság a paplakban). A Chimneys ​titka Battle főfelügyelő 5 részes 'sorozatának' első része - ez egyelőre nem vonz. Inkább az önálló történetekkel fogom folytatni (ez a sötétzöld borítósok - ilyen A ferde ház, A vád tanúja, És eljő a halál...).

Nektek mi a kedvenc AC regényetek, mit ajánlotok mindenképpen? :)

2 megjegyzés:

  1. De jó kis poszt, csinálhatnál belőle sorozatot különböző szerzők életműveivel! :)
    Nagyon szépek ezek az új, Helikonos kiadások, és nagyon egységesek is. :) Szerintem amúgy szinte semmit nem számít az időrendi sorrend, nem sokszor fordul elő visszautalás.
    Nekem A titokzatos stylesi eset/Függöny egy kötetben volt, az kifejezetten érdekes volt így párosítva az első és az utolsó Poirot-i eset. ;)

    Amik az én kedvenceim: Tíz kicsi néger, Nyaraló gyilkosok, Gyilkosság az Orient Expresszen, Ház a világ végén, Macska a galambok közt, Órák. A macska egy lányiskolában játszódik! :)
    A Miss Marple-ek közül a kedvencem a Rejtély az Antillákon.
    Az első AC, amit olvastam az a Tükrökkel csinálják, arról azért maradtak meg jó emlékek, mert ott beleszerettem kicsit Christie-be is, meg a krimibe is. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Tegnap el is gondolkoztam, hogy Gaiman életműből is kellene egy ilyen - megírom! :D
      Kösz az ajánlásokat, a Macska érdekelni is kezdett - ősszel jöhetnek a sulis témájú könyvek :D

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.